Carbid Theater
Image default
Gezondheid

Snel warm water maar minder energieverbruik dankzij elektrische boilers van DAT.

Snel warm water maar minder energieverbruik dankzij elektrische boilers van DAT.

Een boiler zorgt er letterlijk voor dat je het warm krijgt. Maar niet omdat het je zo veel geld kost!. Dat is heel prettig, want zo kun je zorgeloos genieten van een warm bad of douche na een dag hard werken. 

Een boiler is feitelijk niets meer dan een vat gevuld met water, een verwarmingselement en een anode. Het water in het vat wordt verwarmd door het stroomnet totdat het gebruikt wordt. Het is dus simpelgezegd een warmwater opslagtank. Het vat is echter wel bijzonder goed geïsoleerd, zodat het water ook lang warm blijft. 

Elektrische boilers maken natuurlijk gebruik van stroom ipv gas, dat is millieuvriendelijker.
De nieuwste boilers van het bekende merk DAT, zijn ook nog eens verrassend voordelig in aanschaf en zijn bijzonder energiezuinig! Neem nou de DAT Nofer ECO Plus en de DAT Nofer Quality Pro. 
Beide hebben een dikke uit het allenieuwste soort polyurethane foam gemaakte isolatiewand zodat het water nog langer warm blijft. Zo kan je op je energiekosten besparen als je bijvoorbeeld dag- nachtstroom hebt. Deze boilers hebben slechts 1 lasnaad, wat zorgt voor een extra duurzame werking! 

Een razendsnelle opwarmtijd wordt mogelijk gemaakt door het 1500Watt verwarmingselement. 

  

 

De elektrische boilers zijn er in verscheidene volumes; van de DAT Nofer ECO Plus is er de handige kleine 10 liter up, een 30, 50, 80 en 100 liter en van het de Quality Pro is er een 50, 80 en een 100 liter. Maar er is veel meer keus…

Van hetzelfde merk is er de Aparici Eficiente elektrische boiler. Deze elektrische boiler is een plat model en heeft een geringe diepte van maar 28 centimeter. Hierdoor kunnen deze elektrische boilers met hun strakke vormgeving gewoon in het zicht gehangen worden.

 

De DAT-Aparici Eficiente is, anders dan de eerder genoemde DAT-Nofer Quality Pro, uitgerust met een dubbele tank in elke tank zit een eigen verwarmingselement en een eigen anode en er kan gekozen worden uit verschillende Wattages; 800, 1200 of zelfs 2000Watt. Een perfecte oplossing voor als de boiler ergens hangt waar niet altijd veel stroom aanwezig is zoals bij zomerhuisjes of een camping.

Dit type boiler is verkrijgbaar in 30, 50, 80 en 100 liter.

 

Dan de DAT-Aparici ECO Smart, deze boiler is… slim!

De ECO Smart meet de eerste zeven dagen je persoonlijk verbruik en door gebruik te maken van een speciaal algoritme programmeert de boiler zichzelf zo, zodat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt.

Deze, maar ook andere merken boilers en elektrische cv’s staan op de overzichtelijke website van elektrischeboiler.eu. Neem eens een kijkje op deze website voor meer informatie en handige tips en links.

 

 

 

 

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/