Carbid Theater
Image default
Auto's en Motoren

Gebruikte Citroën C3

Dus je bent op zoek naar een gebruikte Citroën C3? Er zijn veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen, maar er zijn ook veel zaken waar je rekening mee moet houden. De eerste generatie C3 verscheen in 2002 als opvolger van de citroën Saxo. Er zijn veel verschillende versies van de C3. Zo zijn er verschillende sport modellen, modellen met speciale kleurstellingen, een crossover versie en er is zelfs een cabrio variant van. Genoeg keuze dus.

De Tweede generatie verscheen in 2009, deze C3 is aanzienlijk groter ten opzichte van de eerste generatie. Hier zijn ook minder verschillende versies van. Deze auto is wel geschikter voor gezinnen want hij biedt simpelweg veel meer ruimte. De derde generatie van de C3 verscheen in 2016, Dit is echt een compleet andere auto. Citroën heeft besloten om van de derde generatie C3 een echte crossover te maken met een stoere look. Dit is aardig goed gelukt. Er zijn dus genoeg varianten om uit te kiezen.

Prijs verschillen en problemen

De prijzen tussen de verschillende modellen variëren erg veel, dit is niet gek want de een is een stuk ouder dan de ander. Voor een nette eerste generatie betaal je ongeveer €2000. Een leuke tweede generatie kost je nog rond de €5000. De derde generatie is het duurste, voor een nette betaal je nog €9000. Je hebt ze ook goedkoper maar dan hebben ze al flink wat kilometers op de teller. Elke generatie kan problemen hebben, denk dan aan een hoog olieverbruik en dat soort zaken. Het is dus goed om de auto eerst na te laten kijken voordat je beslist om hem te kopen. Problemen komen voor bij iedere auto. Helaas kun je dat niet altijd vermijden. Gelukkig zijn er instanties voor hulp onderweg die je helpen als je onderweg ooit pech krijgt. Zorg ervoor dat je dit altijd geregeld hebt want als je stil komt te staan en niet weet wat je moet doen, is dat ontzettend vervelend.