Carbid Theater
Woning en Tuin

Sleutel is afgebroken in het slot wat nu?

Het overkomt iedereen wel eens een keertje maar het blijft vervelend als je sleutel in het slot afbreekt. Vaak gaat het hierbij om een wat oudere  sleutel of om een sleutel die niet altijd in een keer past. Je hebt het wel eens dat je dan een beetje heen en weer moet wiebelen om de sleutel te kunnen draaien. maar dit is niet goed voor de sleutel, op den duur zal het metaal van de sleutel broos worden en wordt de kans steeds groter dat de sleutel een keertje  afbreekt.

 

 Sleutel afgebroken, wat nu?

Wanneer je sleutel is afgebroken in een cilinderslot dan zijn er gelukkig een hoop opties die je kunt proberen om je sleutel weer uit het slot te krijgen.

Het is dus niet nodig om hiervoor een sleutelmaker in te huren. je kan namelijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van een zaagje ook de  afgebroken sleutel weer uit het slot krijgen. Zo zijn er nog tal van manieren om een gebroken sleutel uit een slot te krijgen.

Het verschilt wel per situatie, de ene keer is de sleutel er veel makkelijker uit te halen dan de andere keer. Maar wat je vooral niet moet doen is het slot open te draaien terwijl het afgebroken deel nog in het slot zit. Hiermee maak je de situatie namelijk nog veel erger dan dat die oorspronkelijk is. 

Des te meer je probeert het slot te draaien met de sleutel er nog in des te lastiger het straks wordt om het afgebroken deel eruit te krijgen. Als je namelijk het slot probeert te draaien terwijl het afgebroken sleutel deel er nog in zit dan duw je dit stukje steeds verder het slot in.

Ook kan het afgebroken deel van de sleutel vast komen te zitten tussen de pinnen van het slot. Het is dus echt niet handig om als je sleutel afgebroken is om dat direct te gaan peuteren. Zoek eerst het juiste gereedschap en werk daarna met beleid. Probeer dit proces ook niet te over haasten. Meestal ben je er dan namelijk veel langer mee bezig dan wanneer je gewoon rustig de tijd neem en zorgvuldig te werk gaat.