Carbid Theater
Aanbiedingen

Wat is een kattenverzekering?

Heb je zelf een lief katje in huis? Dan wil je natuurlijk het beste voor hem. Dat doe je door je kat van veel liefde en de beste zorg te voorzien. Het is daarom zeker geen slecht idee om een kattenverzekering af te sluiten. Als je een verzekering hebt dan kan die je bijstaan in de kosten die je onvoorzien kan hebben als je lieve viervoeter een ongeval heeft tegengekomen. Zo zorg je niet alleen voor het beste voor je harig vriendje, maar neem je voor jou ook de financiële zorgen weg.

Wat is een kattenverzekering? 

Dat is een verzekering die je vergoedt bij onvoorziene dierenartskosten en/of behandelingskosten. Zo dekt een kattenverzekering bijvoorbeeld raadplegingen bij de dierenarts, een gezondheidscontrole, laboratoriumanalyse, urineweginfecties, vaccinatie, sterilisatie, gastro-enteritis, ontwormingsmiddelen. Natuurlijk hangt dat sterk af van verzekering tot verzekering, zorg er dus altijd voor dat je goed weet wat de verzekering precies dekt, zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Wat dekt ze meestal niet? 

Als het ongeval of de ziekte is voorgevallen voordat je kat verzekerd was, dan wordt dit dus niet gedekt door je verzekering. Er zijn nog andere zaken die meestal niet gedekt worden, zoals: kosten voor oogprothesen, voedingskosten zoals dieet- of therapeutische voeding, een elektronische chip of tatoeage.

Waarom is zo’n verzekering een goed idee? 

Zo’n verzekering is niet verplicht, maar kan zeker wel van pas komen! Je weet maar nooit of dat jouw kat per ongeluk iets tegen komt of plots ernstig ziek wordt. Je mag er natuurlijk niet aan gedacht hebben dat het jouw kat kan overkomen, maar katten zijn net als mensen jammer genoeg niet onsterfelijk. Dus kunnen we beter rekening houden met de mogelijkheid en ons de kosten van de medische zorgen besparen.

Wat kost zo’n verzekering ?

Hoe jonger jouw kat is op het moment dat je de verzekering afsluit, hoe lager ook de premie zal zijn. Ook andere factoren spelen een rol, ook het ras van je kat en de grootte bijvoorbeeld. 

Hoe sluit je een deze verzekering af? 

Het is niet moeilijk om een verzekering voor je kat af te sluiten. Je kan dit bijvoorbeeld heel eenvoudig online regelen.

Dierenverzekering vergelijken 

Om de beste prijs en de juiste verzekering te vinden kan je de dierenverzekering vergelijken. Er bestaan verschillende sites waar al de dierenverzekering, waaronder ook kattenverzekeringen netjes op genoteerd staan. Zodat je makkelijk kunt zien welke voor jou de beste keuze is!