Carbid Theater
Image default
Huishoudelijk

Schakel een elektricien in voor het vervangen van je meterkast

Als jij je meterkast wilt laten vervangen dan is het belangrijk dat dit gedaan wordt door een gekwalificeerde elektricien. De meterkast is een hele belangrijke kast in het huis. Vanuit de meterkast wordt er heel veel geregeld voor in je huis. Als werkzaamheden aan de meterkast verkeerd worden gedaan dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het vervangen van een meterkast is een lastige klus die je niet zelf moet uitvoeren. Als er iets aan de meterkast niet goed wordt gedaan dan kan er brand ontstaan. Brand is niet alleen gevaarlijk voor jezelf maar ook voor de mensen met wie je woont. Het is ook gevaarlijk voor je buren, omdat brand kan overslaan op andere huizen.

De inhoud van een meterkast

In de meterkast zitten verschillende aansluitingen en meters. De inhoud van je meterkast bestaat uit water, gas en elektriciteitsaansluitingen. In de meterkast zit ook de telefoonleiding, Centrale Antenne Inrichting en de eventuele stadsverwarming. In de meterkast zitten ook alle zaken die ervoor nodig zijn om elektrische apparaten van stroom te voorzien. Hierbij moet je denken aan bekabeling, lasdozen, wandcontactdozen, stopcontacten, schakelaars etc. 

De gevaren van een meterkast

Als de werkzaamheden aan een meterkast niet goed worden gedaan dan brengt dit veel gevaren met zich mee. Als een meterkast niet wordt vervangen door een erkende elektricien dan kunnen er veel dingen mis gaan. Er kan bijvoorbeeld brand ontstaan. Brand is gevaarlijk voor heel je straat, omdat brand kan overslaan op andere huizen. Je kan ook last hebben van elektrocutie. Elektrocutie is heel erg gevaarlijk. Elektrocutie is een schadelijke elektrische stroomdoorgang door het menselijk lichaam of dierlijk lichaam met de dood als gevolg. Een elektrocutie is dus dodelijk. Het is daarom is het heel belangrijk dat alle werkzaamheden aan een meterkast op de juiste manier worden gedaan. Schakel daarom altijd een elektricien in die weet wat hij doet.