Carbid Theater
Image default
Auto's en Motoren

Private Lease wat voor mij?

Wanneer men de keuze maakt voor private lease kiest men ervoor om een voertuig voor een bepaalde tijd tegen betaling te kunnen gebruiken. Private lease is interessant voor ouderen aangezien zij weinig kilometers rijden procentueel gezien. Daarnaast geldt dat mensen kilometers rijden in een auto een overweging zouden kunnen maken om over te stappen op private lease. De reden dat het voor ouderen vaak makkelijker is om te leasen is dat zij een moeilijke financiële positie hebben vergeleken met andere leeftijden.

Pluspunten van private Lease

 

Het eerste pluspunt van private lease is dat de consument een vast maandbedrag betaalt voor het gebruik van de auto. In dit bedrag zit de wegenbelasting, verzekering en mogelijk onderhoud en reparaties. De enige kostenpost die je wel zelf moet betalen zijn die voor de benzine. Daarnaast zijn boetes voor de bestuurder van de auto. Het fijne is dus dat je niet voor spontane kosten komt te staan. Je betaalt elke maand een vast bedrag.

Een tweede voordeel is dat je zonder dat je je spaargeld hoeft uit te geven een nieuwe auto kunt rijden. Tevens hoef je geen aanbetaling te doen en na dat het contract is afgelopen geef je de auto gewoon terug en zit je niet met verkoopkosten zoals bijvoorbeeld de inruilwaarde.

Minpunten van Private lease

 

Een van de minpunten van het leasen van een auto is dat je vast zit aan een contract voor jaren. Aan dit contract zit tevens een financiële verplichting verbonden.  Men kan dit contract niet zomaar laten ontbinden. Kun je deze financiële verplichting niet meer dragen dan zal er een afkoopsom betaalt moeten worden. Daarnaast geldt je vooraf aan moet geven hoeveel kilometers je verwacht te gaan rijden op jaarbasis. Wanneer je de aangeven kilometers overschrijd, komen er extra kosten om de hoek kijken. Deze kosten worden dan vaak per kilometer gerekend wat een dure last kan worden. Een ander minpunt is dat het voertuig niet kan uitlenen aan personen buiten het huishouden. Het voertuig staat namelijk niet op jouw naam en is dus niet van jou. Je betaalt dus uiteindelijk alleen voor het gebruik van het voertuig en niet voor de koop van het voertuig.

Zoek je nu een leuke privé lease auto kijk dan op auto huren Geleen.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-geleen/