Carbid Theater
Image default
Woningen

Offertes ramen

 

Kunststof ramen van de ontwikkelaar – tolereren, repareren of veranderen?

Het kopen van een appartement in een nieuw gebouw is zonder twijfel een vreugdevol en aangenaam moment in iemands leven. Toch – een goede indeling, een verzorgde binnentuin, een mooie uitstraling, het gebruik van geavanceerde bouwtechnieken en materialen! Een droom gekocht met een hypotheek voor 30 jaar!

Laten we dus uitzoeken wat er mis is in het “venster van de ontwikkelaar”:

1. Profiel (kunststof frame)

Om de constructiekosten te drukken, maken fabrikanten de framewanden dunner, wordt het stalen verstevigingsprofiel ook dunner ingebracht en soms ‘vergeten’ ze het helemaal. Er kunnen ook minder stabilisatoren worden toegevoegd om de kunststof zelf te verstevigen, wat resulteert in een “vloeibare” formulering. Al deze redenen leiden tot deplanatie, dat wil zeggen doorbuiging van het kozijn, het raam is slecht bestand tegen windbelasting (vooral op hoge verdiepingen), de opengaande delen van de ramen zakken door en stoppen normaal met sluiten. Dienovereenkomstig wordt het raam lek en blaast het er constant uit. Vaak wordt een smal driekamerframe (profiel 58-60 mm) gebruikt, wat de minimale prestatie aangeeft in termen van thermische bescherming.

2. Beslag (vergrendelingsmechanisme)

Voordelige hardware zelf werkt zeker niet tot het hoogste niveau, maar in combinatie met het hierboven beschreven frame wordt de werking ervan gewoon ondraaglijk: een zeer grote inspanning op het handvat, het onvermogen om de openingsvleugel stevig tegen het frame te drukken (blazen ), doorhangende scharnieren, gebrek aan comfortabele opties (achterover leunen, microventilatie). Dienovereenkomstig opnieuw blazen en een volledig gebrek aan comfort tijdens het gebruik.

3. Venster met dubbele beglazing

Hoe warm het raam zal zijn, hangt grotendeels af van de glaseenheid, want hij neemt het grootste deel van het raam in. De meeste nieuwe gebouwen hebben ramen met een conventionele dubbele beglazing (3 glazen) 32 mm dik en de formule 4x10x4x0x4, soms vind je zelfs een raam met dubbele beglazing met één kamer (2 glazen) 24 mm met de formule 4x16x4.

De waarden van de warmteoverdrachtsweerstand van het kozijn (profiel) zijn hoger, daarom is de algehele indicator van het raam (kozijn + glaseenheid) ook iets hoger. Maar toch, het zal ofwel ONDER NORMAAL zijn, of op de grens, wat buitengewoon triest is, de mogelijkheid van condensatie (beslaan) en zelfs ijsvorming in de winter is groot !!! We kunnen alleen maar hopen op de uitstekende prestaties van de verwarmingsapparaten!

4. Afdichting

In bijna alle kunststof ramen is de afdichting gemaakt van EPDM-rubber (ethyleen-propyleenrubber). Een hoogwaardige kit werkt perfect gedurende de hele levensduur van het raam. Een goedkope afdichting verliest snel zijn zachtheid, wordt hard en kan daarom niet zorgen voor een strakke klemming van de raamverbindingen – weer blazen!

5. De negatieve invloed van bouw- en afwerkingswerken op beslag en raamafdichtingen. Bouwstof en puin zorgen ervoor dat ze zeer snel en vaak zelfs voordat u het appartement betreedt, uit hun werkconditie worden gehaald.
Wat moeten we doen?
Het lijkt erop dat hier zo’n ongecompliceerd deel van het interieur is – het raam! En er kunnen zoveel vragen bij hem zijn.

Dergelijke problemen mogen beslist niet worden getolereerd. Om ze met minimale kosten te eliminerenkrachten en middelen stellen we voor om in de volgende volgorde te handelen:

1. Opsporen en verhelpen van raamfouten.

– Blazen

In 99% van de gevallen zal er geblazen worden door de voegen van het kozijn en het opengaande deel van het raam (vleugel).

De eerste manier om blazen te voorkomen, is door de vleugelafdichting te vervangen. U moet twee contouren wijzigen: één op het frame en de tweede op de vleugel. De verzegeling wordt eenvoudig in een speciale groef gestoken, niet gelijmd, niet gesoldeerd, dus het is geen probleem om deze te vervangen.

In de meeste grote bouwwinkels wordt een universele afdichting voor kunststof ramen verkocht, deze is dikker dan in “ramen van de ontwikkelaar”, dus in de meeste gevallen helpt het om het blaasprobleem op te lossen. Vergeet in de toekomst niet om de afdichting 1-2 keer per jaar van vuil af te vegen en deze te behandelen met siliconenvet uit de raamverzorgingsset, zodat deze langer zacht en elastisch blijft.

De tweede manier is om de fittingen aan te passen.

Zelfs goedkope mechanismen hebben de zogenaamde “zomer-winterdruk” -instelling, u kunt de vergrendelingselementen (pennen) overbrengen naar de “winter” -modus, waardoor de afdichting beter naar beneden kan drukken en het blaasprobleem opnieuw wordt opgelost. Afhankelijk van de fabrikant van de fittingen gebeurt dit met de hand, met een 4 mm zeskant, een sterretje “15”, een tang of een sleutel “11”. Vergeet niet om alle bewegende delen van de fittingen regelmatig te smeren met machineolie of olie uit een raamonderhoudsset, dit zal de levensduur aanzienlijk verlengen.

– Koudglaseenheid

De belangrijkste nadelen van een koudglasunit zijn beslaan, ijsvorming en een onaangenaam koud gevoel in de buurt van het raam.

Om dit te voorkomen, kunt u alleen de glazen units zelf vervangen, zonder het kunststof frame aan te raken. Dit wordt weer heel gemakkelijk gedaan, veel raambedrijven ondernemen dit, de vervangingskosten zijn veel lager dan om het raam volledig te veranderen, en de warmtetoevoeging kan erg aanzienlijk zijn.

Als u bijvoorbeeld ramen met dubbele beglazing bestelt met een energiebesparende coating – i-glass, krijgt u de volgende waarden van warmteoverdrachtsweerstand:

SPD 32 mm 4 x 10 x 4 x 10 x 4i – 0,70 m2s ° / W
SPO 24 mm 4 x 16 x 4i – 0,58 m2s ° / W
Zo’n onbeduidend detail, waar veel raamfirma’s geen aandacht aan besteden, zal de warmtewerende eigenschappen van uw raam met 30-35% verhogen !!!

1. Opsporen en verhelpen van installatiefouten.

Er zijn drie belangrijke problemen bij installatie van slechte kwaliteit:

– Het raam staat niet waterpas, scheef

In dit geval moet het raam volledig worden gedemonteerd en opnieuw worden geïnstalleerd; het is logisch om na te denken over het vervangen van het raam zelf. Hoewel de montagenaad, die zich niet ter hoogte van het raam bevindt, zeer vakkundig kan worden georganiseerd, warm is en in de winter geen overlast veroorzaakt. Daarom is het aan u om te beslissen of u het venster daarom volledig wilt verwijderen en opnieuw wilt installeren.

– Expliciet blazen van de voegen frame-hellingen, frame – vensterbank

In dit geval is de montagenaad duidelijk slecht georganiseerd. Het is niet nodig om het raam te demonteren, het is voldoende om de oude hellingen en de vensterbank te verwijderen, de opening te reinigen van bouwresten, het is raadzaam om de opening voor te bereiden (voeg de voegen van muurblokken of stenen stop, maak een ruwe uitlijning van de openingsvlakken). Vervolgens moet u de montagenaad van het raam grondig schuimen, een nieuwe vensterbank en hellingen installeren, nadat u de afstand eronder hebt geïsoleerd met een isolatielaag. We raden je af om niet te bezwijken en direct een versterkte acryl vensterbank te bestellen, deze is veel betrouwbaarder en gemakkelijker te onderhouden. We raden u aan om plastic hellingen te installeren, geen gipsplaat, omdat de helling in elk geval een nogal gevaarlijke plaats is in termen van temperatuurdalingen en vochtophoping – gipsplaat wordt na verloop van tijd nateet en bederft.

– Er is geen blazen van de montageverbindingen, maar de hellingen en de vensterbank bij het raam zijn erg koud

Een dergelijke situatie kan zich voordoen als er zeer kleine scheurtjes in de montagenaad zijn, of in de naden van het metselwerk (vrij vaak voorkomend in nieuwbouw), er wordt geen heldere ademhaling gevoeld, maar de koude lucht komt toch de ruimte onder de hellingen en de vensterbank en koelt ze.

We voeren alle werkzaamheden uit op dezelfde manier als beschreven in de vorige paragraaf: we verwijderen de hellingen en de vensterbank, maken schoon, bereiden de opening voor, schuimen de montagenaad, plaatsen een nieuwe vensterbank en hellingen.

2. Vervangen van de ruit door een nieuwe.

Helaas zijn er gevallen waarin de ruit niet gerepareerd kan worden, dan is de enige oplossing om de ruit te vervangen door een nieuwe. U kunt een kunststof raam bestellen en in elk raambedrijf installeren, of u kunt het zelf doen.

Het belangrijkste is om de fouten van de ontwikkelaar niet te herhalen bij het kiezen van een nieuw venster en op de volgende punten te letten:

– Profiel (kunststof frame)

Het profiel dient te voldoen aan de stijfheidsvoorschriften, van de hoogste klasse – klasse A. Het versterkings (stalen) profiel dient minimaal 1,5 mm dik te zijn, dit kan in ieder geval gecontroleerd worden op tentoonstellingsmonsters. Het is raadzaam, maar niet noodzakelijk, om te focussen op bredere vijfkamerprofielen van 70-76 mm (hoe meer interne scheidingswanden, hoe stijver het frame). Welnu, let op de kleur en het uiterlijk, hoe esthetisch aantrekkelijk het is.

– Raam met dubbele beglazing

Nogmaals, we herhalen dat de warmtewerende eigenschappen van een raam TE VEEL afhankelijk zijn van de glaseenheid, let hier vooral op! Negeer deze optie niet, het zal u helpen het raam warmer te maken, het zal er in de winter comfortabel naast zijn.

U kunt ook letten op het warme kunststof afstandsframe van de isolatieglaseenheid (warme rand), de kamers vullen met argon, zonwerend spuiten. Dit alles geeft ook een kleine toevoeging aan de hittebescherming van het raam.

– Fittingen

Het is erg moeilijk om de kwaliteit van fittingen te bepalen op basis van tentoonstellingsmonsters in raambedrijven, gedeeltelijk kan het worden beoordeeld aan de hand van de kracht op het handvat, de dichtheid van het persen van de afdichting rond de omtrek van de vleugel. De kwaliteit varieert sterk per fabrikant; bij accessoires is het beter om te focussen op de geïmporteerde (Duitse) versie.

Naar onze subjectieve mening is het op dit moment de moeite waard om ramen te kiezen met fittingen van twee fabrikanten: Siegenia Aubi of Roto.

– Afdichtmiddel

De belangrijkste taak van de kit in kunststof ramen is om bij elke temperatuur zacht te zijn en stevig tegen het kozijn te drukken. Het loont de moeite dit te controleren op tentoonstellingsvoorbeelden bij het kiezen van een raam. Het kleurenschema van het zegel heeft op geen enkele manier invloed op de kwaliteit, u kunt veilig elke optie kiezen: zwart, grijs, wit.

– Opties voor windows

Met behulp van verschillende opties kunt u het raam individueel, zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk voor u maken! De meeste zijn nuttig, sommige kunnen zelfs levens redden of eigendommen redden die door eerlijke arbeid zijn verworven. Dit zijn de belangrijkste en meest voorkomende opties:

 • Klamboe (normaal, anti-pollen, anti-kat)
 • Micro-ventilatie
 • Energiebesparend spuiten op ramen met dubbele beglazing
 • Zonwerende coating op een raam met dubbele beglazing
 • Zelfreinigend spuiten op ramen met dubbele beglazing
 • Kinder veiligheid
 • Anti-diefstal optie
 • Verven
 • Lamineren van ramen
 • Extra isolatie van ramen
 • Dus keken we van alle kanten naar het “venster van de ontwikkelaar”! Ze vertelden hoe ze de storingen konden identificeren en probeerden ze op te lossen met minimale inspanning en tijd, maar met het maximale resultaat.

Wees bij het uitvoeren van alle werkzaamheden met ramen voorzichtig en voorzichtig, probeer bij het nemen van beslissingen niet te besparen op uw comfort en gezelligheid! Succes!

Offertes ramen

Grote Schuiframen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0090-limburgse-pvc-deuren-en-ramen.html