Carbid Theater
Woning en Tuin

Maak de droomkamer van je kind met originele kindermeubels

Jouw kind is uniek en speciaal. Jouw kind verdient de allerleukste kinderslaapkamer. Met leuke kindermeubels die jouw kind veel plezier geven. Waardoor je kind zich graag in de slaapkamer bevindt en er rustig kan slapen en dromen. Maar binnen alles wat mogelijk is, is het vaak moeilijk om een richting of thema te kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden hoe je een een kinderkamer van leuke kindermeubels kunt voorzien. In dit blogartikel bespreken we categorieën kindermeubels die je in je kinderslaapkamer of speelkamer kan zetten. Zodat je inspiratie opdoet over welke kindermeubels niet kunnen ontbreken in de slaapkamer of speelkamer van jouw kind!

Een leuk kinderbed

Voor jonge kinderen is een kinderbed in thema erg leuk om de slaapkamer mee te personaliseren. Als je kind fan is van een bepaald Disney figuur, kun je hier makkelijk een kinderbed voor vinden. Zoals Mickey Mouse en Cars bijvoorbeeld. Maar ook meer neutrale themabedden zijn te koop. Zoals een kinderbed met dino’s of auto’s erop.

Kindertafeltjes en stoeltjes

Voor peuters en kleuters is het leuk om een eigen speelhoekje te maken. Waar ze heerlijk aan kunnen tekenen en spelen. Qua design is er veel mogelijk. Van kindertafeltjes in een effen design, gemaakt van kunststof, kindertafel met stoeltjes in paw patrol thema tot en met schattige, authentieke houten stoeltjes. Met een kindertafel en bijpassende stoeltjes zul je de verbeelding van kinderen laten spreken. Al spelend zitten aan een kindertafel is veel leuker dan aan een gewone grote mensen tafel! Die altijd zijn uitgevoerd in saaie kleuren en designs. 

Speeltenten

Niet direct een kinder meubelstuk waar je aan denkt wanneer je de kinderkamer gaat inrichten. Echter zorg je met een speeltent voor een leuke speelplek voor je kind, waar hij of zij zich graag in terugtrekt. Deze plek voelt aan als een magische en bijzondere plek, waar niemand anders mag komen en helemaal van je kind is. Je kind heeft zo het besef van een eigen huis binnen het huis. Dat kan je kind erg waarderen. Er zijn veel verschillende speeltenten te koop. Van een indianen tipi tot en met een minions speelraket of de caravan van Peppa Pig. 

Zitzakken

Wat is een zitzak heerlijk om relaxt op te luieren. Of op te liggen wanneer je je gefrustreerd voelt.  Voor een kind kan een zitzak ontzettend veel ontspanning geven. Een zitzak zorgt voor een comfortabele zit, die zich aanpast en aansluit aan het lichaam. Een zitzak zit daarnaast lekker warm. Er zijn zitzakken in thema, maar ook in effen kleuren. Kies voor een zitzak die goed matcht met de hoofdkleuren van de slaapkamer.

Kinderbureaus

Wanneer je kind de peuter en kleutertijd heeft ontgroeid, is een kinderbureau een belangrijk meubelstuk voor de ontwikkeling van je kind. Zo kan hij zij makkelijk computeren, huiswerk maken en lezen op de eigen kamer. Kinderbureaus zijn er in ontzettend veel verschillende designs. De meeste van dit type kindermeubels zijn gemaakt van hout.

Opbergboxen in thema

Een gewone opbergbox is vaak in een saaie kleur te koop. Dat zal je kind niet aansprekend vinden om er zijn kleertjes in neer te leggen of te gebruiken of speelgoed in op te bergen. Daardoor is het verstandig om een leuk gekleurde en opvallende opbergbox te kopen. Deze vind je in vele leuke thema’s, waaronder paw patrol, minions en frozen.