Carbid Theater
Image default
Particuliere dienstverlening

Help ik ga een huis kopen!

Een aankoop van een nieuw huis doe je niet zomaar. Het is belangrijk dat je je goed voorbereid. Zoek thuis al een aantal dingen uit. Kijk bijvoorbeeld op huizenwebsite en kijk goed naar de details en foto’s. Houdt er rekening mee dat alles in de best mogelijke staat is vermeld en gefotografeerd. Kamers lijken bijvoorbeeld groter op foto’s dan dat ze eigenlijk zijn. Schrik dus niet bij een eerste bezichteging.

Over bezichtigingen gesproken ga niet een keer naar een huis kijken. Je ziet deze eerste keer altijd dingen over het hoofd. Kies er daarom voor om minstens drie of vier te kijken voor je overgaat tot koop. Neem daarnaast ook iemand mee bij de bezichteging zo heb je meerdere blikken op het huis. Deze kun je achteraf bespreken en uiteindelijk een conclusie trekken uit de opgedane ervaring.

Ontbindende voorwaarden

Zorg ervoor dat je wanneer dit mogelijk is ontbindende voorwaarden vastlegt in het koopcontract. Door ontbindende voorwaarden vast te leggen verklein je de risico’s die er zijn. Dit kan je veel geld besparen en je behoeden voor een slechte koop. Een verkoper kan aangeven dat hij of zij dit liever niet heeft. Probeer dit toch voor elkaar te krijgen want jij bent uiteindelijk degene die er gaat wonen en betaald. Een voorbeeld van ontbindende voorwaarden kan een bouwkundige keuring zijn. Bij deze keuring kijkt een professional naar de constructie en de mogelijke gebreken van een huis. Zo is de kans kleiner dat je achteraf voor grote uitgaven komt te staan.

De aankoopmakelaar

Mocht je zelf niet de kunde en kennis in huis hebben bij de aankoop van een huis, dan kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat jouw positie aan de onderhandelingstafel goed wordt gewaarborgd. Een voorbeeld hiervan is de “onderzoeksplicht” die elke koper van een huis heeft. Een aankoopmakelaar (zie Makelaar Panningen) heeft de contacten en kennis om je hierbij zo goed als mogelijk te helpen. Een voorbeeld hiervan is het onderzoeken van de juridische staat van het huis. Het is erg handig om te weten wat de kadastrale grenzen van het huis te controleren. Daarnaast kan het fijn zijn om te weten wat er in het bestemmingsplan staat zodat je weet wat er kan en mag.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/45-eb82/makelaar-panningen