Carbid Theater
Image default
Bedrijven

Waar komen talen vandaan?

Taal is een zeer geavanceerd communicatiesysteem. We kunnen het gebruiken om kennis te verspreiden, ideeën uit te wisselen, toekomstplannen te maken en verbinding te maken met anderen. Zonder taal kunnen mensen zich niet tot het heden ontwikkelen. Maar wanneer begon de taal eigenlijk te evolueren? Waarom zijn er zoveel verschillende talen in de wereld?

Dieren en talen

Wie op zoek is naar de oorsprong van taal, kan het dierenrijk niet zomaar overslaan. Je zult vaak horen dat taalvaardigheid de kenmerken zijn die mensen onderscheiden van dieren, maar veel diersoorten hebben ook manieren om met elkaar te communiceren.

Denk bijvoorbeeld aan vogels, die via liedjes verschillende informatie met elkaar kunnen communiceren. Of de bijen dansen om de ander te laten weten waar hij nectar kan vinden.

Dus wat maakt de menselijke taal zo speciaal? Een belangrijk kenmerk van onze taal is dat we kunnen verwijzen naar dingen die los staan ​​van het heden en het heden. Wij mensen zullen onze handen niet omdraaien om over de toekomst te praten, noch zullen we beschrijven waar we momenteel niet zijn. Maar dit is voor de meeste dieren onmogelijk.

Een ander kenmerk van menselijke taal is dat we woorden altijd op verschillende manieren in zinnen kunnen combineren. Dit is mogelijk omdat onze taal niet alleen woorden heeft, maar ook grammatica. Daarom kunnen we een onbeperkt aantal gedachten in een beperkt aantal woorden uitdrukken.

Wat moet je weten?

Alle soorten dieren hebben manieren om met elkaar te communiceren, maar de menselijke taal is uniek. Op deze manier kunnen wij mensen talloze soorten gedachten uiten, en kunnen we praten over dingen die los staan ​​van het heden en het heden.

Wanneer de taal is ontstaan, is moeilijk te bepalen. Schattingen lopen uiteen van 50.000 tot 2 miljoen jaar geleden. Tegenwoordig geloven veel onderzoekers dat Neanderthalers al kunnen spreken.

Het lijkt duidelijk dat alle talen afkomstig zijn uit een primitieve taal. Of dit kan worden gedaan via onze taalvergelijkingsmethode, kan echter niet worden vastgesteld. We weten niet of er in de wereld veel taalfamilies zijn die verwant zijn.

De ongeveer 6000 talen in de wereld zijn heel verschillend. Bovendien groeit de verwante taal meestal met de tijd. Dat komt omdat de taal voortdurend verandert.

Ondanks alle verschillen tussen talen zijn er ook overeenkomsten. Alle talen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken, zoals de aanwezigheid van grammatica, voornaamwoorden, klinkers en medeklinkers.

Uit de talen vloeien weer andere indirecte talen uit voort, zoals dialecten en straattaal.

https://dlwebdesign.nl/straattaal-in-nederland/