Carbid Theater
Image default
Gezondheid

Drie snelle afslankmethoden uitgelegd in eenvoudige stappen

Snelle afslankmethode in 3 eenvoudige stappen 

1. Verminder geraffineerde koolhydraten

Een manier om snel af te vallen is door te bezuinigen op suikers en zetmeel, of koolhydraten. Dit kan zijn met een koolhydraatarm dieet plan of door geraffineerde koolhydraten te verminderen en ze te vervangen door volle granen. Als je dat doet, daalt je honger niveau en eet je over het algemeen minder calorieën. 

Slank af binnen een korte tijd. Hoe? Lees dit artikel. 

Met een koolhydraatarm eetplan gebruik je het verbranden van opgeslagen vet voor energie in plaats van koolhydraten. Als je ervoor kiest om complexere koolhydraten te eten, zoals volle granen, met een calorietekort, profiteert je van meer vezels en verteer je deze langzamer. Dit maakt ze meer vullend om je tevreden te houden.

Een onderzoek uit 2020 bevestigde dat een zeer koolhydraatarm dieet gunstig was voor het afvallen bij oudere populaties. Onderzoek suggereert ook dat een koolhydraatarm dieet de eetlust kan verminderen, wat kan leiden tot het eten van minder calorieën zonder erover na te denken of honger te hebben. 

Raadpleeg jouw arts voor aanbevelingen om te bepalen wat de beste manier voor je is om af te vallen. 

2. Eet eiwitten, vetten en groenten

Elk van jouw maaltijden moet het volgende bevatten:

  • een eiwitbron;

  • vet bron;

  • groenten;

  • een kleine portie complexe koolhydraten, zoals volkoren granen.

Eiwit: het eten van een aanbevolen hoeveelheid eiwit is essentieel om je  gezondheid en spiermassa te behouden terwijl je gewicht verliest. 

3. Bewegen.

Oefening, hoewel niet vereist om af te vallen, kan u helpen sneller af te vallen. Gewichtheffen heeft bijzonder goede voordelen.

Door gewichten op te heffen, verbrand je veel calorieën en voorkom je dat je stofwisseling vertraagt, wat een veelvoorkomende bijwerking is van afvallen.

Probeer drie tot vier keer per week naar de sportschool te gaan om gewichten op te heffen. Als je nieuw bent in de sportschool, vraag dan een trainer om advies. Zorg ervoor dat uw arts ook op de hoogte is van nieuwe trainingsplannen.

Als gewichtheffen geen optie voor u is, is het doen van enkele cardiotrainingen zoals wandelen, joggen, hardlopen, fietsen of zwemmen zeer gunstig voor gewichtsverlies en de algemene gezondheid.

Zowel cardio als gewichtheffen kunnen helpen bij het afvallen.

Hoe zit het met calorieën en portiecontrole?

Als je kiest voor een koolhydraatarm eetplan, is het niet nodig om calorieën te tellen zolang je je koolhydraatinname zeer laag houdt en je houdt aan eiwitten, vetten en koolhydraatarme groenten.

Als je merkt dat je niet afvalt, wil je misschien je calorieën bijhouden om te zien of dat een bijdragende factor is. Als je je aan een calorietekort houdt om af te vallen, kun je een gratis online rekenmachine zoals deze gebruiken.

Voer uw geslacht, gewicht, lengte en activiteitenniveau in. De rekenmachine vertelt u hoeveel calorieën u per dag moet eten om op gewicht te blijven, af te vallen of snel af te vallen.

Je kan ook gratis, gebruiksvriendelijke calorietellers downloaden van websites en appstores. Hier is een lijst met 5 calorietellers om te proberen.

Houd er rekening mee dat het eten van te weinig calorieën gevaarlijk kan zijn en minder effectief om af te vallen. Streef ernaar om uw calorieën te verminderen met een duurzame en gezonde hoeveelheid op basis van de aanbeveling van uw arts.

Ben jij al jaren bezig met een maatje minder? Lees hier hoe je dat in een paar simpele stappen voor elkaar krijgt.

http://eenmaatjeminder.nl