Carbid Theater
Image default
Auto's en Motoren

De bijzondere verrichtingen

Iedereen zal tijdens zijn rijles te maken krijgen met de bijzondere verrichtingen. Het maakt niet uit bij welke rijschool je gaat, al in het een rijschool in Breda of een rijschool in Amsterdam, je zult overal te maken krijgen met de bijzondere verrichtingen. Voor iedere leerling die rijles volgt, zullen de bijzondere verrichtingen anders verlopen. De een gaat het makkelijk af en de ander heeft er wat meer moeite mee. Dit is geen probleem, iedere rijinstructeur zal met zijn of haar leerling blijven oefenen tot de leerling de vaardigheden voor de bijzondere verrichtingen onder de knie heeft.

 

Wat zijn bijzondere verrichtingen?

De bijzondere verrichtingen zijn de handelingen die je met de auto doet die niet met rijden te maken hebben. Denk hierbij aan parkeren, file parkeren en keren op de weg. Er zijn nog veel meer bijzondere verrichtingen maar dit zijn toch een van de makkelijkste. Of ja.. de makkelijkste wil ik het niet noemen want voor iedere leerling die rijles volgt is het anders. Voor de bijzondere verrichtingen zijn er allerlei trucjes zodat het je makkelijker afgaat, rijschool Breda heeft waarschijnlijk weer andere tips dan de rijschool uit Amsterdam. Een stappenplan van het achteruit file parkeren ziet er zo uit:

-Kijk ver vooruit en bepaal waar je wilt gaan parkeren.

-Stop naast een geparkeerd voertuig.

-Kijk voordat je achteruit gaat rijden, goed rondom de auto.

-Rijd langzaam achteruit.

-Stuur volledig in naar rechts, totdat de achterhoofdsteun van jouw auto gelijk aan bumper van de auto naast je.

-Nog een keer goed rondkijken.

-Wanneer je rechterbuitenspiegel gelijk is met de bumper van het geparkeerde voertuig, stuur je volledig in naar links.

-Zodra de auto evenwijdig aan de stoeprand staat, zet je de auto stil.

 

Bijzondere verrichtingen

Wanneer je de bijzondere verrichtingen goed onder de knie hebt, zal je instructeur snel een tussentijdse toets met je gaan inplannen. Tijdens je tussentijdse toets kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het praktijk examen. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert tijdens de tussentijdse toets, krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen tijdens je examen. Dit is handig omdat je daar dan al niet op kunt zakken tijdens het examen.

https://rijschoolbreda.nl/