Carbid Theater
Image default
Bedrijven

Wonen in Kerkrade, doen of niet doen?

Kerkrade is een hele rustige maar ook oude stad in Limburg, het toevallig ook de stad waar ik zelf woonzaam in ben. Dit maakt het uiteraard een stuk makkelijker om jou te vertellen waarom Kerkrade een super leuke stad is om in te wonen. Hoewel veel mensen denken dat Kerkrade geen stad is, is niets minder waar. Momenteel heeft Kerkrade dan ook meer dan 40.000 inwoners. Dit is mede te danken aan de huurwoningen in Kerkrade. Gezien dat deze plek niet gezien wordt als erg groot en over het algemeen rustig vanwege de ouderen die er  wonen, zijn er nog genoeg mooie huurwoningen in Kerkrade beschikbaar.

Wat is er allemaal te doen in Kerkrade?

Hoewel Kerkrade daarentegen niet een van de grootste steden van Limburg is, wil dat uiteraard niet zeggen dat Kerkrade een saaie stad is om in te wonen. Kerkrade biedt namelijk heel erg veel vertier als het gaat om entertainment en locatie.  Een van de grootste trekpleisters van Kerkrade is dan ook het hele gebeuren rondom het Roda stadion. Hoewel de voetbalclub misschien niet voor iedereen bedoeld is zijn de restaurants en winkels omringen de aan het Roda stadion juist wel aantrekkelijk voor Iedereen van alle leeftijden. Het is namelijk zo dat rondom het stadion verschillende Italiaanse en Aziatische restaurants gevestigd zijn. Tevens als een speelgoedwinkel, een arcade, een Decathlon en een Hornbach. Deze bovengenoemde voorbeelden zijn maar een deel van wat Kerkrade in totaal allemaal te bieden heeft.

Lekker terrassen op de markt van Kerkrade

Hoewel het centrum van Kerkrade over het algemeen niet heel veel voorstelt, beschikt de stad daarentegen wel over een hele leuke markt met heel veel verschillende soorten terrasjes. In de zomer is het ook namelijk goed te zien, als er heel veel toeristen naar Kerkrade komen om juist op de terrasjes een drankje te komen doen. verder beschikt Kerkrade ook over 2 uitmuntende ijssalons die kwalitatieve lekker ijsjes leveren. Een echte aanrader voor de zomer!