Carbid Theater
Woning en Tuin

Welke parketvloeren Utrecht kiezen

Parketvloeren Utrecht zijn toepasbaar in alle ruimtes van een woning. Een parketvloer wordt in regio Utrecht vaak toegepast in een woonkamer. Andere ruimtes waar we de veelvuldige keuze van parketvloeren Utrecht zien is de slaapkamer en keuken. Wat veel mensen niet weten, maar wat wel kan is de toepassing van parketvloeren Utrecht in een badkamer of bijvoorbeeld de hal. Maar waar moet ik dan rekening mee houden als ik mijn parketvloer ga kiezen?

Ruimtelijk effect parketvloeren Utrecht

Ben je op zoek naar parketvloeren voor in een kleinere ruimte? Lichtere en koele kleuren kunnen ervoor zorgen dat een ruimte groter lijkt. Een lichtere parketvloer zorgt ervoor dat het licht wordt gereflecteerd. Daardoor wordt de totale ruimte ook lichter. Ben je je aan het oriënteren op lichte en frisse parket vloeren, maar vind je een lichte tint voor op de wanden ook mooi? Dat kan uiteraard prima. Zorg er dan voor dat je met een andere kleurtint woonaccessoires kiest die er voor zorgen dat de ruimte niet te kil wordt. Tevens speelt de breedte van de parketvloeren een belangrijke factor. Kies je voor een smallere parketvloer dan zal de ruimte ook groter lijken. Te drukke parket vloeren of parketvloeren met een patroon staan ook niet altijd even mooi in een kleine ruimte. In een wat grotere ruimte zijn brede of bijvoorbeeld visgraat parketvloeren wel een mooie keuze.

Afwerking parketvloeren Utrecht

De eiken houten vloeren Utrecht kunnen dus in verschillende ruimtes worden toegepast. Onder andere de grootte van de ruimte bepaald welke parketvloeren het beste passen in je woning. Als dit eenmaal duidelijk is geworden en je een prachtige parketvloer voor in je woning Utrecht hebt gevonden is het ook van belang om te bekijken wat je gaat doen met de afwerking van je parketvloer. Plinten zijn daarin een belangrijke factor. Plinten zijn er in alle kleuren parketvloeren, maar ook in mdf kleur met elke gewenste RAL kleur. Kies je voor plinten in dezelfde kleur als de wand? Of kies je de dezelfde kleur als je parketvloer. Het is handig om wat samples van plinten bij de vloer te houden om zodoende een keuze te maken. Wat we de laatste tijd echter vaak zien is dat de parketvloeren worden gecombineerd met MDF plinten die in de kleur van de wand of in het wit of antraciet worden afgelakt.

AvanceFloors heeft een uitgebreid assortiment parketvloeren Utrecht.