Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste houten jaloezieën voor je woonkamer?

Houten jaloezieën zijn gewild als nooit tevoren. Hoewel ze altijd al gewaardeerd werden om hun vermogen om licht binnen te laten en toch privacy mogelijk te maken, zijn er tegenwoordig honderden andere opties wanneer we het hebben over woonkamer raamdecoratie. Als je je woonkamer ramen wilt uitrusten met houten jaloezieën, lees dan verder voor een aantal tips om het beste uit je nieuwe aankoop te halen.

Wat zijn de beste houten jaloezieën voor woonkamers?

De beste houten jaloezie voor je woonkamer hangt af van een paar factoren. Wissel je vaak van interieurstijl? Heb je kinderen, of huisdieren? Het beste is om je houten jaloezieën te monteren in de dag. Dat houdt het licht beter tegen en helpt je kamer groter te lijken. Als je echter een heel smalle kozijn hebt, kun je de maat opmeten en op maat gemaakte houten jaloezieën monteren. Dit betekent gewoon dat je het buiten de nis wilt installeren. 

Huiseigenaren met een druk huishouden vooral die met kinderen of huisdieren kunnen kunst houten jaloezieën als alternatief overwegen. Deze houten jaloezieën zijn vaak gemaakt van PVC, deze jaloezieën zijn waterdicht en iets slijtvaster dan natuurlijk hout. Daarbij staan ze altijd sterk tegen wat je kleine monstertjes er tegenaan kunnen gooien.

Jaloezieën of gordijnen?

Jaloezieën of gordijnen is altijd een discussie geweest. Houten jaloezieën hebben een eigentijdse uitstraling, veelzijdige lichtregeling en zijn minder volumineus dan gordijnen. Gordijnen geven een keizerlijke uitstraling en houden meer licht tegen dan houten jaloezieën.

Uiteindelijk zouden we houten jaloezieën aanraden voor woonkamer ramen die op een straat of openbare ruimten uitkijken. De mogelijkheid om lichtinval te houden en toch kunnen voorkomen dat buitenstaanders naar binnen kunnen gluren is een groot verkoopargument voor kamers als de woonkamer. Dit gezegd hebbende, combineren mensen vaker jaloezieën met gordijnen. Deze combinatie combineert de voordelen van beide stijlen.

https://www.raamdecoratie.com