Carbid-theater

Waar moet u op letten wanneer u een nieuwe cv-ketel koopt

U heeft de wens om uw cv-ketel te vervangen. Dit komt omdat de huidige cv-ketel niet meer naar behoren werkt, u problemen voor wilt zijn of gewoon omdat u toe bent aan een zuiniger model. In dit artikel helpen we u in vijf stappen bij het vinden van een nieuwe cv ketel.

1. Laat u voorzien van vakkundig advies.

Voordat u overgaat tot het kopen van een nieuwe ketel is het belangrijk dat u zich goed laat adviseren. S.I. Installatiebedrijf Amsterdam heeft vakkundige installateurs in dienst die beschikken over jarenlange kennis en ervaring. Het is onze passie om u te voorzien van goed advies en uiteindelijk de ideale cv-ketel voor uw situatie. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat niet alleen naar de cv-ketel gekeken wordt, maar dat ook de rookgasafvoer en het expansievat gecontroleerd wordt. En is de huidige plek van de cv-ketel eigenlijk wel de meest handige locatie? Door dit soort zaken van te voren te bespreken weet u zeker dat u een veilige en verstandige keuze maakt.

2. Ga voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Als het gaat om een grote uitgave zoals een cv-ketel merken we bij loodgieter Amsterdam dat mensen snel geneigd zijn enkel te zoeken naar een ketel met een lage prijs. Maar denk ook aan de langer termijn. U wilt zo lang mogelijk kunnen genieten van een goed werkende ketel. Kijk daarom naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw situatie. Hierbij is het van belang dat u nadenkt over uw woonsituatie, wat uw budget is en aan welke voorwaarden uw ketel moet voldoen. Loodgietersbedrijf Amsterdam wil graag met uw meedenken over uw opties.

3. Kies een zuinige cv-ketel met slimme thermostaat.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een cv-ketel te kijken naar het energielabel van de ketel. Een HR ketel verwarmt uw huis namelijk sneller en beter. Op dit moment is A+++ het hoogst haalbare label. Houd er wel rekening mee dat een grotere en krachtigere cv-ketel vaak een lager label heeft. Heeft u bijvoorbeeld een grote woning, dan kan het zijn dat u ook een zwaardere ketel nodig heeft om uw woning van de juiste warmte te voorzien. Wanneer u overgaat tot de aanschaf van een slimme thermostaat krijgt u direct inzicht in uw energieverbruik. Hierdoor kunt u nog bewuster en duurzamer omgaan met uw energie. Een energiezuiniger huis geeft uw verschillende voordelen: Een lagere energierekening en een verhoging van uw woningwaarde doordat u een beter energielabel kunt krijgen.

4. Kies de juiste capaciteit voor uw situatie.

De CW-waarde van uw cv-ketel geeft aan tot welke comfort-klasse uw cv-ketel behoort. De comfortwaarde heeft te maken met de warmwatervoorziening in uw huishouden. Hoe hoger de CW-waarde, hoe groter de hoeveelheid warm water die de cv-ketel kan leveren. Zo staat comfortwaarde 3 voor minimaal comfort en comfortwaarde 6 voor een royale hoeveelheid warm water. Om u een idee te geven; Deze laatste klasse is enkel nodig wanneer u bijvoorbeeld in een villa woont met meerdere badkamers.

5. Laat uw verwarmingsinstallatie waterzijdig inregelen.

Om overal in huis de perfecte temperatuur te krijgen is het belangrijk dat de cv-installatie in balans is. Laat daarom de installateur van loodgieter Amsterdam uw installatie ‘waterzijdig inregelen’. Dit betekent dat uw installatie wordt voorzien van het hoogst mogelijke comfort tegen de laagst mogelijke kosten. Zo worden bijvoorbeeld niet alle radiatoren in uw woning even snel warm en zijn radiatoren die zich dichter bij de ketel bevinden vaak warmer. Door het ‘waterzijdig inregelen’ van de ketel en pomp op het juiste vermogen is iedere ruimte op dezelfde temperatuur. Een bijkomend voordeel is dat dit kan zorgen voor 20% minder energieverbruik. Duurzaam en ook nog eens fijn voor uw portemonnee!

 

Loodgietersbedrijf Amsterdam staat graag voor u klaar! Bel ons nu voor een vrijblijvend adviesgesprek op maat.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/