Carbid Theater
Attracties

Tips voor het slagen voor je theorie examen

De eerste stap die je zult moeten nemen is natuurlijk het leren van je theorie. Dit is natuurlijk ook het meest belangrijke wat je als eerst op orde moet hebben. Als je de theorie niet goed leert en daardoor niet goed begrijpt zal het moeilijk worden om te slagen. Stamp het boek dus goed in je hoeft. Hoe saai de stof ook is, probeer het boek meerdere keren te lezen. Begin op tijd van tevoren zodat je niet in de stres komt.

Als je de stof goed beheerst en het idee hebt dat je alles begrijpt kun je beginnen met het oefenen van de examens. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk. Je hebt per vraag namelijk maar een beperkte tijd om deze te beantwoorden. Als je alvast hebt geoefend om de vragen onder druk te beantwoorden zal dit je natuurlijk veel makkelijker afgaan in het echt. Je hebt ook gelijk een goed idee of je de stof voldoende kent. Als je vragen fout hebt is het aan te raden even terug te bladeren in je theorieboek om ervoor te zorgen dat je echt begrijpt waarom je de vragen fout hebt. Je kunt tegenwoordig makkelijk online je theorie oefen, bijvoorbeeld op Theorie.nl. Op dit soort websites krijg je goede begeleiding en ben je binnen notime voorbereid voor je examen.

Op de dag van het CBR theorie examen zelf is het aan te raden nog even de oefenexamens door te gaan. Je weet dan namelijk precies wat je moet doen op je examen, want alles zit nog fris in je geheugen. Als je een paar fouten maakt, maak je dan niet druk. Ga rustig verder en je zult zien dat je alle vragen goed doorkomt.

Tot slot is het belangrijk goed te vertrouwen op jezelf. Jij hebt geleerd voor je examen, dus je kunt hem maken. Als je gaat twijfel volg je gevoel dan en als je het echt niet weet heb je de vraag misschien alsnog goed!