Carbid Theater
Bedrijven

Aluminium polijsten

Aluminium polijsten

Gepolijst aluminium

Er zijn veel manieren en strategieën voor polijsten aluminium. Met de juiste apparatuur en materialen, zoals schuurpapier, een polijstwiel in de benodigde maat, kan je het bijna op een spiegel laten lijken. Voor een goede en heldere afwerking, is elektropolijsten aan te raden. 

De juiste materialen 

Als je een gemachineerde aluminum molen hebt, werkt het aluminium polijsten effectiever, omdat het kan helpen om veel tijd te besparen. Het is aan te bevelen om een hulpmiddel te gebruiken met een plat oppervlak om het gemakkelijk te laten schijnen. Molens met flexibele uiteinden zijn goed voor alle soorten oppervlakken. Ze kunnen bijvoorbeeld in verschillende hoeken zijn gevormd, zoals een kubus, zodat elke zijde kan worden gepolijst. 

Het schuren 

Meestal kun je voor het starten 1200 grit nat / droog schuurpapier gebruiken. Wanneer er beschadigingen op het metaal zijn, kan je deze verwijderen, door een grit van 1500 en/of 2000 te gebruiken, zodat je genoeg tijd hebt om ervoor te zorgen dat het complete oppervlak op dat niveau komt. 

Het polijstwiel 

Na het schuren is de volgende stap om de oppervlakken te raken met een polijstwiel. Je kunt een katoenen wiel gebruiken met wat bruine rouge erop, na het schoonmaken van het katoen. Gebruik de rouge beetje bij beetje om zo strepen te voorkomen. Je kan een sponsmat onder de wielen plaatsen, zodat deze stevig op de grond staat, of als de rand de grond raakt. Draai eenvoudig het stuk rond en polijst in een andere richting. 

Beide tegelijk doen (schuren en polijsten) helpt om, tijdens het aluminium polijsten, het aluminium een uniforme glans te geven in elke fase, waardoor je gemakkelijk kunt zien wat je nog niet hebt gedaan. 

Het polijsten 

Breng een geschikte metaalpolish aan en volg de aanwijzingen aan de achterkant van de tube. Je kunt ook een polijst-handje gebruiken met een paar mooie stootkoppen van katoen. Dit spaart enige tijd en armbewegingen van het inwrijven van de polish. Maar na het polijsten, moet je de verbinding nog steeds weg wrijven met een schone microvezeldoek. Geduld is nodig tijdens het polijsten aluminium voor een beter resultaat en gebruik altijd de juiste hoeveelheid druk op alle soorten oppervlakken, en in het geval dat de doek die gebruikt wordt op vuil valt, gebruik dan een nieuwe, vooral voor de laatste afwerking, om zo beschadiging te voorkomen. Dit hele proces neemt wat tijd in beslag, maar is uiteindelijk de moeite waard. Aluminium is duurzaam en je zult er dus lang plezier van hebben

https://vangeenen.nl