Carbid Theater
Image default
Dienstverlening

Problemen elektriciteit tijdens een storm

Stel je dit voor. Het is een donkere en stormachtige nacht. Gelukkig zit je veilig in je knusse huis. En dan verlies je plotseling stroom! Helaas heeft bijna iedereen wel eens zoiets meegemaakt tijdens noodweer, maar gelukkig kan Elektricien Amersfoort je altijd te hulp schieten. Stroomuitval is echter niet het enige elektrische probleem dat door stormen wordt veroorzaakt. In deze tijd is de ongelukkige realiteit dat de klimaatverandering het ernstiger heeft gemaakt. Stroomuitval en storm gaan hand in hand. Stroomstoringen kunnen door een aantal dingen worden veroorzaakt tijdens noodweer. Een van de belangrijkste dingen om voor uit te kijken zijn neergestorte elektriciteitsleidingen. 

Gevaarlijke situaties door stroompieken

Een stroompiek is een plotselinge stijging van de spanning in uw elektrische systeem. Stroompieken kunnen uiterst gevaarlijk zijn, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat de apparatuur plotseling slecht functioneert en ze zelfs elektronische apparatuur en bedrading kunnen vernietigen. Hoewel een stroompiek om verschillende redenen kan optreden, zijn de belangrijkste krachten die stroompieken veroorzaken onverwachte veranderingen in het elektriciteitsnet en blikseminslag tijdens een storm. Het beste wat je kunt doen om stroompieken te voorkomen is het installeren van een overspanningsbeveiliging voor het hele huis. Dit biedt een extra niveau van bescherming voor je gezin en alle apparatuur. 

Schade door water en kortsluiting

Wanneer het hard waait en nog harder regent, is er kans dat er tijdens een storm water in je huis lekt. Dit kan een groot probleem zijn voor het elektrische systeem, vooral wanneer het water de bedrading raakt en kortsluiting veroorzaakt. In sommige gevallen kan een kortsluiting er gewoon voor zorgen dat de stroom uitvalt, of dat bepaalde apparaten geen stroom meer krijgen. Kortsluiting kan echter ook schade en vonken in de apparatuur veroorzaken. Als je huis ouder is en je hebt een verouderd elektrisch paneel, bel dan zo snel mogelijk een elektricien voor een upgrade.