Carbid Theater
Image default
Bedrijven

LED kweeklampen

LED kweeklampen zijn een relatief nieuw type kweeklampen die beweren toppen van betere kwaliteit en grotere opbrengsten te produceren, terwijl ze minder elektriciteit verbruiken en minder warmte produceren dan andere kweeklampen.

Maar zijn alle beweringen waar? Sommige zijn, terwijl andere beweringen misleidend zijn. Bescherm jezelf en leer wat je moet weten over LED kweeklampen voor het kweken. Led kweeklampen worden elk jaar effectiever voor het kweken.

Voordelen van LED’s

Hieronder sommen wij de voor- en nadelen van LED’s voor je op.

Cutting Edge & Custom Spectrum

Een van de nieuwste soorten kweeklampen, LED kweeklampen zijn anders dan al het andere op de markt voor het kweken. In de afgelopen jaren zijn de prijzen sterk gedaald en is de kwaliteit gestegen. De LED-opbrengsten verbeteren elk jaar en er zijn nu veel betrouwbare LED-modellen waarvan is bewezen dat ze geschikt zijn voor het kweken.

Ze vallen niet snel op

Kleine LED-spots of -panelen kunnen geweldig zijn voor stealth-kweek, omdat ze in veel grote ruimtes passen, plus ze hebben meestal een ingebouwd koellichaam om warmte in de kweekruimte te verspreiden (in plaats van de warmtestraal direct op de kweekruimte te laten zakken).

Weinig warmte & weinig elektriciteit

Een klein LED-paneel produceert niet veel warmte en verbruikt niet veel elektriciteit.

Nadelen van LED’s

Duur in aanschaf

LED kweeklampen zijn de duurste kweeklampen als je kijkt naar de prijs voor hoeveel licht er zal worden geproduceerd.

Warmte

Elk LED-paneel produceert een beetje warmte (vooral de modellen met een hoog wattage), en telers die veel LED’s gebruiken, zullen extra warmte moeten afvoeren zoals ze zouden doen met elk ander kweeklicht (meestal door warmte naar buiten af ​​te voeren met een ventilator.

Het gebruik van LED’s vereist vaardigheid

Elk model LED-groeilicht moet anders worden gebruikt. De grootte van LED-chips, de reflectoren voor elke lamp en andere verschillen met elk model maken het moeilijk om generalisaties te maken over het gebruik van een bepaald LED-paneel. U kunt uw LED-paneel niet op dezelfde manier gebruiken als uw vriend, tenzij het exact hetzelfde model van dezelfde fabrikant is. Zelfs als uw LED-panelen er hetzelfde uitzien, moeten ze misschien anders worden gebruikt, zodat ze uw planten geen pijn doen. Het is erg belangrijk om de fabrikant te vragen hoe ver een LED-paneel van de bovenkant van uw planten moet worden gehouden en hoeveel ruimte het paneel op die hoogte kan bedekken.

Ik heb LED-kweeklampen gebruikt en was tevreden met mijn resultaten. De kwaliteit en geur van de toppen die met led gekweekt worden is fantastisch, en leds zijn een klasse apart. Dat gezegd hebbende, raad ik nieuwe kwekers over het algemeen niet aan om LED’s te kopen, tenzij ze bereid zijn wat onderzoek te doen naar hoe ze hun lampen kunnen gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Ze zijn minder intuïtief en hebben gewoon meer tijd en moeite nodig om ‘in te bellen’ voor je kweek dan andere soorten licht.