Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Last van stress? Niet meer na deze tips!

Maakt stress je gefrustreerd en prikkelbaar? Stressverlichters kunnen helpen de rust en sereniteit in uw chaotische leven te herstellen. U hoeft niet veel tijd of aandacht te besteden aan stressverlichters. Als je stress uit de hand loopt en je snel verlichting nodig hebt, probeer dan een van deze tips.

Nick de Waard is stressexpert en heeft een aantal tips:

Word actief
Vrijwel elke vorm van fysieke activiteit kan een stressverlichter zijn. Zelfs als je geen atleet bent of niet in vorm bent, kan lichaamsbeweging nog steeds een goede stressverlichter zijn.

Lichamelijke activiteit kan je feelgood-endorfines en andere natuurlijke neurale chemicaliën oppompen die je gevoel van welzijn verbeteren. Oefening kan je geest ook opnieuw richten op de bewegingen van je lichaam, wat je humeur kan verbeteren en de irritaties van de dag kan helpen verdwijnen. Denk aan wandelen, joggen, tuinieren, schoonmaken, fietsen, zwemmen, gewichtheffen of iets anders dat je actief maakt.

Eet gezond
Gezond eten is een belangrijk onderdeel van goed voor jezelf zorgen. Probeer een verscheidenheid aan groenten en fruit en volle granen te eten.

Vermijd ongezonde gewoonten
Sommige mensen kunnen met stress omgaan door te veel cafeïne of alcohol te drinken, te roken, te veel te eten of illegale middelen te gebruiken. Deze gewoonten kunnen uw gezondheid schaden.

Mediteren
Tijdens meditatie richt je je aandacht en breng je de stroom van verwarde gedachten tot rust die je geest kunnen verdringen en stress kunnen veroorzaken. Meditatie kan een gevoel van kalmte, vrede en balans geven dat zowel uw emotionele welzijn als uw algehele gezondheid ten goede kan komen.

Begeleide meditatie, geleide beeldspraak, visualisatie en andere vormen van meditatie kunnen overal en altijd worden beoefend, of je nu aan het wandelen bent, met de bus naar je werk gaat of bij de dokter wacht. Je kunt ook overal diep ademhalen.

Lach meer
Een goed gevoel voor humor kan niet alle kwalen genezen, maar het kan je helpen je beter te voelen, zelfs als je een neplach moet forceren door je chagrijnigheid. Als je lacht, verlicht het niet alleen je mentale belasting, maar veroorzaakt het ook positieve fysieke veranderingen in je lichaam. Lachen komt op gang en koelt vervolgens je stressreactie af. Dus lees wat moppen, vertel wat moppen, kijk naar een komedie of hang rond met je grappige vrienden. Of probeer lachyoga eens.

https://nickdewaard.nl/