Carbid Theater
Woning en Tuin

De eettafel als centraal punt in je woning

Je eettafel wordt elke dag gebruikt, en dit door alle leden van je gezin. Soms krijg je bezoek van vrienden of familie. Ook zij worden vaak aan je eettafel uitgenodigd. Je eetkamertafel verdient dan ook alle aandacht. Wil je een grote of eerder een kleine eetkamertafel? Wil je een ronde, vierkante of rechthoekige tafel? Ook ovaal en uitschuifbare eettafel behoort tot de mogelijkheden. En welke stijl kies je? Dit zijn toch vragen die je je stelt als je voor de aankoop van je tafel voor je eetkamer staat. Wij helpen jou met de volgende tips graag op weg.

Welke eettafel kies ik het best voor mijn woning?

  • Kies je een kleine of een grote eettafel? Dit is enerzijds afhankelijk van de beschikbare ruimte in je woning. Anderzijds zijn het aantal leden van je gezin ook van belang. Of krijg je vaak veel bezoek? Misschien wil je graag knutselen aan de tafel en wil je niet altijd moeten opruimen om te eten. Of willen je kinderen graag hun huiswerk maken aan de tafel terwijl ze toch al gedekt staat? Kies dan voor een wat grotere eettafel.
  • Hou bij de opmeting rekening met de loopruimte tussen kasten en tafel en het opengaan van deuren van kasten die naast de tafel staan.
  • Heb je eetkamerstoelen met armleuningen? Deze schuiven niet helemaal onder de tafel. Hou hiermee ook rekening als je de ruimte opmeet.
  • De vorm van je eetkamertafel is een kwestie van smaak. In elke vorm van eetkamertafel bestaan er grote en kleine tafels, en in elke stijl. Denk eraan dat je bij een ronde eetkamertafel meer ruimte nodig hebt dan bij een rechthoekige tafel.

Combineren is belangrijk

  • Bepaal tenslotte de stijl van je tafel en laat deze aansluiten bij de rest van je woning. Kies voor een moderne stijl zoals je die vindt bij Kave Home en Interstil. Een grote eettafel in industriële stijl vind je onder andere bij Brix en Tower Living. Scandinavische stijl kies je bijvoorbeeld bij LifestyleFurn. Retro vind je bij By-Boo. Bekijk de kleuren en materialen die al voorkomen in je interieur en laat je tafel hierbij aansluiten.

 

Welke tafel je ook kiest voor je eetkamer, combineren is belangrijk. Niet elke tafel gaat met om het even welke stoelen, zitmeubelen, accessoires of muurdecoratie. Kies bijpassende stoelen voor een stijlvol en gezellig geheel. Je kunt binnen hetzelfde label blijven als je tafel, maar ook elementen van andere labels kunnen mooi aansluiten bij je tafel voor je eetkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vloerkleed, mooie muurdecoratie of een dressoir. Zelfs met een mooie spiegel of wandrekken in dezelfde stijl als je tafel bepaal je de sfeer in je woning. Ga tot in de kleinste details zoals bijvoorbeeld een klok, een wandpaneel, een vaas of mooie kaarsenhouders. Elk detail telt om van je woning een woonpaleis te maken.