Carbid Theater
Image default
Gezondheid

De buteyko oefeningen werken zeer goed

Met de goedwerkende buteyko oefeningen van de speciale manier van ademhalen worden de meest bijzondere resultaten behaald en onderzoekt heeft ook aangetoond dat de buteyko oefeningen zeer effectief zijn en dat hier al veel mensen mee zijn geholpen met diverse klachten en aandoeningen. De buteyko oefeningen worden uitgevoerd aan de hand van een speciale techniek die is ontwikkeld om het lichaam te verbeteren aan de hand van diverse ademhalingstechnieken. Het ademen van de mens is ontzettend belangrijk, maar veel mensen beseffen zich dat niet goed en hebben daar weinig inzicht in.

 

Benauwdheid

Je kunt bijvoorbeeld van een benauwdheidsgevoel afkomen door middel van het uitvoeren van de buteyko oefeningen. Je doet de oefeningen wanneer je een aanval krijgt, dit doe je gedurende drie minuten en je merkt dan al gauw dat je minder benauwd wordt. Door deze oefeningen 1 à 2 keer te herhalen zal je merken dat het gevoel wegtrekt en je weer rustig kunt ademen. Ook helpen de buteyko oefeningen wanneer je niet goed in slaap kunt komen. Het kan zijn dat je last hebt van hyperventilatie tijdens het slapen. Wanneer je mond openvalt verlies je koolzuurgas en kan je het benauwd krijgen.

 

De nacht doorkomen

Om goed door de nacht te komen kan je onder andere de buteyko oefeningen doen, maar daarnaast moet je nog een aantal zaken goed doen. Je moet pas gaan slapen wanneer je fysiek echt moe bent. Je moet niet te veel eten wanneer je gaat slapen het is wel de bedoeling dat je wakker wordt met een licht gevoel van honger. Op de lijst van de buteyko oefeningen staan ook voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden voordat je gaat slapen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je neus goed open staat voordat je slaapt en de buteyko oefeningen uitvoert. De buteyko oefeningen doen voor je gaat slapen is ook raadzaam.