Carbid Theater
Image default
Meubels

Warm blijven tijdens thuiswerken: zo doe je dat

Op koude winterdagen kan het ook in huis soms maar niet lekker warm worden. Zeker als je veel thuis zit en daarbij achter de computer zit (en niet in beweging bent) kan dat best vervelend zijn. Met de huidige stookkosten kan thuiswerken in de winter namelijk een behoorlijk dure grap zijn. Dit zijn drie tips om tijdens het thuiswerken lekker warm te blijven, zonder jezelf een ongeluk te stoken.

Warme elementen

Houdt jezelf tijdens het werken warm met warme elementen als een lekkere kop thee en eventueel een fijne kruik op schoot. Er zijn tegenwoordig ook een hoop elektrisch verwarmde items die je warm kunnen houden tijdens het werk. Leg bijvoorbeeld een warmtekussen tegen je rug of op je schoot, of leg een warmtekleed over je stoel. Zo krijgt je lichaam wat extra hulp van buitenaf om warm te blijven.

Tussen het werk door bewegen

Probeer toch regelmatig te bewegen tussen de werksessies achter je laptop door. Door je verbranding actief te houden kan je lijf zichzelf een stuk beter warm houden. Dit kun je heel simpel houden. Kom bijvoorbeeld elk half uur of elke drie kwartier even van je stoel voor een paar jumping jacks, squats of high knees. Je blijft daardoor niet alleen lekker warm, maar het is ook nog eens gezond voor je. Te lang in dezelfde houding zitten is namelijk helemaal niet goed voor je.

Warm kleden

Zeker als je thuiswerkt hoef je er echt niet altijd op je paasbest uit te zien. Ga vooral voor lekker warme kleding en houd het comfortabel. Investeer in een lekker warme trui, een trainingsbroek en goede sloffen. Let op: als jouw sloffen aan de binnenkant van wol zijn blijven je voeten het beste warm wanneer je geen sokken draagt. Draag onder je trui ook een shirt met lange mouwen, zodat je lekker warm blijft. Als je een echte koukleum bent kun je tijdens het werken ook een lekkere sjaal dragen. Kortom: houd jezelf tijdens het werken warm met een lekkere kruik of dekentje, kom regelmatig in beweging en kleed je goed aan. Zo kom je prima je werkdag door, zonder je een ongeluk te betalen aan stookkosten.