Carbid Theater
Aanbiedingen

Waarom is dakonderhoud zo belangrijk?

Iets wat veel bedrijfseigenaren veelal vergeten is het dakonderhoud van hun pand. De gedachtegang is immers vaak dat wanneer er geen hinder is, er ook geen problemen zijn. Desondanks is het van belang om het dak regelmatig te laten inspecteren. Het voorkomt grote onverwachte kosten, verlengt de levensduur van je pand én geeft je zekerheid als pandeigenaar. Nog niet overtuigd? Wij leggen je uit waarom dakonderhoud zo belangrijk is.

Dakonderhoud voor een goed uitziend pand

Het bedrijfspand is het eerste aanzicht dat (potentiële) klanten zien wanneer ze bij je op bezoek komen. Het bedrijf is het visitekaartje en je wilt daarom ook dat het er verzorgd uit ziet. Dakonderhoud draagt in grote mate bij aan de verzorging van het dak. De staat van het dak wordt gecontroleerd en mogelijke schade wordt vroegtijdig herkend. Vaak zijn deze herstelwerkzaamheden ter plaatsen zelfs uit te voeren. Zo zorgt dakonderhoud dat grotere schade voorkomen wordt en is je bedrijf na één afspraak weer klaar om bezoekers te verwelkomen.

Hoe gaat het dakonderhoud in zijn werk?

Wanneer je dakonderhoud laat uitvoeren, wordt er verder gekeken dan enkel het bestrijden van acute problemen, zoals een lekkage. Zo wordt er een grondige inspectie uitgevoerd op industriële hellende of platte daken. Ook worden de goten op de daken onderhanden worden genomen, om verstopping van de regenafvoer te voorkomen. Daarnaast kan herstel van dakbeplating in kaart worden gebracht en kunnen kleine werkzaamheden direct worden uitgevoerd. De inspectie neemt niet veel tijd in beslag, maar levert je wel veel voordelen op. Dit is zeker het geval wanneer je het dakonderhoud regelmatig laat uitvoeren.

Plan het onderhoud van je dak

Heb je het gevoel dat de staat van je industriële dak niet in orde is? Of wil je mogelijke grote schade aan het dak van je onderneming voorkomen? Plan dan direct een dakonderhoud in. Er zijn veel vakkundige bedrijven waaruit je kunt kiezen, zoals Elegast Dak en Gevel. Zij beschikken over alle kennis, disciplines en materialen om je dak vakkundig te onderhouden. Zo hoef je als ondernemer geen omkijken te hebben naar het dakonderhoud en kan je zorgeloos onder het dak blijven werken.