Carbid Theater
Fotografie

Schoolfotodag tips

De bel van de school gaat al bijna. Je vertrekt snel naar school met de kinderen achterop, want ze mogen niet te laat komen. Eenmaal aangekomen op school zet je je fiets aan de kant. Ondertussen hoor je een groepje ouders met elkaar praten. ‘’Ik denk dat ik voor een blousje ga!’’

Je vraagt je af waar ze het over hebben, Terwijl je je kind uit het kinderzitje achterop je fiets haalt. Terwijl je de school binnen komt zie je de flyer op de deur hangen. De schoolfotograaf komt! Elk jaar is dit toch weer een speciaal moment, nieuwe schoolfoto’s! Tegelijkertijd komt de keuzestress al naar boven, wat moeten ze aan!?

In deze blog gaan wij jou helpen met het creëren van de beste schoolfoto!

Wat is de achtergrond?

Schoolfoto’s worden meestal gemaakt met een effen achtergrond, in een studio. Deze achtergronden zijn in alle groottes, kleuren en soorten beschikbaar. Probeer daarom te achterhalen welke achtergrondkleur de school heeft gekozen. Licht of donker? Groen? Blauw? Zwart? Wit? Aan de hand van de achtergrond is het beter om een outfit voor jouw kind te selecteren. Het is natuurlijk jammer als een mooie witte blouse wegvalt, omdat er een witte achtergrond gekozen is.

Kleuren, Kleuren en nog eens kleuren!

De achtergrond is helder! Nu gaan we verder met de outfit. Probeer een kleurrijke outfit uit te kiezen! Vooral sprekende, neutrale en effen kleuren staan mooi op een foto. Denk bijvoorbeeld aan groen, blauw, roze of een spijkerstofje. Er zijn natuurlijk ook een paar dingen die je moet proberen te vermijden. Kledingstukken met veel strepen, kleine stipjes of andere vormen, zoals sterren, die kunnen zorgen voor vreemde effecten op de foto.

Wat voort soort foto’s worden er genomen?

Weet je al wat voor soort foto’s er gemaakt gaan worden? Maakt de fotograaf alleen maar een portretfoto of ook een foto waar je kind er helemaal op staat? Bij een totaalfoto staan de broek en schoenen ook op de foto. Hiernaast worden er ook nog foto’s gemaakt met de broertjes en zusjes. Het afstemmen van hun outfits is dus leuk. Bij elkaar passende outfits of juist contrasterend, zolang het maar een gezellig gezin uitstraalt op de foto!

https://www.schoolfoto.nl/