Carbid Theater
Dienstverlening

Laag BTW tarief voor montage isolatieglas verhoogd

Laag BTW tarief voor montage isolatieglas verhoogd
Als gevolg van de wetswijziging van vorig jaar is het aantrekkelijke BTW dat geldt voor de montage van isolatieglas in bestaande bouw van ouder dan twee jaar verhoogd van 6% naar 9% met ingang van 1 januari 2019. Het lage BTW tarief was ingevoerd om de isolatie van woningen te stimuleren en geldt alleen voor de montagekosten dus niet voor de aanschaf van het glas zelf. Het tarief is van toepassing op de installatie van isolatieglas met U-waarde van 1,12 of lager.

Gevolgen BTW-verhoging voor glaszetters
De gevolgen voor bijvoorbeeld glasbedrijven in Rotterdam en zzp’ers zijn legio: zo moeten zij offertes en facturen wijzigen, nadenken of ze de BTW verhoging gaan doorvoeren in hun tarieven en stilstaan bij de gevolgen voor de (online) boekhouding. Het verlaagde tarief van 6% BTW blijft wel van toepassing op projecten die voor 1 januari zijn vooruitbetaald, maar pas in 2019 zullen plaatsvinden.

Promotiemateriaal voor nieuw tarief beschikbaar
Om opdrachtgevers attent te maken op het nieuwe tarief, heeft brancheorganisatie OnderhoudNL promotiemateriaal beschikbaar gesteld. Zo zijn er gratis vellen met 9% btw-stickers beschikbaar voor OnderhoudNL-leden. Elk vel bevat 36 kleurrijke stickers die je kunt gebruiken op bijvoorbeeld foldermateriaal, briefpapier of offertes. Er is ook een versie voor het plaatsen van isolatieglas. Daarnaast zijn er banners beschikbaar om op je website te plaatsen.

Laat de lokale glaszetter je adviseren over het plaatsen van isolatieglas.

https://glaszetterdirect.nl/