Carbid Theater
Woning en Tuin

Infraroodverwarming: ruimtebesparende verwarming voor tiny houses

Er zijn vele redenen om te besluiten om in Tiny House te gaan wonen. Sommigen wonen liever in de kleinste ruimte om financieel onafhankelijk te blijven. Anderen daarentegen willen een persoonlijke bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. Het maakt niet uit of u uw CO2-voetafdruk wilt verminderen of wilt streven naar een ballastvrij leven: Het onderwerp wooncomfort in een tiny house mag niet worden genegeerd.

 

Het zijn vaak de kleine details die van een tiny house een echt huis maken. Maar dit zijn vaak ook de details die de tiny house kosten doen oplopen. Dit houdt ook een aangename kamertemperatuur in. Het optimale verwarmingssysteem moet u helpen om trouw te blijven aan uw persoonlijke overtuigingen en tegelijkertijd een behaaglijke warmte te leveren.

Omdat infraroodverwarming ruimtebesparende verwarming combineert met een ecologische levensstijl, is het de ideale warmtebron voor tiny houses. Het kan gebruikt worden als bijverwarmingssysteem of als hoofdverwarmingssysteem.

 

Compact en decoratief – de veelzijdige kachel voor tiny house

Het slanke design maakt infraroodverwarming tot een uitstekende warmtebron voor tiny houses en andere kleine appartementen. Dankzij de geringe behuizingsdiepte van slechts enkele centimeters versmelt de verwarming letterlijk met de wand of het plafond. De infraroodverwarmingswonderen helpen om elk wandvlak te exploiteren, hoe smal het ook mag zijn. De panelen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in verticaal alignement of met afgeronde hoeken.

 

Omdat er niet noodzakelijkerwijs nog veel ruimte over is voor decoratieve vormgeving in een tiny house, worden verkapte infraroodverwarmingen vaak gebruikt als wanddecoratie. Chique infrarood verwarmingsspiegels laten het minihuisje optisch groter lijken, terwijl infrarood beeldverwarmers met een verlangmotief wat kleur geven aan de muur.

De Tiny House kachel is dus niet als zodanig merkbaar en is naadloos geïntegreerd in het interieur.