Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Hoe leg ik zelf mijn badkamervloer?

Ben jij nou erg handig? Dan kun je ook zelf jouw nieuwe badkamervloer leggen. Het betegelen van de badkamer lijkt misschien op een klus die je liever niet zelf zou willen doen. Maar eigenlijk is dit prima te doen, vooral wanneer je er rustig de tijd voor neemt. Naast dat het een leuke klus is om te doen, scheelt het ook nog een hoop geld. Er zijn wel een aantal punten waar je even op moet letten. In deze blog zullen er daar drie van beschrijven.

 

  1. Het begin

 

Voordat je begint met het leggen van jouw nieuwe badkamervloer, is het de bedoeling dat je jouw oude tegels eruit haalt. Je kunt er ook voor kiezen om over de oude tegelvloer heen te tegelen, maar daar zitten een paar nadelen aan. Je vloer komt namelijk opeens een stukje hoger te liggen, wat er raar uit kan zien.

 

  1. Waterdicht maken

 

Bij een badkamer is het belangrijk dat alles goed waterdicht is, want het kan natuurlijk voorkomen dat jouw badkamer erg nat wordt tijdens het douchen of wanneer je in jouw bad loopt te spetteren. Daarom moet je de grens tussen de vloer en de muur waterdicht maken door de naden goed af te kitten. Hier kunt je kimpasta voor gebruiken.

 

  1. De tegels leggen

 

Als het goed is, heb je ruim van tevoren al nieuwe vloertegels uitgezocht die passen bij jouw badkamer. Bij het leggen van de vloertegels zijn er een paar mogelijkheden voor het vinden van een beginpunt. Je kunt ervoor kiezen om vanuit het midden van de ruimte te beginnen wanneer je de vloer symmetrisch wilt leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om te beginnen bij één van de elementen in de badkamer. Dit element trekt dan net iets meer de aandacht van jouw badkamer.

https://www.rebatt.nl/