Carbid Theater
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een middeleeuws schoolreisje

Zie je het al voor je? Jouw schoolplein omgebouwd tot Middeleeuws festijn? Overal ridders in harnas, met zwaarden, speren en schilden. De kinderen die vol enthousiasme aan het schreeuwen en juichen zijn? Dit kan werkelijkheid worden met een schoolreisje op school van Riddersopschool.nl. Deze partij is gespecialiseerd in Middeleeuwse events en biedt ook schoolreisjes aan voor basisscholen. Wil jij jouw groep 1 t/m 8 een onvergetelijke dag geven? Boek dan een Middeleeuws schoolreisje!

Schoolreisje Een schoolreisje organiseren kost altijd veel tijd en energie. Het is lastig om iets origineels en leerzaams te verzinnen. Vaak komen de standaard dingen zoals de Efteling of de dierentuin als idee naar boven maar dit is, ondanks dat het leuke reisjes zijn, niet bepaald origineel. Wil je een origineel schoolreisje? Eigenaar van Riddersopschool.nl, Paskal, heeft daarom deze schoolreisjes in het leven geroepen. “Ik heb altijd al een hele grote interesse gehad in toneelspelen en de Middeleeuwen. Het kwartje viel uiteindelijk toen ik iets voor mezelf wilde beginnen en wat ervaring had opgedaan bij een ander eventbureau. Ik besloot wat mensen te benaderen en een concept neer te zetten: Ridders Op School. Dit doe ik nu een aantal jaar en ik heb al veel kinderen mogen enthousiasmeren met de workshops. Het is geweldig om kinderen creatief en enthousiast te zien worden tijdens onze Middeleeuwse dagen. Normaal zitten kinderen in de schoolbanken, tegenwoordig ook veel met een tablet of laptop. Ze mogen tijdens onze dag terug naar hoe het vroeger ging: boogschieten, met zwaarden vechten, schildknapentraining krijgen, ringsteken vanaf een (houten) paard. Dit zorgt ervoor dat de kinderen echt iets leren en opsteken, daar doe ik het voor!

schoolreisje ridders

Wil jij een schoolreisje boeken bij Riddersopschool.nl? Dan vind je op deze pagina alle aanvullende informatie. De kosten voor een dagje zijn €1850,- (+5 euro per kind). Er komen dan een aantal acteurs naar school, volledig in uitrusting en met alle materialen voor de workshops gedurende de dag. Vanuit de school worden de kinderen opgedeeld in groepjes van 10 kinderen die elk begeleid worden door een ouder. De dag wordt opgebouwd met als climax een riddertoernooi op het einde. 2 van onze ridders hebben onderling wat uit te vechten en doen dit tijdens een toernooi met daarin een zwaardgevecht en andere spellen waarin ze zichzelf moeten bewijzen. De school wordt opgedeeld in twee groepen waarin iedere groep een van de ridders mag toejuichen.