Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

De perfecte pen vinden voor langdurig schrijfplezier

Schrijven is iets dat iedereen wel doet, of je nou in de klas zit, een dagboek bijhoudt of gewoon wat krabbels op papier zet. Schrijven kan op veel manieren. Je hebt lamy pennen, balpennen, vulpennen, gelpennen en nog veel meer. Dan heb je nog digitaal schrijven op een tablet of computer. Elke manier heeft zijn eigen voordelen en nadelen, zoals het comfort, de snelheid en de inkt die je gebruikt. Voor school is het natuurlijk belangrijk om iets te hebben dat lekker in de hand ligt en waarmee je uren achter elkaar kunt schrijven zonder moe te worden. 

 

Van krijtjes naar moderne pennen

Lang geleden schreven mensen op muren met houtskool of gekleurde stenen. Later kwamen er krijtjes, ganzenveren en inktpotten. Vulpennen deden hun intrede in de 19e eeuw en dat was een grote stap vooruit. Door de jaren heen zijn er allerlei technologieën bijgekomen die het schrijven makkelijker maken. Tegenwoordig zijn er pennen die speciaal zijn ontworpen om snel en soepel te schrijven zonder veel druk uit te oefenen. Balpennen zijn er in alle soorten en maten, met verschillende soorten inkt zoals oliebasis, gelbasis en waterbasis. De keuze is enorm en dat is maar goed ook want schrijven is een belangrijk deel van ons leven.

 

Waarom kies je een goede pen

Een goede pen kiezen is meer dan alleen maar kijken naar hoe hij eruitziet. Het gaat ook om het gewicht, de grip en de soort inkt die erin zit. Met een goede pen kun je sneller en netter schrijven. Een goed voorbeeld is de waterman hémisphère, die een goede balans heeft en lekker in de hand ligt. Soms kost een goede pen wel wat meer, maar als je veel schrijft is het de investering waard. Met een goede pen krijg je minder snel last van je hand en schrijf je automatisch netter. 

 

Nadelen van veel schrijven

Schrijven is leuk en belangrijk maar het heeft ook nadelen. Als je veel schrijft kun je last krijgen van je hand of pols. Dit wordt ook wel eens schrijverskramp genoemd. Daarnaast kan het gebeuren dat je pen leeg raakt op het moment dat je hem het hardst nodig hebt. Of je merkt dat de inkt vlekt op het papier. Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je een pen kiest. 

 

De flexibiliteit van schrijfgereedschap

Er zijn veel verschillende manieren om te schrijven. Je kunt een vulpen gebruiken voor officiële documenten, een balpen voor snelle notities en een gelpen voor creatieve projecten. Als je digitaal wilt werken kun je kiezen voor een styluspen op een tablet. Elk gereedschap heeft zijn eigen toepassing en je kunt makkelijk wisselen als de situatie daarom vraagt. Zo heb je altijd het juiste gereedschap voor de klus en dat maakt schrijven een stuk aangenamer. 

Het verschil tussen schrijven met een pen en een potlood

Een pen gebruikt inkt en laat een permanente lijn achter op papier, terwijl een potlood lijnen maakt die je kunt uitgummen. Dat maakt een potlood handig voor schetsen of als je fouten wilt kunnen corrigeren. Een pen geeft vaak een strakker en netter resultaat, wat het geschikt maakt voor definitieve teksten en documenten.