Carbid Theater
Image default
Woning en Tuin

Dampdoorlatende folie verhoogd comfort in huis, vochtproblemen opgelost

Niemand houdt van vochtproblemen in huis, het is misschien wel een van de vervelendste dingen die kunnen voorkomen in je huis. Vochtproblemen kunnen leiden tot allerlei vervelende gevolgen, denk aan schimmelvorming, gezondheidsproblemen en een slecht comfort in huis. De gevolgen zijn van elkaar natuurlijk een oorzaak-gevolg, schimmel leidt tot gezondheidsproblemen en dat leidt weer tot een slecht wooncomfort. Een slecht wooncomfort is het laatste wat je wilt, het is daarom van belang om de vochtproblemen aan te pakken. Gelukkig is daar een oplossing voor: dampdoorlatende folie!

Dampdoorlatende folie: wat is het en hoe werkt het?

De oplossing om van vochtproblemen af te komen is dampdoorlatende folie, maar wat is het precies en hoe werkt het? Dampdoorlatende folie is een speciale folie waarin hele kleine gaatjes zitten. Het wordt geplaatst aan de koude zijde van een gebouw, vaak bij muren, daken en vloeren. Ben je bekend met dampdiffusie? Ik leg het kort uit, dampdiffusie is een principe dat waterdamp altijd probeert van een gebied met een hoge concentratie naar een gebied met een lage concentratie te gaan. Dampdoorlatende folie houdt dit tegen, de waterdamp wordt vanaf buitenaf tegengehouden, maar door de kleine gaatjes die in het folie zitten kan het waterdamp wel van binnen naar buiten gaan, super toch?

De installatie van dampdoorlatende folie

Dampdoorlatende folie wordt zoals eerder al verteld altijd aan de koude zijde geïnstalleerd, op de folie staat ook een blauwe lijn, dat betekent dat het aan de koude zijde geplaatst moet worden. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen of te laten doen door een professional. Je kan het prima zelf installeren, het belangrijkste is om een overlap te creëren. 

De voordelen van dampdoorlatende folie op een rij

Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval een stuk meer over dampdoorlatende folie en hoe het werkt. Het gebruik ervan biedt vele voordelen, om te beginnen met de belangrijkste: het voorkomen van vochtproblemen. Dat wisten we natuurlijk al, maar er zijn er nog meer. Het folie zorgt er ook voor dat de luchtkwaliteit wordt verbeterd, de isolatiewaarde wordt behouden en de levensduur van de constructie wordt verlengd.

Kortom, om je wooncomfort te verhogen is het gebruik van dampdoorlatende folie cruciaal. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het voorkomen van vochtproblemen, maar ook een verbeterde luchtkwaliteit, het behouden van de isolatiewaarden en het verlengen van de levensduur van de constructie draagt allemaal bij aan het verhogen van je wooncomfort.

https://vendrigpackaging.com/bouwfolie/946-dampdoorlatende-folie-gewapend-op-rol.html