Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Cacao nibs kopen? Wij zeggen: doen!

Ben jij een echte chocoladeliefhebber of ben je van plan om meer met chocolade te experimenteren? Dan mogen cacao nibs absoluut niet ontbreken in jouw voorraadkast. Deze kleine, smaakvolle stukjes, afkomstig van cacaobonen, zijn de sleutel tot het creëren van diverse heerlijke chocoladecreaties. Wil je graag cacao nibs kopen, maar weet je nog niet zo goed wat je ermee kunt doen? Dan raden we aan om vooral even dit artikel te lezen. In dit artikel duiken we namelijk dieper in op wat cacao nibs zijn, delen we creatieve manieren om ze te gebruiken, vertellen we je waarom het een fantastisch idee is om cacao nibs te kopen en waar je dat kunt doen.

Wat zijn cacao nibs precies?

Cacao nibs zijn gedroogde en gefermenteerde stukjes cacaobonen, waarvan de structuur wel wat lijkt op die van koffiebonen. Deze nibs zijn de puurste chocolade die er bestaat en hebben dan ook een diepe pure chocoladesmaak die vooral bitter en nootachtig is. Cacao nibs worden vooral gewaardeerd om de antioxidanten en mineralen die ze bevatten. 

Waarvoor kun je cacao nibs gebruiken?

De mogelijkheden met cacao nibs zijn bijna eindeloos. Hieronder zijn enkele creatieve ideeën om het meeste uit deze chocoladelekkernij te halen:

Voor het maken van cacaoboter en cacaopoeder

Met cacao nibs kun je zelf cacaoboter en cacaopoeder maken. Cacaoboter is handig om gesmolten chocolade te verdunnen, perfect voor chocoladefondue of het creëren van unieke chocoladecreaties. Cacaopoeder kan worden toegevoegd aan diverse beslagen en deeg om een subtiele chocoladesmaak te geven. Strooi het ook over toefjes slagroom, tiramisu of mousse voor extra smaak.

Voor het zelf maken van chocolademelk

Gebruik de verkregen cacaopoeder van cacao nibs om heerlijke zelfgemaakte chocolademelk te maken. Voeg warme melk toe aan de cacaopoeder die je van de nibs hebt gemaakt. Roer dit goed door en geniet van een rijke en pure chocoladesmaak in je favoriete drankje. Uiteraard kun je de chocolademelk nog voorzien van een lekkere toef slagroom en op die slagroom weer wat gemalen cacao nibs (cacaopoeder) strooien. Dat wordt genieten!

Als topping over smoothies en desserts

Strooi cacao nibs over ijs, yoghurt of smoothies voor een knapperige en smaakvolle topping. Combineer de bonen met noten, fruit of zaden voor een verrassende textuur en smaakexplosie.

Kies voor cacao nibs van de beste kwaliteit!

De kwaliteit van cacao nibs kan sterk variëren en het selecteren van hoogwaardige nibs is cruciaal voor een uitstekend eindproduct. Callebaut, een gerenommeerd chocolademerk, staat wereldwijd bekend om het leveren van producten van topkwaliteit. Als je cacao nibs wilt kopen, is het dus raadzaam om te kiezen voor het betrouwbare merk Callebaut. Dan weet je namelijk zeker dat je cacao nibs van hoge kwaliteit in huis haalt, waardoor het ook makkelijker wordt om ermee prachtige eindresultaten te krijgen.

 

Waar kun je cacao nibs kopen?

Hoewel cacao nibs misschien niet zo algemeen verkrijgbaar zijn als chocolade of cacaopoeder, kun je dankzij Baktotaal.nl als hobby- of thuisbakker er gewoon aan komen. Deze webshop heeft namelijk een ruim assortiment cacao nibs, waarbij je de keuze hebt uit nibs van verschillende soorten merken. Wil je cacao nibs kopen? Doe dit dan op een werkdag voor 22.00 uur, want dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

 

https://www.baktotaal.nl/