Carbid Theater
Woning en Tuin

Balkdragers

Voor het verbinden van balken is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen en materialen gebruikt, aangezien je balken je beschermen tegen een instortend dak. Om dit scenario te voorkomen is het aan te raden om je in te lezen over balken en de manieren waarop ze worden verbonden, zodat je er zeker van kan zijn dat je balken zo goed mogelijk zijn bevestigd.

 

Ten eerste is het handig om te weten dat er verschillende soorten balkconstructies zijn, die ieder verschillende balkdragers nodig hebben. Afhankelijk van hoe de balken in elkaar passen kan je verschillende soorten balkdragers gebruiken om die balken onderling te verbinden. Ook spelen de hoogte, de dikte en het gewicht van de balk een rol.Regeldragers zijn balkdragers in de vorm van een v of een u. De uiteinden een regeldrager staan haaks op de rest van de regeldrager. Zo kan een regeldrager extra ondersteuning bieden aan de zijkanten van de plek waar de regeldrager wordt bevestigd op de balk. 

 

Een raveeldrager is een ander soort balkdrager dat je kan gebruiken als je meer ondersteuning hebt aan de onderkant van de balk. Een raveeldrager is gemaakt in de vorm van een z en heeft dus een uitstekende onderkant die de balk van onderen ondersteunt. 

 

Een hoekanker is een van de simpelste balkdragers. Deze balkdrager is gemaakt in de vorm van een L en verbindt twee balken loodrecht. Er wordt niet speciaal meer ondersteuning geboden met het gebruik van hoekankers.

 

Het kan zijn dat er veel verschillende termen te vinden zijn op internet voor dingen die in principe hetzelfde betekenen. Een andere benaming voor een balkdrager is ook wel een balkschoen. Dit is dus geen speciaal type balkdrager maar een overkoepelende term voor balkdragers en een synoniem voor balkdrager.

 

Ten slotte is het aan te raden om een expert te raadplegen indien er twijfels is bij het kiezen van een passende balkdrager. Om te voorkomen dat er iets fout gaat is het altijd handig om de mening van iemand te vragen die er meer vanaf weet.

 

https://www.bnvtools.nl/