Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

2 mogelijke opties om de ruimte in uw magazijn optimaal te benutten

Voor veel bedrijven is het een ware uitdaging: de ruimte in het magazijn optimaal benutten. Vooral wanneer het bedrijf een behoorlijke groei doormaakt en de productie flink opgeschroefd moet worden om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, kan het zomaar zijn dat de beschikbare ruimte in het magazijn toch wat aan de krappe kant dreigt te raken. Wat we echter veel zien is dat er bij de meeste bedrijven nog een flinke winst te behalen valt wat betreft de inrichting van het magazijn. In veel gevallen wordt de ruimte dus niet optimaal benut. Dit is vaak geen probleem wanneer het bedrijf nog in de kinderschoenen staat. Het wordt echter anders op het moment dat het bedrijf uit zijn voegen dreigt te groeien. In zo’n geval wilt u iedere millimeter zo efficiënt mogelijk inzetten. Hieronder twee mogelijke opties hoe ook u de ruimte in uw magazijn optimaal kunt benutten.

Het plaatsen van plafondhoge magazijnstellingen

Magazijnstellingen die tot aan het plafond reiken zijn een mooie manier om van iedere beschikbare millimeter gebruik te maken. Het zijn hoge open kasten met een zeer groot draagvermogen die plaats bieden aan de opslag van behoorlijk veel grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en andere goederen die opgeslagen moeten worden. Magazijnstellingen nemen relatief gezien erg weinig vloeroppervlak in, terwijl ze de hoeveelheid opslagruimte wel kunnen verdriedubbelen. Wanneer u kiest voor stellingen is het belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van de verschillende goederen. Grondstoffen en halffabricaten die u vaak nodig heeft en eindproducten die als een speer gaan plaatst u uiteraard op grijphoogte.

Het installeren van een praktische entresolvloer

Een tweede optie is het installeren van een entresolvloer. Entresolvloeren zijn zelfdragende constructies die ingezet worden om een extra verdieping tussen het plafond en de vloer van het magazijn te creëren. Het wordt dan ook wel een tussenvloer genoemd. Het voordeel van een entresolvloer is dat u, dankzij het zelfdragende karakter, geen vloeroppervlak hoeft in te leveren. Al het bestaande vloeroppervlak blijft gewoon beschikbaar. En daarbovenop krijgt u dus een extra verdieping waar u al uw goederen op kunt slaan. Een entresolvloer kan permanent worden ingezet, maar kan ook als tijdelijke oplossing dienen. De vloeren zijn zeer eenvoudig te monteren en demonteren en kunnen daarnaast verder uitgebreid worden. Een entresolvloer is dus niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel veelzijdig!

https://www.noltemezzanine.nl/