Waarom werken waterontharders & anti- kalk magneten wel?

Waarom werken waterontharders & anti- kalk magneten wel?

Er is veel om te doen, waterontharders en anti-kalk magneten. Werkt dat nu echt? Ze zijn er van 25,- Euro, maar je hebt ook exemplaren van 650,-. Bizarre bedragen, want het doel is hetzelfde.

Om te beginnen is het goed te weten dat de sterkte van een magneet aangegeven wordt in Gauss. 
Hoe hoger de Gauss waarde, hoe groter het bereik van de magneet.

Een magneet van 2000 Gauss zal dus uiteraard minder magnetisch zijn dan een magneet met een waarde van slechts 4000 Gauss.
Anti- kalk magneten worden om een buis worden gemonteerd tussen de 15 mm tot 42 mm. Het effect van een magneet van 4000 Gauss zal niet heel veel anders zijn dan die van 2000 Gauss omdat de sterkte het belangrijkste is direct naast waar de waterleidingbuis zit.

Een magneet zal langer mee gaan dan een mensenleven, al zal dat ook afhangen van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. 

De sterkte zal ieder jaar wel ietsjes afnemen maar dat is echt te verwaarlozen.

Op zoek naar de verschillen en de goedkoopste met de beste werking dus.

Op de website van elektrischeboiler.eu vonden wij tot nu toe de goedkoopste. Maar ook zij verkopen verschillende soorten en maten;

 

De DAT Gorodal waterontharder.

Deze waterontharder is ontwikkeld in Duitsland door een ingenieursburo en al jaren in grote hoeveelheden verkocht in heel Europa.

In het pakket vind je 2 setjes magneten (4 onderdelen) die naast elkaar op de leidingen gemonteerd moeten worden.
Er wordt gebruik gemaakt  van zogenoemde ferriet magneten en is geschikt voor bevestiging om buizen van 15 mm tot 42 mm, de magneten zijn zwart of blauw van kleur en 5 x 7 x 2 cm groot. 

 

De DAT Elektrische waterontharder.

Deze waterontharder heeft geen magneet, maar wekt doormiddel van elektriciteit een magnetische puls op . 

Er wordt beweerd dat het effect van deze waterontharder beter is dan een anti- kalk magneet met de ferriet magneet. 
De afmetingen hiervan zijn; 7 x 5 x 4 cm. En de bijbehorende adapter wordt erbij geleverd. Deze behoort aangesloten te worden op 230Vac / 50Hz. 

 

De DAT ECO Black waterontharder.

De DAT ECO black is een kleiner model dan de DAT Gorodal waterontharder.

Dit omdat de waterontharder een Neodymium magneet heeft. Het voordeel hiervan is, dat dit soort alleen naar voren straalt en dus direct op de leiding. Terwijl de ferriet magneet rondom straalt. 
Een Neodymium magneet straalt zijn magnetisme veel doeltreffender uit dan een ferriet magneet.
De DAT ECO Black waterontharder is geschikt voor buizen van 15mm en met afmetingen van 4.2 x 3 x 1.1 cm is deze magneet bijzonder klein uitgevoerd.

 

De DAT ECO TITAN waterontharder.

De DAT ECO TITAN Waterontharder is de grote uitvoering van de eerdergenoemde DAT ECO Black. In deze behuizing is metaal verwerkt.

Door het gebruikte metaal straalt het magnetisme anders door de waterleidingbuis. De uitwerking is krachtiger dan die van de andere magneten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een Neodymium magneet, alleen deze heeft een nog groter bereik dan de DAT ECO Black.
De grootte van de behuizing daarentegen is bijzonder klein, namelijk 6 x 4.4 x 1.5 cm.

De Neodymium magneten worden gemaakt van N42 of N52 kwaliteit en hebben een trekkracht van wel 1,6Kg (N42) en 3Kg (N52).

Al deze magneten zullen er voor zorgen dat alle huishoudelijke elektrisch aangedreven apparatuur zoals bijvoorbeeld elektrische boilers langer mee zullen gaan. 

 

 

Kijk voor alle genoemde magneten, maar zeker ook voor elektrische boilers en elektrische cv’s en andere elektrisch aangedreven apparaten op de website van elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/Accessoires/anti-kalk

K9 Hondentuigen

Een K9 hondentuig is speciaal ontworpen om uw hond zo min mogelijk hinder te laten ondervinden bij het bewegen en biedt uitstekende bescherming. Ook is het met een K9 tuig gemakkelijk om uw hond onder controle te houden. Dit soort tuig is een verbeterde versie van een normale hondentuig en ten opzichte van een halsband is het al helemaal een verbetering voor het welzijn van honden. Wanneer uw hond aan de riem zou trekken dan wordt de druk over de borst verdeeld. Met behulp van de riemen en gespen op het K9 tuig verstellen. De stof van het tuig is huidvriendelijk en ventileert goed door.

 Het K9-model is verder voorzien van een paar handige details, waaronder reflecterende strepen, een handvat, een roestvrijstalen ring en een zaklamphouder, vooral handig bij het lopen met kleine honden als het buiten donker is. Het harnas is waterdicht en krasbestendig. Een K9 tuig is van hoogwaardige kwaliteit gemaakt en gaat hierdoor lang mee. Er zijn verschillende maten en kleuren beschikbaar om zo de perfecte match voor uw hond te krijgen. Voor een meerprijs is het mogelijk om een eigen tekst op het tuig te laten zetten.

 

Soorten: het powertuig, IDC powertuig en IDC riemtuig

 Nu zijn er ook nog drie verschillende soorten van het K9 tuig. De 3 soorten K9 hondentuigen zijn het K9 powertuig, K9 IDC powertuig en K9 IDC riemtuig. Een korte uitleg over deze zal het wellicht makkelijker maken om de juiste voor uzelf te kiezen.

 De 2 powertuigen zijn voorzien van een goede afdekking, waarvan het IDC model een licht betere versie is van het origineel. De powertuigen zijn zo ontwikkeld dat deze perfect over de borst van de hond komt te zitten. Hier zit geen verschil bij tussen de twee modellen.

 Tot slot nog het IDC-riemtuig. Deze bestaat alleen uit gordels en heeft dus geen bedekking. Het riemtuig zelf is iets eenvoudiger om aan te brengen dan het powertuig. Een riemtuig is goedkoper dan een powertuig en makkelijker schoon te maken.

 

http://www.k9-official.nl/

Alles weten over goud inkoop

Goud inkoop wordt interessanter voor verkopers, naarmate de prijs stijgt. De meeste inkopers hanteren een goudprijs per gram. Restjes goud, zelfs enkele grammen, kunnen dan al een mooi bedrag opleveren.

Voor het overgaan tot verkoop is het slim wat onderzoek te doen naar de actuele goudprijs. Daarbij kan het helpen een taxateur in de arm te nemen. Deze kan de waarde van goud onafhankelijk bepalen. De verkoper van het goud heeft dan een sterke onderhandelingspositie en heeft meer kans op een goede prijs bij de verkoop van gouden sieraden of andere voorwerpen. Op zoek naar een taxateur? Bekijk de website van goud inkoper GoudNL.  

Goud inkoop: juwelier

Goud verkopen kan bijvoorbeeld bij een juwelier of handelaar. Deze is altijd op de hoogte van de actuele goudprijzen, maar zal natuurlijk streven naar een zo laag mogelijke prijs. Dit is de belangrijkste reden waarom het als verkoper van goud slim is goed op de hoogte te zijn van alles omtrent goud inkoop. Een adres voor goud inkoop is te vinden door langs te gaan bij een juwelier, of op internet te zoeken naar goud inkoop.  

Edelmetalen verkopen

Naast goud verkopen is het natuurlijk ook mogelijk om edelmetalen als zilver en koper te verkopen. Ook deze edelmetalen kunnen veel geld opbrengen.

https://www.goudnl.nl/