Carbid Theater
Image default
Aanbiedingen

Wil ook jij duurzamer leven?

Lees dan even verder. Want in deze blog over led lampen leggen wij jou uit hoe ook jij jouw steentje kunt bijdragen aan het klimaat. Zoals we allemaal wel weten hebben we te maken met klimaatverandering. Het klimaat warmt namelijk steeds verder op. Gelukkig staan we hier bij stil en proberen we er iets aan te doen. Bijvoorbeeld door het besparen van energie. Dit is één van de simpelste manieren om je steentje bij te dragen. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is controleren welke lichtbronnen er in je lampen zitten. En de energieverslindende gloei- en halogeenlampen vervangen door energiezuinige led lampen. Zo simpel is het!

Nu en in de toekomst

Zit ook jij eraan te denken om de halogeenspotjes in je woning te vervangen door led downlights? Laat je dan niet afschrikken door de kosten. De aanschafprijs van led verlichting ligt inderdaad wat hoger dan die van bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen. Maar laat je hier niet door leiden! Want ledverlichting verbruikt namelijk veel minder energie dan traditionele lampen. Die hogere aanschafprijs wordt dus makkelijk gecompenseerd door het lagere energieverbruik. Want dat lagere energieverbruik voel je aan het eind van de maand uiteindelijk in je portemonnee. Een lager energieverbruik = lagere energiekosten = meer geld over aan het eind van de maand. Vervang alle lampen in jouw huis en bespaar een hoop geld op de energiekosten! Waardoor ook jij meer geld overhoudt om leuke dingen te doen. 

Waarom een lager energieverbruik?

Zoals we hierboven duidelijk hebben gemaakt, zijn ledlampen uiteindelijk een stuk goedkoper dan traditionele lampen, zoals gloei- en halogeenlampen. Maar waardoor komt dit nu uiteindelijk precies? De reden is heel simpel: led lampen zetten een veel groter deel van de verbruikte energie om in licht. Maar liefst 90 procent. Gloei- en halogeenlampen, daarentegen, zetten slechts tien procent van de energie om in licht. 90 procent gaat bij deze lampen verloren als warmte. Logisch dus dat led lampen veel minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht te produceren.

Kies voor ledverlichting

We hoeven je denk ik niet meer uit te leggen waarom led verlichting de toekomst heeft. Heeft deze blog je over de streep getrokken en wil ook jij graag leven in een duurzame omgeving? Kijk dan eens op de website van Ledlichtstunter.nl. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan led verlichting. Voor welke led lamp ga jij?

 

https://www.ledlichtstunter.nl/