Carbid Theater
Image default
Banen en opleidingen

Wat IT-recruiters moeten weten over frameworks

Naarmate programmeren evolueert en applicatie-ontwikkeling complexer wordt, hebben ontwikkelaars meer nodig dan alleen kennis van programmeertalen. Ze moeten de frameworks kennen die het gemakkelijk maken om applicaties in die talen te bouwen.

Dus, wat moeten IT-recruiters weten over frameworks? Laten we het uitzoeken

Een raamwerk is een verzameling tools, klassen en functies die dienen als raamwerk voor het bouwen van een complete applicatie. Elke applicatie heeft verschillende taken: bijvoorbeeld invoer, weergave van weergaven, foutafhandeling. Frameworks hanteren vergelijkbare basisprincipes, zodat ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het oplossen van problemen met betrekking tot hun specifieke gebied. Kader is echter een brede term, dus verschillende kaders zullen verschillende dingen doen.

Als IT-recruiter (die it-specialisten interviewt), moet u begrijpen wat frameworks zijn en welke het meest voorkomen. Als u bekend bent met deze term, kent u ze waarschijnlijk als front-end JavaScript-frameworks. Zoals we zullen zien, hebben veel programmeertalen frameworks die het ontwikkelingsproces vereenvoudigen. In het artikel Frameworks and Libraries: What IT Recruiters Need to Know, hebben we definities aangeraakt en veelgestelde vragen beantwoord. De populariteit van frameworks stijgt en daalt naarmate er nieuwe worden gecreëerd en oude aan populariteit verliezen.

Zonder verder oponthoud, hier zijn tien van de meest populaire frameworks van vandaag.

React

Facebook creëerde en opende bron React in 2013 en de populariteit is sindsdien snel gegroeid. Het is gebouwd in JavaScript en ontworpen als een modulair raamwerk voor herbruikbare gebruikersinterfacecomponenten. React zelf is niet echt een raamwerk, maar het heeft een enorm ecosysteem van helperbibliotheken die veel functionaliteit bieden. Er is ook React-Native, dat compileert naar native iOS- en Android-code, zodat app-ontwikkelaars niet langer drie afzonderlijke externe codebases hoeven te maken.

Angular 

Angular (voorheen AngularJS) is ontstaan ​​uit het Google-project. In tegenstelling tot React, biedt het ontwikkelaars het complete framework als een native bibliotheek. De huidige versie gebruikt TypeScript (hoewel JavaScript en Dart worden ondersteund), een superset van JavaScript. Vroeger was het gewoon JavaScript, maar ze hebben de taal helemaal opnieuw opgebouwd, te beginnen met versie 2. Het is ongelooflijk populair omdat universele aanpassing en sterke syntaxiscontrole ontwikkelaars veel ondersteuningshulpmiddelen bieden en de consistentie van de code bevorderen. Met alles in één pakket, is het niet nodig om code van derden te gebruiken met mogelijke kwetsbaarheden en juridische fouten. Maar voor sommige toepassingen kan dit een enorm nadeel zijn, omdat het hele Angular-framework een zware opgave kan zijn als je niet alle functies nodig hebt. Zelfs met het herontwerp van versie 2.

Django

Django is een volledig op Python gebaseerd webraamwerk dat oorspronkelijk in 2003 is ontwikkeld door webprogrammeurs die voor een krant in Kansas werken. Omdat het gratis en open source is, geniet het een aanhoudende populariteit. Het vereenvoudigt veel algemene webontwikkelingstaken, waaronder dataserialisatie, caching en authenticatie, dankzij het modulaire ontwerp en het rijke ecosysteem van beschikbare componenten. Het omvat de volledige webontwikkelingsstapel, maar het kan alleen als backend worden gebruikt als u de voorkeur geeft aan een ander front-end framework.

Laravel

Laravel is een gratis en open source PHP-gebaseerd webraamwerk dat ongeveer acht jaar geleden is gemaakt. Het was oorspronkelijk gebaseerd op Symfony en werd gebouwd om de hiaten in de maker van Taylor Otwell’s functies in het CodeIgniter-framework te overbruggen. Het biedt uitgebreide ondersteuning voor zaken als authenticatie, interactie met relationele databases en afhankelijkheidsbeheer. Met een modulair verpakkingssysteem en veel extra tools en applicaties die het ecosysteem ondersteunen, biedt Laravel een complete stackstructuur die is ontworpen om de ontwikkeling gemakkelijker te maken.

Ruby on Rails

Als een van de eerste server-side-omgevingen had Ruby on Rails invloed op veel van de webontwikkelingstechnologieën die volgden. Vanwege zijn vroege verschijning heeft Ruby veel van de standaardtechnologieën gefaciliteerd die het web maken – HTTP, JSON, CSS, JavaScript, enz. – en is gebaseerd op de filosofie van softwareontwikkeling CoC (conventie over configuratie) en DRY (niet herhalen). Samen betekent dit dat Ruby datamodellen en applicatielogica slechts op één plek probeert te definiëren, en alleen wanneer die definitie afwijkt van de norm.

Vuie.js

Afhankelijk van wat u wilt implementeren, kan Vue.js alles bieden, van een eenvoudige JavaScript-bibliotheek tot een compleet front-end framework. Deze incrementele implementatiebenadering – ontworpen als een reactie op het zware werk dat AngularJS vereist – betekent dat applicaties die slechts kleine stukjes Vue-functionaliteit nodig hebben hun applicatie niet hoeven te vertragen door alles te importeren. Maar voor degenen die het willen, kunnen Vue en de bijbehorende toolkit de ruggengraat vormen van complexe webapplicaties.

Spring

Hoewel de meeste van de hier besproken frameworks zijn gebouwd in webgeoriënteerde programmeertalen, is Spring een Java-framework dat kan worden gebruikt als onderdeel van een webtoepassing, native desktop of mobiele applicatie. Het beheert operaties op laag niveau voor complexe toepassingen zoals afhankelijkheidsinjectie, database-interactie en transactiebeheer, terwijl het modulaire codemodulatie vereenvoudigt met behulp van zogenaamde aspectgeoriënteerde programmering. Hoewel Spring kan worden gebruikt met elke Java-applicatie, wordt het vaak opgenomen in webapplicaties aan de serverzijde.

Expess

Express (of Express.js) werkt als een webframework voor Node.js, dat zelf een JavaScript-runtime is, wat betekent dat het JavaScript buiten de browser uitvoert. Het is volledig gratis, open source en dient als een intern onderdeel van de MEAN-standaardstack. Zoals veel moderne frameworks is de hoofdbibliotheek klein en wordt de meeste functionaliteit gedaan door plug-ins. Deze flexibiliteit en veelzijdigheid heeft geleid tot het creëren van verschillende op Express gebaseerde frameworks.

Microsoft heeft open source ASP.NET gemaakt en geleverd als een manier om een ​​opvolger te creëren voor Active Server Pages (.asp). In plaats van in één taal te worden gebouwd, werkt ASP.NET in elke taal die .NET gebruikt. Dit maakt het dus een sterke interne structuur voor bedrijven die de Microsoft-stack gebruiken. Omdat het is gebaseerd op gecompileerde talen, is het snel en schaalbaar.

Meteoor

Je zou kunnen denken dat het open source JavaScript-framework al overstroomt, maar Meteor slaagt erin de beoordelingen aanzienlijk te verlagen omdat het het gemakkelijker maakt om real-time applicaties te schrijven, een volledig uitgerust framework is en code herbruikbaar maakt voor mobiele versies. Dit zorgt voor snelle prototypes en minder code voor de applicatie, waardoor het gemakkelijker wordt om codewijzigingen door te geven aan alle clients. Dat gezegd hebbende, is Meteor misschien een kwartier beroemd geworden als frameworks tegenwoordig komen en gaan.

Er zijn veel andere frameworks en populaire bibliotheken die geen frameworks zijn (hallo jQuery!), Dus vat deze lijst niet als volledig op. Maar dit zou u een basis moeten geven 🙂 om deze kwesties met kandidaten te bespreken tijdens het rekruteringsproces van IT-specialisten.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/