Bokrijk Park

bokrijk park

Laat je inspireren door het verleden in het Bokrijk Park. Dompel vanaf maart al je zintuigen onder in de landelijke levensstijl 100 jaar geleden; hoe de kinderen naar school gingen en wat voor eten er op tafel lag. Met “BKRK-Bokrijk branding” zette Bokrijk vakmanschap gisteren, vandaag en morgen centraal. In 2016 starten we met smeden, timmeren en brood bakken. Ontdek de historische en moderne betekenis van vakmanschap en technologie in een van de historische huizen. Of je kunt het zelf proberen in de werkplaats en dan het originele handgemaakte souvenir mee naar huis nemen!

In de permanente tentoonstelling “Sixties” levensechte decoraties zoals woonkamers, bioscopen, kapsalons of elektronicawinkels, die je meteen terug kunnen brengen naar de turbulente jaren 60. Beleef op de “Music of the Sixties” -tentoonstelling dit swingende tijdperk opnieuw met iconische platenbeschermingshoezen, vakantierecords en unieke collecties. Muziekschrijver en Belgische popmuziekexpert Jan Delvaux deelde een fascinerend verhaal in de geschiedenis van de populaire muziek.

In Bokrijk beleeft u niet alleen de rockmuziek van vroeger, ook uw kinderen of kleinkinderen kunnen ontspannen in de ruime gratis openluchtspeeltuin. Of wandel of fiets om het natuurlijke landschap van de 550 hectare grote botanische tuin te bewonderen.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html

Over kamperen in Overijssel

De paden op, de lanen in. Laat de stad even achter je en trek erop uit. Zoek een mooie plek om je tent op te zetten. Maak je eigen eten op een klein gasstelletje, of beter nog, haal de barbecue tevoorschijn. Geniet van de sterrenhemel terwijl je bij een knapperend vuurtje zit en wordt ’s ochtends wakker van het vrolijke gefluit van de vogels. Kamperen betekent één worden met de natuur. Geen stress, geen haast, maar rustig leven in een volkomen natuurlijk ritme.

Kamperen kun je eigenlijk overal. In de Eiffel in Duitsland, in de Franse Morvan of de Belgische Ardennen. Maar waarom zou je uren in de auto willen zitten, als je vlakbij ook kunt genieten van alle rust? Ga gewoon lekker naar Overijssel.

Mooiste kampeergebied

Overijssel is het mooiste gebied van Nederland om te kamperen. Het wemelt er echt van de natuurcampings en boerencampings. De ANWB heeft zelfs dertien campings uit Overijssel het predikaat “Topcamping” gegeven. Sterker nog, De Beerze Bulten,de beste camping van Europa licht in het Vechtdal bij Ommen. Overijssel heeft dus een reputatie hoog te houden als het gaat om kamperen.

Diverse vormen van kamperen in Overijssel

In Overijssel kun je met al je kampeerwensen terecht. Hoe je van dieren en het boerenleven? Kies dan voor kamperen bij de boer. Voor kinderen is dit altijd een ware ontdekkingsreis. De kinderen zullen het ook prima naar de zin hebben op één van de vele familiecampings. Zoek je de rust en ruimte van de natuur? Dan is het goed te weten dat er een groot aantal kleinschalige natuurcampings is waar je uit kunt kiezen.

Wil je wel genieten van de natuurbeleving, maar wil je niet inleveren op luxe? Dan is één van de 5-sterren ANWB-topcampings ideaal: ruime parkeerplekken en uitgebreide voorzieningen. En als je geen zin hebt om zelf je tent op te zetten, of niet op een luchtbed wilt slapen, ga dan lekker Glampen. Glampen (Glamorous Camping) is kamperen zonder zorgen. De tent staat al klaar als je aankomt, voorzien van keuken, goede bedden en meubilair.

Het maakt niet uit hoe je het wilt. Primitief, of juist super de luxe. Kamperen in Overijssel is altijd een feestje.

https://www.visitoost.nl/

Bezoek een evenement in Breda

Als je een evenement wilt bezoeken, kom je al snel uit bij Breda. Deze heerlijk bourgondische stad in Noord-Brabant bruist namelijk van de evenementen. En dan gaat het echt niet alleen om evenementen die de rijke historie van deze grote stad vieren. Natuurlijk, tijdens de Brabantse Kastelendag is er in Breda veel te beleven. En tijdens de Nassaudag wordt de innige band tussen deze stad en het Koningshuis gevierd. Breda is echter veel meer dan geschiedenis, het is een stad die volop in het heden staat. Zo kun je er sinds 2015 “Roodharigendag” vieren en zijn er tal van sportevenementen. Culturele evenementen trekken bezoekers uit heel Europa. Wist je bijvoorbeeld dat het vier dagen durende Breda Jazz Festival al sinds 1971 wordt gehouden? Het is inmiddels een van de oudste en bekendste Jazz-festivals in Europa en trekt ruim een kwart miljoen bezoekers. En wat te denken van Breda Live? Een tweedaags muziekfestival dat elk jaar weer een line up heeft om je vingers bij af te likken.

Maak je eigen evenement in Breda

Als al die evenementen één ding aantonen is het wel dat ze in Breda weten hoe je een evenement op poten zet. En dat hoeft niet altijd zo enorm grootschalig te zijn. Ook voor bedrijfsevenementen kun je in Breda heel goed terecht. Via BeleefBreda.nl kun je jouw eigen bedrijfsevenement in Breda helemaal naar wens laten samenstellen.

Gelukkig hoef je niet helemaal bij nul te beginnen. Er liggen al een aantal arrangementen voor je klaar die als basis kunnen dienen voor jouw evenement. Neem bijvoorbeeld “Ter land, ter zee, en aan tafel? Dit arrangement biedt een afwisselende combinatie van activiteiten, waardoor iedereen er plezier aan zal hebben. Je begint met een GPS toch, die je de bijzondere plekjes van Breda laat ontdekken, luncht in één van de betere brasseries van de stad en sluit af met een kanotocht. Dit arrangement is een heerlijke gelegenheid om je collega’s eens wat beter te leren kennen.

Natuurlijk is dit arrangement slechts één van de vele mogelijkheden. Onderdelen kunnen worden vervangen, of je kunt er activiteiten aan toevoegen. Onze specialisten helpen je graag bij het samenstellen van een evenement dat perfect aansluit op de groep deelnemers en het doel dat je met het evenement hebt.

Kijk vandaag nog op www.beleefbreda.nl en neem contact op om jouw perfecte dag samen te stellen.

http://www.beleefbreda.nl

Mini-kampeervakantie op minicamping in Twente

Vroeger trok heel Nederland er in de zomervakantie met een tentje op uit. Tegenwoordig is het aanbod aan vakanties veel breder. Maar kamperen heeft haar charme weten te behouden. Want zeg nou zelf, waar kun je beter “unpluggen” dan in de natuur? Wanneer je de ochtend niet begint met twitter, maar met het gefluit van echte vogels begin je al ontspannen aan je dag.

Voordelen van kamperen in Twente

De voordelen van kamperen zijn legio. Naast het al genoemde ontspannen begin van je dag heeft kamperen nog een aantal andere positieve effecten. Neem de luchtkwaliteit. Als je in de stad woont, valt het vaak niet eens op hoe vervuild de lucht eigenlijk is. Maar op de camping merk je het gelijk: heerlijke, zuivere lucht. Dat geeft je immuunsysteem een boost waar je weer een tijdje mee vooruit kunt.

Wist je trouwens dat veel mensen tijdens het kamperen beter slapen? Dat komt doordat je als vanzelf je ritme afstemt op de zonsopkomst en –ondergang. Hierdoor volg je een volstrekt natuurlijk dagritme. Je komt meer tot rust en voelt je fitter.

Twente

Twente biedt de perfecte kampeerervaring. Een mooie omgeving, rust en een gastvrije bevolking. Bovendien kun je in Twente echt terug naar de essentie. Dus geen grootschalige kampeerfabrieken waar animeerteams wanhopige pogingen doen om de kinderen rustig te houden, terwijl massa’s volwassenen zich verdringen om een plekje in het zwembad.

In Twente kun je kamperen bij de boer. Kleinschalige campings (minicampings) met maximaal 150 kampeerplekken in een rustige omgeving. Maak kennis met het boerenleven. Op een minicamping kan het zomaar zijn dat je ineens tegenover een nieuwsgierige koe staat.

Simpel maar niet primitief

De minicampings in Twente zijn simpel, maar niet primitief. Het sanitair is schoon en de douche is warm. Wat heb je eigenlijk nog meer nodig? Een terras? Een sauna? Ook daarin kan bij sommige minicampings worden voorzien. Wij hebben alle minicampings in Twente voor verzameld in een handig overzicht. Selecteer de gewenste faciliteiten en wij hebben het passende aanbod voor jou.

Tot ziens in Twente.

https://www.visittwente.nl/overnachten/campings-twente/minicampings/