Bretels kopen

Bretels kopen

Bretels worden vooral in de herenmode gebruikt. Ze worden gebruikt om je broek op de juiste hoogte te houden wanneer je geen riem draagt. Bretels die we dragen zijn Y vormig, maar soms ook X vormig. Ze worden meestal geheel of gedeeltelijk vervaardigd uit elastiek. De dure bretels worden ook van leer, katoen, zijde of suède gemaakt. Bij bretels lopen de twee banden over de schouders naar de voorzijde van de broek. Ze worden aan de broeksband, door middel van knoopjes, vastgemaakt. Tegenwoordig zie je ook vaak bretels die aan de voorzijde worden vastgemaakt met metalen klemmen. De metalen klemmen zijn voorzien van tandjes wat een nadeel is, omdat het de broeksband kan beschadigen. De klemmen blijven zichtbaar wanneer de bretels gedragen worden. Veel confectiebroeken worden niet meer voorzien van knopen die door bretels gebruikt kunnen worden. Daarvoor zal je dus bretels moeten dragen met metalen klemmen. De knopen voor de bretels moeten aan de binnenzijde van de broek zitten. Bij kinderkleding kunnen de knopen nog wel aan de buitenzijde zitten. Dat is niet zo erg. Wanneer de knopen aan de buitenzijde voor volwassenen zitten, wordt dat gezien als een miskleun. Bij het bretels kopen moet je erop letten hoe ze te bevestigen zijn. 

Hoe moeten bretels gedragen worden?

Het is niet de bedoeling dat bretels in het openbaar gedragen worden, ook al zijn het design bretels. Wanneer bretels bij een gelegenheid worden gedragen, moeten ze bedekt worden door een colbert. Je moet er wel voor zorgen dat de kleur van de bretels overeenkomen met de kleur van je overhemd. Het zou bijzonder opvallen wanneer je bij het dragen van een witte blouse, rode bretels zou dragen. Wanneer er een smoking wordt gedragen, zijn alleen witte bretels toegestaan. Je moet ook nooit een riem combineren met het dragen van bretels. Dat is ook ongeoorloofd.  Vroeger werden de bretels gedragen door de armere mensen. Het waren vooral werklieden die zich niet konden veroorloven om een riem te kopen. Dat is tegenwoordig helemaal veranderd. Het dragen van bretels wordt nu vooral gezien als decadent. Wanneer je naar Amerika zou afreizen zie je veel personen die bretels dragen. In Nederland is dat een stuk minder. Tegenwoordig is het nog wel een bekend kledingstuk bij de academische studenten. Ook vrouwen dragen tegenwoordig bretels. Vooral bij moderne kleding worden door vrouwen vaak bretels gedragen. Bretels kopen is lastig. Omdat je vooraf niet weet wat voor een blouse je draagt, moet je er meerdere in je bezit hebben zodat je dus kan combineren.

kleurtype test of kleuranalyse workshop als beste keuze?

Kleurtype test om te bepalen wat mij doet stralen

Graag wilde ik af van de keuzes die mij zo flets maken. Herken je dat? Dat je alweer een aankoop gedaan hebt en dat je er later achter komt dat het kledingitem dat je hebt gekocht je eerder mat laat uitzien dan je laat stralen? Om erachter te komen wat dan wel voor mij werkt, heb ik een kleurtype test laten doen. Bij een kleurtype test kun je met een paar muisklikken erachter komen of je een winter-, zomer-, herfst of lentetype bent. Uit de kleurtype test bleek ik een zomertype te zijn, echter twijfelde ik enorm over deze uitslag, omdat de kleuren die passen bij dit type mij juist helemaal niet lijken te staan. Een alternatief, of te wel een second opinion moest uitsluitsel geven.

Kleuranalyse Maastricht als second opinion

Bij Kleuranalyse Maastricht, zo heette de studio waar ik na wat speurwerk terecht kwam en waar ik meteen een goed gevoel bij kreeg, waren ze meteen ook twijfelachtig over de uitslag van de kleurtype test. Dus boden ze me een mooi alternatief aan. Bij Kleuranalyse Maastricht heb je immers de keuze uit verschillende opties om een analyse uit te voeren. Het pallet bestaat uit;

  • Persoonlijke analyse
  • Duo kleuranalyse
  • Kleuranalyse in workshop vorm

Kleuranalyse workshop

Van de verschillende opties sprak me kleuranalyse workshop het meeste aan. De combinatie van actief bezig zijn, plezier beleven en uiteindelijk een echt goed advies en dus resultaat – in tegenstelling tot bij de kleurtype test – maakten mij enthousiast over de kleuranalyse workshop. En ik moet zeggen, toen we zo bezig waren met ons viertjes tijdens de kleuranalyse workshop, heb ik geen enkel moment spijt gehad van mijn keuze.

http://www.style-by-yvs.nl

Hoe ga je outdoor laarzen kopen?

Hoe ga je outdoor laarzen kopen?

Wanneer je veel tijd buiten spendeert, doordat je graag lange wandelingen maakt bijvoorbeeld, dan is het belangrijk om goede outdoor laarzen te kopen. Op die manier kun je van de natuur genieten zonder dat je natte of pijnlijke voeten hebt. Maar hoe ga je eigenlijk outdoor laarzen kopen?

Zorg ervoor dat je de goede maat kiest

Wanneer je veel wilt gaan wandelen in jou outdoor laarzen dan is het belangrijk dat ze goed passen anders zal je uiteraard last van jouw voeten gaan krijgen. Wanneer je outdoor laarzen kopen gaat is het dus niet onverstandig om ze eerst goed te passen zodat je zeker de goede maat te pakken hebt, anders kun je later nog weleens last van je voeten krijgen.

Een stevige zool

Je wilt dat jou outdoor laarzen een stevige zool hebben zodat ze niet alleen waterdicht zijn maar ook jouw voet goed ondersteunen. Zo zal je geen last krijgen van pijn jouw voet wanneer je lange afstanden door drassige gebieden moet lopen. Voel dus bij het outdoor laarzen kopen zeker even aan de zool.

Het materiaal

Waar de outdoor laarzen van gemaakt zijn is ook niet onbelangrijk. Kunststof is sowieso volledig waterdicht maar leer zal een stuk meer comfortabel zijn. Het is waarschijnlijk slim om verschillende materialen aan te passen tijdens het outdoor laarzen kopen en zo te bepalen welke het beste bij jou past.

Wanneer je de bovenstaande tips opvolgt kun je sowieso een paar outdoor laarzen kopen wat van goede kwaliteit is en wat past bij jouw wensen. Zo kun jij alles buiten gaan doen wat je graag buiten doet, of dat nou vissen of wandelen is. Met dit paar outdoor laarzen kun jij droge voeten houden en kun je nog comfortabel lopen ook. Meer weten over onze tuinkleding of accessoires? Bezoek nu onze website met meer dan 2500 artikelen. 

https://www.kemerinktuintrends.nl/outdoor/outdoor-laarzen-kopen.html