Audiovisuele middelen bij een museuminrichting

Eén van de belangrijkste zaken bij een museum is dat bezoekers geboeid raken door wat ze zien. Dit maakt het vandaag de dag belangrijk om tentoonstellingen en museuminrichtingen interactief te maken om de bezoeker optimaal te kunnen verrassen en inspireren. Audiovisuele middelen hebben daar een belangrijke bijdrage aan. Audiovisuele middelen zorgen er namelijk voor dat de informatie en de tentoonstelling meer tot leven komen. Het zorgt voor meer dynamiek in de tentoonstelling of in het museum en draagt eraan bij dat de boodschap op een leuke en soms ook ludieke manier overgebracht wordt. Audiovisuele middelen kunnen functioneel ingezet worden, maar kunnen jouw tentoonstelling of museuminrichting ook een stuk meer creativiteit bieden. Kortom: audiovisuele middelen zorgen voor een totaalbeleving.

Wat zijn audiovisuele middelen

Audiovisuele middelen zijn alle apparaten die door middel van beeld en geluid ondersteuning bieden bij het presenteren van een tentoonstelling of helpen bij de klantreis van een museum. Voorbeelden van audiovisuele middelen zijn projectoren (beamers), audiosystemen, videowalls, headphones, touchscreens, led schermen, ipads etc. 

Met name beeldkwaliteit en interactiviteit hebben de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt. Mede daardoor zijn audiovisuele middelen niet meer weg te denken uit hedendaagse moderne musea. Dit is een positieve ontwikkeling. 

Verwachtingspatroon

Het gebruik van audiovisuele middelen wordt de nieuwe standaard. Bezoekers gaan hierdoor ook met een bepaald verwachtingspatroon naar een tentoonstelling of museum. Het is daarom belangrijk om bij de tijd te blijven en mee te gaan in deze trend. De mate waarin is natuurlijk ook afhankelijk van de doelgroep en het aanbod. 

De voordelen van audiovisuele middelen

Het grootste voordeel van het gebruik van audiovisuele middelen is dat het de boodschap beter overbrengt. Waarom dan? Omdat beeld beter onthouden blijft dan enkel geluid. Het gebruik van bewegend beeld zorgt er dus voor dat de boodschap effectiever wordt overgebracht. 

Een ander voordeel is dat je langer de aandacht van de bezoeker vast kunt houden door het gebruik van verschillende audiovisuele middelen. Ze raken meer betrokken bij wat er om hen heen gebeurt. Door je presentatie of tentoonstelling interactief te houden blijf je het publiek verrassen en inspireren. Dit kan bijvoorbeeld door het inzetten van spraakherkenning, knoppen, camera’s, geur of touchscreens. De mogelijkheden zijn enorm. 

Nieuwsgierig geworden? 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw museuminrichting of tentoonstelling? Laat je dan adviseren door een adviseur en ontdek welke middelen het beste passen bij jouw specifieke vraagstuk. 

 

https://www.bruns.nl/

Grote schilderijen kopen op de beste manier

Mooie Grote schilderijen kopen is misschien niet het populairste wat er gedaan kan worden als het gaat om dingen kopen voor in het huis. Sterker nog, niet eens iedereen is heel erg groot fan van grote schilderijen kopen. Veel te veel mensen vinden het zelfs nog fijner om een grotere televisie in hun huis te hebben dan grote schilderijen kopen. Iets wat wij natuurlijk zonder enige mogelijkheid niet kunnen begrijpen. Wij zijn natuurlijk ontzettend groot fan van grote schilderijen kopen. Soms zijn er namelijk plekken in het huis waar nog niks hangt en waar zonder ook maar enige twijfel iets heel erg moois kan gaan hangen. Precies op die plekken kan een prachtig kunstwerk gaan hangen. Dat is iets wat helemaal zeker is.

Soorten

De soorten schilderijen die kunnen worden gekocht en uiteindelijk opgehangen in het huis zijn natuurlijk eindeloos. En sterker nog, grote schilderijen kopen hoeft niet eens perse voor in een woning te zijn. Het kan natuurlijk ook gewoon voor in een bedrijfspand. Dat klinkt misschien wat gek, maar een pand waar een hoop in wordt gewerkt kan natuurlijk ook super handig zijn om een groot schilderij in op te hangen.

Contact

Om contact op te nemen met ons, is er gelukkig helemaal niet veel nodig. Zo kunt u bijvoorbeeld even een mailtje sturen, een belletje plegen of zelfs even langskomen. Wij snappen natuurlijk maar al te goed dat grote schilderijen kopen niet zomaar even iets is wat je in een ogenblik doet. Sommige mensen hebben daar logischerwijs gewoon even tijd en advies voor nodig. Gelukkig zijn wij er altijd voor u en beantwoorden wij met werkelijk waar alle liefde al uw vragen over grote schilderijen kopen. Wij werken namelijk met ontzettend goede specialisten op het gebied van kunst. Zij kunnen u met werkelijk waar alles helpen wat betreft grote schilderijen kopen.Dansen op andermans graf

GrafKunst of onzin?

Onder druk van tegenstanders is een dansvoorstelling op de begraafplaats in Alkmaar afgelast. De dansers van danscollectief WArd/waRD waren onthutst door de heftige reacties die de plannen voor hun dansvoorstelling Q61 Cemetery  tussen grafstenen opriepen.

 

De reacties waren zo heftig dat de veiligheid van de dansers en het publiek door de politie niet gegarandeerd kon worden. Choreografe Ann Van den Broek was aangedaan door de heftige die de plannen om te dansen tussen grafstenen, grafmonumenten en grafzerken. Boze tongen beweerden dat de dansers respectloos óp de grafzerken zouden gaan dansen.. Een omwonende die de repetities had gezien vond het juist vol van respect en dat op de graven zelf gedanst werd was pertinent niet waar. Gevalletje van nepnieuws dus.

De opmerking van Van den Broek dat zij met haar dansvoorstelling “mensen ‘iets emotioneels wilde laten meemaken” en dat “mensen te weinig verdriet deelden” schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

 

Dat was mijns inziens ook niet zo tactisch en komt nogal bevoogdend over. Alsof bezoekers aan een begraafplaats nog niet genoeg emoties meemaken. Wie zijn wij om te oordelen over anderen of emoties over dood en verlies wel of niet genoeg gedeeld worden.

Graven op Begraafplaats 

De plannen om te dansen op de begraafplaats in Alkmaar leidde tot een veel gedeelde ingezonden brief aan de Volkskrant. De schrijver schrijft daarin terecht dat mensen die “dat ene graf gehuurd hebben” echt geen dansvoorstelling nodig om hun verdriet te voelen. En dat niet iedereen graag zijn verdriet met anderen wil delen.

Persoonlijk vind ik je het beste van begraafplaatsen af kunt blijven, om nog ergens de stilte te kunnen ervaren; de stilte van de wind in de bomen.

Een weduwenaar probeerde in kort geding te voorkomen dat de dansvoorstelling Q61-Cemetery tussen de graven op de begraafplaats zou worden gedanst.

Hoewel Burgervader Bruinooge van Alkmaar vond dat respectvol en zorgvuldig met graven op de begraafplaats werd omgegaan. Het mocht niet baten. Op last van de politie wed de voorstelling definitief afgelast.

 

Overlijden en dood

Hoe ga je met de dood om? Ze zeggen wel eens dat iedereen graag naar de hemel wil, maar dat niemand dood wil.

Vroeger zou men daarom op graven op kerkhoven dansen, om zo onvermogen om de dood te begrijpen uit te drukken. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit eerder gehoord dat men in vroegere tijden in Europa op graven zou hebben gedanst. Het spreekwoord op iemands graf dansen betekent ook heel wat anders.

 

Van den Broek ziet als kunstenaar kunst en dans als een middel om maatschappelijke en gevoelige onderwerpen zicht en tastbaar te maken. Haar werk is intens en volgens sommigen zelfs agressief. Als de plannen met meer respect waren gebracht had het waarschijnlijk op veel meer steun kunnen rekenen. C’est le ton qui fait la musique”  

Grafmonument en rouwen 

Een grafmonument biedt mensen troost en een plaats om te rouwen. Het helpt om emoties te voelen en te verwerken. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten helpt nabestaanden met persoonlijke gedenktekens en grafmonumenten van RVS, glas en cortenstaal. Alle grafmonumenten zijn eenmalig en uniek. Alles wordt in Nederland gemaakt door vakmensen. Nabestaanden zijn welkom om tussendoor te komen kijken.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok, kunstenaar van RVS beelden en kunstwerken die ook persoonlijke grafkunstmonumenten in opdracht maakt. 

 

Jeroen Stok 
Memorabel Afscheidsmonumenten 
Moezelstraat 72 
8226 LB Lelystad 
www.memorabel.nl/
info@memorabel.nl  06-49 351 338

 

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart

 

 

https://www.memorabel.nl/