Carbid Theater
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe maak je je animatie sneller en creatiever: Animatie met lagen

Veel animators zijn op zoek naar manieren om hun animaties sneller en creatiever te maken. Eén manier om dit te doen is door een complex object te animeren, waarbij de vorm, textuur en kleur voortdurend veranderen. Een manier om dit te doen is door het gebruik van meerdere lagen. In deze tutorial leren we hoe we een eenvoudig 3D object kunnen maken en animeren zodat het lijkt alsof het constant van vorm verandert.

Wat zijn lagen?
Lagen zijn een visueel effect waarmee je verschillende delen van een animatie kunt verbergen en tonen. In deze tutorial leren we hoe je een eenvoudig 3D object kunt maken en animeren, zodat je de lagen techniek kunt gebruiken in je projecten. Je hebt een modelleerprogramma zoals Blender of Maya nodig om dit te doen.
Open het programma en maak een kubus om je object in Blender te maken. Voeg er vervolgens nog een kubus naast, zoals hieronder te zien is:
Je kunt dan beginnen met het animeren van de kubussen door ze rond te bewegen in de ruimte, zoals hieronder te zien is:

Aan de slag
Maak eerst een nieuw document aan met afmetingen van 1024 x 1024 pixels. Open vervolgens het deelvenster Lagen en selecteer de optie Laag toevoegen. Kies het object dat u gaat animeren. Voor deze tutorial gebruiken we een eenvoudige kubus. Nu je object op zijn Laag staat, verander je de kleur ervan in de kleur die je wilt en zet je het transformatiepunt op 0%.
Selecteer vervolgens al je lagen (in dit geval slechts één) en maak er een Slim object van door onder het menu-item Lagen> Slimme objecten > Omzetten in Slim object te gaan.

Animeren met lagen
De eerste stap in het animeren van een 3D object is het maken van een eenvoudig object met behulp van het pen gereedschap. Zorg ervoor dat je object op zijn Lagen staat, en maak dan de basisvorm van je object. Vervolgens moet je een nieuwe laag maken binnen dat object en deze “rug” noemen. Vul deze achterste laag met effen wit. We zullen ons 3D object animeren door te wisselen tussen twee verschillende vormen voor deze tutorial.

Conclusie
Tegenwoordig is animatie een cruciaal onderdeel van de marketingstrategie van elk bedrijf. Met de opkomst van platformen zoals Snapchat en Instagram, moeten bedrijven buiten de gebaande paden denken met betrekking tot hun marketingstrategie.

Een manier om dit te doen is om lagen te implementeren in je animatie om elk element van het volgende te scheiden en kan worden hergebruikt. Het verschil in tijd tussen het tekenen van elk animatie-element zal worden verminderd, en je animatie zal sneller kunnen gaan.

https://donkermedia.nl/