Astrologie, wie gelooft er nog in?

Soms lijkt het alsof de wereld bestaat uit twee soorten mensen. De ene helft die astrologie gebruikt en de andere helft die denkt dat alleen achterlijke idioten in zo’n “onwetenschappelijk” ding geloven. Onnodig te zeggen dat deze houding de mensen die in astrologie geloven vaak nogal defensief en vaak geheimzinnig maakt. Laten we eens goed kijken naar de mensen die geloven in, en gebruik maken van de diensten van astrologen.

Het meest voor de hand liggende kenmerk van deze mensen is dat ze een onderzoekende geest hebben en bereid zijn veel energie te steken in het vinden van antwoorden en het oplossen van problemen.

Meestal hebben mensen die naar een astroloog gaan hun huiswerk al goed gedaan. Ze hebben alle andere onderzoeksmethoden al behandeld en ze gaan een stap verder voor nog een informatiebron.

Heb je je ooit afgevraagd waarom financiers, politici en effectenmakelaars die astrologen gebruiken zo succesvol zijn? Het antwoord is tweeledig. Ze zijn succesvol omdat ze hun beslissingen nemen over het maximale aantal mogelijke informatie, en ze zijn erg ruimdenkend. Deze karaktereigenschap plaatst hen al bij de potentieel meest succesvolle, VOORDAT ze zelfs het huis van de astroloog binnengingen.

Bovendien zijn de inzichten die ze krijgen door de huidige planetaire transits te begrijpen erg nuttig, ongeacht hun persoonlijke geboortehoroscoop. Hoewel de Grafiek van elk individu anders is, hangen mondiale gebeurtenissen, financiële schommelingen en internationale trends voornamelijk af van de planetaire posities van het moment.

Simpel gezegd, hoe een planeet een persoon in zijn of haar persoonlijke leven beïnvloedt, is bijna volledig onbelangrijk in de vorming van mondiale gebeurtenissen. Natuurlijk is het van het grootste belang voor zover het iemands leven betreft.

Begrijpen hoe de sterren ons persoonlijke leven beïnvloeden, is nog maar een stap in de richting van het begrijpen van het universum en onze onderlinge verbondenheid met alles om ons heen. Dit is een andere gemene deler onder mensen die in astrologie geloven. Het verlangen om de Eenheid van het Universum te begrijpen en te eren.

Zoals de meeste mensen het erover eens zijn, is dit een zeer positieve houding. Het maakt een persoon meer open, vriendelijker, meer accepterend. Ik ben een astroloog, dus blijkbaar geloof ik dat astrologie een geldige manier van onderzoek is, en dat astrologie zeer nauwkeurig kan zijn en buitengewoon nuttig is. Maar het punt hier is niet of astrologie waar of onwaar is. Ik heb het gewoon over de mensen die in astrologie geloven.

Geloof in astrologie is een verlengstuk van Bewustzijn. Het is een soort ultieme “aandacht besteden” aan alles om ons heen. Het is ook een manifestatie van de erkenning dat niemand van ons in een vacuüm leeft. De universele energieën die in de wereld aanwezig zijn, hebben een effect op ons allemaal, en als je dit herkent, wordt iemand op zijn minst nieuwsgierig naar de sterren en planeten aan de hemel.

Loslaten van het idee dat we leven, voelen, ervaren, denken, handelen en reageren zonder invloeden van buitenaf is de eerste stap naar een beter, harmonieuzer, holistischer en uiteindelijk succesvoller leven.

Lees ook je:

Sterrenbeeld | Horoscoop morgen | Horoskop Morgen | Horoscope

https://zodiaco-horoscopo.com/

Tips bij het aanschaffen van een luchtbuks

Bent u een wapenliefhebber en wilt u een nieuwe luchtbuks aanschaffen? In deze blog geef ik u vier belangrijke tips zodat u er zeker van bent dat u de juiste keuze maakt.

Tip 1: Bepaal het minimum budget.

Een luchtbuks is al verkrijgbaar vanaf een paar tientjes. Maar als u kwaliteit zoekt, moet u toch op minstens honderd euro rekenen. Bedenk vooraf hoeveel geld u er voor over heeft om uw hobby te beoefenen. U heeft niet alleen het geweer nodig, denk ook aan benodigdheden zoals batterijen, schoonmaak- en reinigingsproducten, opslag en vervoer, enzovoorts. Stel een realistisch budget samen voordat u aankopen doet.

Tip 2: Kies het type luchtbuks.

Er zijn veel verschillende soorten en maten luchtbuksen verkrijgbaar. Gaat u bijvoorbeeld voor een geweer of een pistool? Hoe zwaar mag de luchtbuks zijn? Daarnaast kunt u denken aan het kaliber en de hoeveelheid Joule. Een luchtdrukgeweer gebruikt uiteraard geen kogels maar gebruikt energie in de vorm van Joules. Bij een grotere hoeveelheid Joules komt er een hardere knal. Bedenk dus goed met wat voor doel u het luchtdrukgeweer koopt.

Tip 3: Bepaal uw merk.

Er zijn tientallen verschillende merken op te markt, ieder met hun voor- en nadelen. Een keuze maken is niet altijd even makkelijk. Als u een favoriet heeft, dan is het een kwestie van filteren en wordt de keuze een stuk eenvoudiger. Maar als u geen voorkeur heeft of niet bekend bent met de verschillende merken die er op de markt zijn, is het verstandig om eerst wat recensies op te zoeken. Wat zeggen anderen over de kwaliteit-prijsverhouding en betrouwbaarheid van het product dat u interesseert? En wat voor reputatie heeft het merk? Het is verstandig om stil te staan bij dit soort vragen voordat u een luchtbuks aanschaft.

Tip 4: Ga altijd naar een erkende wapenhandel.

Luchtdrukgeweren zijn legaal in Nederland (uiteraard gelden er wel bepaalde regels). Er zijn verschillende vergunning nodig die een wapenhandelaar moet bemachtigen voordat de geweren verkocht mogen worden. Daarom weet u zeker dat u goed zit als u bij een erkende wapenhandelaar uw producten aanschaft. Vermijd idealiter tweedehands producten en onbekende verkopers. Bovendien weet u bij een erkende wapenhandelaar dat de kwaliteit goed zit en dat het product veilig kan worden gebruikt. Een tip die wij kunnen geven is Wapenhandel Colenbrander of Buitenmenswebshop.

Kortom: er zijn een aantal stappen die verstandig zijn te doorlopen voordat je begint met het aanschaffen van een luchtbuks. Stel je budget samen, bepaal je type en merk, zoek recensies over de geweren die je interessant lijken en ga altijd naar een erkende wapenhandelaar.

Sportprijzen als herinnering aan een opmerkelijke prestatie

Wil je een atleet belonen voor zijn of haar sportprestatie dan reik je een sportprijs uit. Een medaille, een beker, een kampioensschaal of een beeldje. Het is een verdienste die in een blijvende herinnering wordt gehuld. Veel sportprijzen worden dan ook met trots gepresenteerd op de schoorsteenmantel, in de prijzenkast of een andere prominente plek in huis of op de sportclub. Bij het uitreiken van een prijs moet je dan ook eerst bedenken wie de ontvanger is en welke prijs de prestatie het beste reflecteert. Hierbij een paar tips die je helpen om de medaille, beker of kampioensschaal te kopen die past bij het evenement, de ontvanger en de sport zelf.

Medailles bestellen die de prestatie recht doen

Je eerste stap is een keuze maken uit de vele verschillende mogelijkheden. Sportprijzen komen in, bijna letterlijk, alle vormen en maten voor. Je kunt een medaille kopen, of een sportbeker. Een kampioensschaal of een rozet. Een wisseltrofee of een glazen beeldje. Je eerste vraag is dus, welke sportprijs past het beste de discipline waarin je de prijs uit gaat reiken. Zo krijgen voetballers vaak een kampioensschaal, waar er bij hockey vaker voor kiezen om medailles te bestellen of een wisseltrofee. Bij paardrijden worden dan traditioneel gezien weer rozetten in verschillende felle kleuren uitgereikt.

Medailles, sportbekers en kampioensschalen online bestellen

Als je eenmaal hebt besloten welke sportprijzen het beste bij de situatie passen, moet je natuurlijk wel weten waar je deze moet bestellen. Een goede leverancier heeft de productie in eigen beheer en je kunt de prijzen personaliseren door zelf de kleuren, afbeelding of inscriptie te kiezen. In de meeste gevallen kun je een sportbeker, kampioensschaal of medaille online bestellen én personaliseren. Bij een eigen productielijn is de leverancier meestal in staat om binnen een dag al te leveren wat je wilt. Heb je speciale verzoeken? Neem dan altijd contact op en informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Wat is de mooiste regio in Vlaanderen om een ballonvaart te maken?

Bij C-Air ballonvaart kan je een ballonvaart maken in heel België, toch zijn er aantal regio’s waar je meer hete luchtballonnen ziet vliegen dan in andere streken.

De meest gekozen regio’s om voor te ballonvaren in België zijn Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen.

Ballonvaart in Oost-Vlaanderen

De stad waarover je steeds de meeste hete luchtballonnen in België ziet vliegen, is in het Sint-Niklaas gelegen in het Waasland. Op een warme zomeravond kan je hier steeds ballonnen spotten. Het is het mekka van de ballonvaarten in België. Bij goed weer stijgen in deze streek steeds een groot aantal ballonvaarders op. Vermits Sint-Niklaas in het prachtige Oost-Vlaanderen ligt, stijgen hier het grootste aantal hete luchtballonnen op. In heel België stijgen in het Waasland het grootste aantal passagiers op. C-Air ballonvaren is uiteraard gevestigd in hart van de luchtballonnen, namelijk Sint-Niklaas.

Ook Gent de hoofdstad van Oost-Vlaanderen is zeer populair bij de passagiers. Het is een spektakel om over deze historische stad te vliegen.

De Vlaamse Ardennen zijn hier ook gelegen. Deze streek is ook zeer geliefd bij de passagiers.

De meeste passagiers in de ballonvaart in Oost-Vlaanderen. Enerzijds door de prachtige streek met veel variatie, anderzijds doordat de ballonstad bij uitstek gelegen is in Oost-Vlaanderen.

Ballonvlucht in Antwerpen

De tweede regio waar de meeste ballonvaarten worden uitgevoerd is ongetwijfeld Antwerpen. Dit gebied heeft ook veel te bieden als het gaat over variatie van landschappen. Veel passagiers willen graag over de stad Antwerpen vliegen. Zowel het historisch centrum als de haven spreekt hen enorm aan. Daarnaast zijn er ook een aantal rustige streken in Antwerpen met een uitgestrekte natuur. Het gaat hier dan over regio Brasschaat, de Kempen en Noord-Antwerpen.

Is een ballonvlucht over een centrum steeds mogelijk? Het antwoord hierop is neen, een ballon is namelijk niet stuurbaar. We zijn steeds afhankelijk van de windrichting en windsnelheid van die dag. Als er weinig wind dan vlieg je niet snel genoeg over het centrum. Landen is het centrum is uiteraard geen optie. Ook de windrichting is belangrijk, want in sommige gebieden mogen wij niet vliegen. Bijvoorbeeld als we zouden vliegen richting luchthaven, dan moeten wij andere opties bekijken. Uiteraard wordt de ballonvaart steeds regio Antwerpen uitgevoerd.

West-Vlaanderen

Naast Antwerpen en Oost-Vlaanderen kiezen de passagiers op een derde plaats voor een vlucht in West-Vlaanderen. Vooral de kuststreek en de lange natuurgebieden spreken onze passagiers erg aan. Als de windrichting en windsnelheid goed zitten, kan er langs de kustlijn worden gevlogen. Uiteraard vliegen wij zowel hoog als laag met onze luchtballon, waardoor de kustlijn vaak ook zichtbaar is op afstand. We vinden bij C-Air de zichtbaarheid voor onze passagiers zeer belangrijk. Als de zichtbaarheid niet optimaal is, dan laten we de ballonvaart niet doorgaan. Een kwaliteitsvolle ballonvlucht blijft bij C-Air heel belangrijk.

Andere regio’s

Uiteraard vliegen wij ook in alle andere regio’s in België, namelijk regio Limburg, regio Ardennen, regio Vlaams-Brabant, regio Waals-Brabant, etc..

Ook voor je ballonvlucht op maat kan je steeds bij ons terecht.

 

https://www.cair-ballonvaart.be

Hard hout heeft scherpe beitels nodig

Het verschil tussen hardhout en zachthout

Het onderscheid tussen hardhout en zachthout kan vaak erg misleidend klinken. De naam doet namelijk klinken dat het verschil van beide houten in de vastheid van het materiaal zit, maar dat is niet het geval. De meeste loofbomen worden namelijk hardhout genoemd en naaldbomen worden in de zachthout categorie geplaatst. Over het algemeen zijn hardhout soorten wel harder dan de zachthout soorten, maar enkele hardhouten zoals lindehout en walnoothout zijn zachter dan de meeste zachthouten.

Afschuining van je gereedschap

Je gereedschap dient een steilere afschuining te hebben voor het bewerken van hard hout. Dus.. als je gereedschap wilt gebruiken om hardhout te kerven, zoals esdoorn of eik, doen moet je dat in een andere hoek slijpen dan een gereedschap voor zachthout. Voor zachthout kan je beter een vlakkere afschuining aanhouden, want dan is je gereedschap erg scherp, maar wel fragil! Fragil gereedschap zal eerder afbreken, dat wil je dus niet hebben op je gereedschap voor hard hout.

Slijpsteen gebruiken om af te schuinen

Zelf hout ik mijn gereedschap geslepen met een steilere hoek. Hiervoor gebruik ik Japanse wetstenen om ze scherp te houden. Deze stenen worden wel snel hol door het slijpen, maar omdat ze zo goedkoop zijn maakt dit vrij weinig uit. Ze zijn ongeveer even duur als een eenmalige slijpbeurt van een professional, dus vind ik het zeker de moeite waard.

Goed hard hout om te bewerken

Hout komt in verschillende soorten en maten en het is belangrijk dat je een goed type hout hebt. Elk hout zal een andere textuur hebben en andere kwaliteiten hebben. Het kan erg fijn zijn om hout te bewerken en het kan zelfs je baan zijn. Als je opzoek bent naar het beste hout, neem dan eens een kijkje op onze site Pontmeyer.

https://www.pontmeyer.nl/hout/g