Hoe raak je stress kwijt?

Hoe raak je stress kwijt?

Wat is stress?

Mensen die continu het gevoel hebben alsof ze in gevaar zijn ervaren stress. Want dat is wat er gebeurt met stress. Stress is de fysieke reactie van je lichaam op gevaar.

Stress is het resultaat van stresshormonen adrenaline en cortisol. Stress is het restant van ons primitieve brein, dat supersnel gevaar kon zien en dan handelen. De stresshormonen hielpen onze voorouders om snel bloed naar alle spieren te sturen, om de hartslag te verhogen, en in staat te zijn om snel weg te rennen van de tijger.

Echter, vandaag de dag hoef je niet meer bang te zijn voor tijgers. Helaas heeft je lichaam zich nog niet aangepast aan de wereld van nu. Vroeger was het reële gevaar een tijger. Nu is het gevaar de boze baas, de hoge werkdruk, de familie ruzie, het drukke verkeer, de computer die crasht, de mobiel die niet snel genoeg download. Geen van allen een reëel gevaar voor je lichaam, maar ze kunnen wel leiden tot stress. Ze triggeren nog steeds de stresshormonen. Ze leiden tot snelle hartslag, hoge bloeddruk, gespannen spieren, hoofdpijn of migraine en minder goed kunnen nadenken.

Als stress lange tijd aanhoudt in je lichaam, kun je symptomen krijgen zoals slaapproblemen, afbraak van spieren, uitputting, krimpen van je hersenen, darmklachten, veroudering, falen van je immuunsysteem en overgewicht.

Is stress tegen te houden?

Met andere woorden: is leven zonder stress een optie?

We weten dat je lichaam automatisch in de fight, freeze or flight modus schiet als je brein gevaar signaleert. Dat gebeurt in een fractie van seconden. En je lichaam zal dan automatisch stresshormonen aanmaken.

In hoeverre heb je hier dan controle over?

Moet je je baan opzeggen als je een drukke baan hebt om stress te voorkomen? Of kun je nog iets anders doen?

Het antwoord is ja, je kunt kiezen voor een leven zonder stress. De meest voor de hand liggende oplossing is kiezen voor een hutje op de hei, lekker in de natuur, zonder werkdruk of andere negatieve prikkels. Dat is niet de oplossing die ik bedoel.

Er is een andere oplossing om te leven met minder stress en meer stressbestendig te worden.

Je hebt wellicht niet altijd controle over stressgevoelige situaties, maar wel over iets anders. Dat éne ding waar je wel controle over hebt in je leven: dat zijn je gedachten. Ik kan dat makkelijk zeggen, maar je kunt het ook ervaren.

Lees maar eens het volgende en voel of je een ander gevoel krijgt

Kies eens voor andere gedachten. Vervang ‘moeten’ eens door ‘ik kies ervoor’. Bijvoorbeeld: ik moet naar de sportschool, of ik kies ervoor om nu naar de sportschool te gaan. En vertel je brein dan dat je het leuk vindt om te sporten (ook al denk je het nog niet, vertel het je brein).

En accepteer eens ‘goed genoeg’ in plaats van ‘perfect’. Niets en niemand is perfect. En dat is ook niet nodig.

Vertel je brein positieve dingen over jezelf. Bouw je zelf op. Elke dag. Vertel jezelf dat je de moeite waard bent, en altijd bent geweest. Vertel je brein dat je iemand bent om van te houden, ongeacht welke prestatie je levert. Je hoeft liefde niet te verdienen. Je hebt er recht op.

En besef dat de persoon van wie je de meeste liefde wilt ontvangen, jij zelf bent. En wees bewust dat de belangrijkste woorden die je wilt horen, de woorden zijn die je tegen jezelf zegt.

Kom los van wat anderen van je vinden. Wees niet meer bang voor afwijzing, want niemand kan je afwijzen als jij dat niet toelaat. En kies voor een gezonde leefstijl met heerlijke ontspanning.

Naast controle nemen over je gedachten, kun je je lichaam ook helpen met ontspanningsoefeningen. Dat kunnen ademhalingsoefeningen zijn of oefeningen om al je spieren in je lichaam te ontspannen en al je negatieve gedachten los te laten. Heerlijk ontspannen die stress loslaten.

Leven met minder stress is een keuze. Wat kies jij?

https://liberi.nl/

VG (plantaardige glycerine) vs. PG (propyleenglycol)

VG (plantaardige glycerine) vs. PG (propyleenglycol)
Als het gaat om e-sap, komen er steeds twee termen opduiken: VG en PG. Dit kan verwarrend lijken voor de nieuwkomer, maar kennis van deze twee ingrediënten kan uw vaping ervaring enorm verbeteren. Hier is onze gemakkelijk te volgen gids over alles wat u moet weten over VG en PG.

Wat zijn PG en VG?
In eenvoudige termen:

PG en VG zijn de geurloze vloeistoffen die worden gecombineerd met smaak en nicotine om e-juice te creëren.
Zowel PG als VG behoren technisch gezien tot de chemische klasse van de alcohol (ondanks de naam zijn ze niet bedwelmend). Ze worden beschouwd als suikeralcoholen en zijn opgenomen in veel verbruiksartikelen.
Ze produceren bij verhitting damp, waardoor ze kunnen worden ingeademd.
PG en VG zijn geen oliën en kunnen geen van de medische problemen veroorzaken – zoals lipoïde longontsteking – die bij het inademen van echte oliën kunnen ontstaan.
De twee vloeistoffen hebben een verschillende consistentie en een iets verschillende smaak.
Ze hebben een duidelijk gevoel in de mond en keel wanneer ze worden ingeademd.
De meeste moderne e-vloeistof gebruikt een combinatie van de twee vloeistoffen, hoewel de verhouding sterk kan variëren.
Sommige vaping set-ups kunnen alleen werken met een bepaald niveau van PG en VG.
Het kiezen van de verkeerde PG/VG-verhouding kan de eerste keer dat je een vaping set-up kiest de eerste keer dat je een vaping set-up kiest, uitstellen, dus wees voorzichtig met het kiezen van het juiste niveau voor je apparatuur.

Lees ook eens onze andere blogs voor de beste PG VG verhouding.

https://damp-e.nl/blog/verschil_tussen_vg_en_pg

Hoogwaardige e-sigaretten

Lijkt het intussen niet alsof er meer e-sigaret merken zijn dan frisdranken?

Er zijn tientallen fabrikanten en duizenden verschillende leveranciers om uit te kiezen – elk met hun eigen unieke lijnen van producten en accessoires.

Het kiezen van de beste elektronische sigaret kan een ontmoedigende taak zijn. Als je nieuw bent in de wereld van vaping is het gemakkelijk om overweldigd te worden door de grote verscheidenheid aan keuzes. Zelfs als je een ervaren vaper bent, lijken je opties eindeloos. Welke is geschikt voor jou? Met welke factoren moet je rekening houden bij het winkelen voor een elektronische sigaret?

De beste elektronische sigaret voor jou uitkiezen
Bepalen welke elektronische sigaret het beste bij jou past kan lastig zijn; bekijk deze tips en trucs om je ideale e-sigaret te vinden, zodat je volledig tevreden kunt zijn met je product!

Wat voor soort roker ben je?
De eerste stap om te bepalen welke elektronische sigaret geschikt is voor jou is het bepalen van het soort roker dat je bent en hoe dat past in een elektronische sigaretten levensstijl.

Denk er maar eens over na: ben je een sociale roker of geef je je over aan ontspanning in je eentje?

Als je een sociale roker bent, kunnen wegwerp elektronische sigaretten de beste optie voor je zijn, terwijl als je een roker bent die ook in zijn eentje rookt, een oplaadbaar en navulbaar elektronisch product beter aan je behoeften kan voldoen. Er zijn verschillende soorten elektronische sigaretten, waardoor het moeilijk is om de sigaret te kiezen die bij uw behoeften en wensen past. Er zijn twee soorten e-sigaretten: elektronische wegwerpsigaretten en oplaadbare elektronische sigaretten. Wegwerp e-sigaretten Wegwerp e-sigaretten zijn de gemakkelijkste manier om over te stappen op een andere vorm van tabak, in iets dat nog steeds gemakkelijk te delen en weg te gooien is.

Het kan moeilijk zijn om over te stappen op oplaadbare vaporizers of elektronische sigaretten als er sociale situaties ontstaan. Wegwerp e-sigaretten maken sociaal roken nog steeds mogelijk. Ze zijn licht van gewicht met een zachte filtertip, ze smaken en ruiken nog veel beter dan wat je gewend bent.

Oplaadbare e-sigaretten

In vergelijking daarmee zijn oplaadbare elektronische sigaretten beter voor niet-sociale situaties, zoals thuis roken of in de auto. Uiteindelijk zijn deze natuurlijk ook een stuk voordeliger dan wegwerp e-sigaretten, aangezien je alleen maar een navulling hoeft te kopen en niet een geheel nieuw product.

E-sigaretten zijn een blijvende trend

E-sigaretten zijn, in tegenstelling tot wat velen denken, niet zomaar een voorbijgaande rage. Ze hebben het leven van veel voormalige rokers voorgoed op een grote manier beïnvloed. Naarmate producten technologisch geavanceerder worden, met een slanker uitziend ontwerp, een langere levensduur van de batterij en een sterkere damp, hebben elektronische sigaretten duidelijk laten zien dat ze er zijn om te blijven. Geniet van smaken die net zo smaken als, en zelfs beter dan, traditionele tabak, of probeer iets totaal anders en ga voor een sappige fruitige of verkoelende muntsmaak. Oplaadbare en navulbare elektronische sigaretten maken het kiezen van de vloeistof gemakkelijk en plezierig.

Beste elektronische sigaret

De beste elektronische sigaret hoeft niet extreem duur te zijn. Op Dampersgids.nl kun je vergelijken tussen de verschillende merken en de beste kwaliteit e-vloeistof, oplaadbare e-sigaret om vaping betaalbaar en plezierig te maken.

https://www.dampersgids.nl/

Sneller nuchter worden: 5 Tips van een expert!

 

Elke keer dat je een kater hebt gehad zeg je tegen jezelf: nooit meer. Volgende keer ga ik niet meer drinken of toch veel minder. We denken elke keer dat we onze les hebben geleerd na een dagje hoofdpijn, misselijkheid en braken. Niets is echter minder waar. Het is vaak zo gezellig tijdens die vrijdagavond drink met de collega’s of tijdens een nachtje stappen dat we al heel vaak snel vergeten wat we ons zelf nu ook al weer beloofd hadden. Maar deze keer heb je echt geen zin om weer een hele dag ziek te zijn en ga je op zoek naar anti-kater tips. Als we dan toch niet naar onszelf willen luisteren zijn er gelukkig een aantal hulpmiddelen om toch wat sneller van die vervelende kater af te geraken.

 

Ga lekker sporten en drink voldoende water

Sporten bij een kater, het klinkt waarschijnlijk nog erger dan de kater zelf maar toch kan het voor jou een oplossing zijn. Trek je sportschoenen dus aan en pep jezelf op om een paar toertjes te gaan joggen. Tijdens het sporten zweet je en dat is nu net goed voor je lichaam. Via het zweten verlaten afvalstoffen ons lichaam en zo kan de alcohol dus sneller uit je lichaam geraken. Let er dan wel bij op dat je het vocht dat je verliest, ook weer terug binnen krijgt. Drink daarom tijdens en na het sporten dus genoeg water. Je lichaam moet gehydrateerd blijven en door veel te drinken zal je vaker moeten gaan plassen waardoor weer meer afvalstoffen uit je lichaam zijn.

 

Blijf lekker in je bed liggen

Sneller nuchter worden kan ook op een totaal andere manier, het tegenovergestelde van sporten. Merk je ’s morgens in je bed dat het echt niet gaat omdat je je zo slecht voelt? Dan is het natuurlijk te begrijpen dat je absoluut niet wil gaan sporten. Een van de anti-kater tips is dan: blijf in je bed liggen en gun je zelf extra rust en slaap. Je lichaam is namelijk heel wat energie kwijtgespeeld doordat het constant moest werken om de alcohol afgebroken te krijgen. Door wat extra slaap genereer je dus nieuwe energie en heeft je lichaam ondertussen de tijd om te herstellen.

Gebruik een anti kater middel

Nog een tip om het sneller nuchter worden te bevorderen is premulon te gebruiken, een hangovermiddel gebaseerd op Asparagine. Dit is een stof die in heel wat voedingsmiddelen zit zoals noten, fruit, vis…. Deze stof helpt om de alcohol die je in lichaam zit, sneller af te breken. Normaal gezien heeft je lever ongeveer 1,5 uur nodig per glas wijn of bier. Premulon breekt de giftige stof veel sneller af. Bovendien bevat deze ook vitamine C en laat dit nu net eet vijand zijn voor je kater.

De beste sport fysiotherapie in Almelo

Ben jij op zoek naar een praktijk die gespecialiseerd is in het geven van sport fysiotherapie in Almelo? Dan ben jij hiervoor bij onze praktijk aan het juiste adres. Als je op zoek bent naar een goede sport fysiotherapie in de omgeving van Almelo, dan wil jij natuurlijk wel dat de therapeuten in deze praktijk hiervoor ook echt goed opgeleid zijn en dat ze zelfs misschien wel gespecialiseerd zijn in jouw sport. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aantal therapeuten lopen op het gebied van sport fysiotherapie in Almelo die specialist zijn in het oplossen van blessures die opgelopen zijn bij voetbal. Voetbal is natuurlijk een sport die erg groot is in Nederland en bij onze praktijk zien wij dan ook veel voetballers langskomen met klachten die ontstaan zijn door het voetballen. Dat is uiteindelijk ook het grote verschil tussen sport fysiotherapie en gewone fysiotherapie. Sport fysiotherapie is er namelijk echt op gericht op blessures en klachten te verhelpen en te voorkomen die alleen ontstaan zijn door het sporten. Iets wat bij sport fysiotherapie in Almelo erg belangrijk is, is het uitzoeken van de oorzaak van de klachten. Als je een schop hebt gehad van de tegenstander waarbij je de enkel hebt gebroken, dan is de oorzaak duidelijk natuurlijk. Als jij echter heel vaak last hebt van een bepaald lichaamsdeel, zonder dat je hier zelf enige aanleiding voor hebt, dan is het zaak dat er bij de sport fysiotherapie in Almelo goed wordt uitgezocht waar deze klachten vandaan komen, zodat ze in de toekomst verholpen kunnen worden. Wil jij ook eens gebruik maken van onze diensten als sport fysiotherapeut in de omgeving van Almelo of heb je last van een vervelende blessure die waarschijnlijk is ontstaan door het sporten? Neem dan even contact op met onze praktijk, zodat je een afspraak kan maken met één van onze therapeuten.CBD Olie 5%

Mocht je niet bekend zijn met het gebruik van CBD olie dan is het wellicht verstandig om er eerst onderzoek naar te doen. CBD Olie bestaat namelijk uit verschillende ingrediënten, voornamelijk cannabinoiden en hennepzaadolie.

De CBD Olie wordt op een uiterst unieke wijze verkregen. Er zijn inmiddels meerdere bedrijven die de olies produceren onder strenge regels. Er is wel vrij veel verschil tussen de producenten, de één heeft namelijk sterkere CBD olie dan de andere.

Het eerste wat je zal opvallen is dat CBD olie verkrijgbaar is in verschillende sterktes. Dit heeft betrekking op het percentage cannabidiol dat de olie bevat. Hoe hoger het percentage CBD, hoe sterker de samenstelling van de olie is.

Je kan momenteel dus verschillende varianten kopen, de meest gebruikte is CBD Olie 5%. Deze CBD olie bevat dus ongeveer 500mg CBD per flesje van 10ml. De reden dat deze CBD olie 5% zo populair is onder de mensen is vanwege het feit dat het een relatief sterke variant is.

Zo wordt de CBD Olie 5% vaak aangeraden bij verschillende aandoeningen zoals pijnklachten. Veel mensen die CBD olie gebruiken geven aan dat het hun klachten een positieve draai geeft. Dat is natuurlijk heel belangrijk, zeker omdat CBD olie een natuurlijk product is.

Veel mensen kiezen er voor om de CBD Olie onder de tong te druppelen, dit schijnt het beste te werken. Als je deze eventjes onder de tong laat liggen smelt de olie langzaam weg en zal jij binnen een half uur de effecten voelen.

Aan het gebruik van CBD zitten geen bijwerkingen, je kan er hoogstens misselijk van worden. Dit komt omdat de CBD Olie een vrij sterke nasmaak heeft, niet iedereen kan hier goed tegen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat CBD niet gevaarlijk is, je kan het dus veilig gebruiken.

Zorg er wel voor dat je de CBD olie 5% variant koopt bij een bekende webshop of drogisterij. Helaas zijn er meerdere onder gedoseerde CBD producten op de markt. Als jij dus een CBD olie koopt waar vrijwel geen actieve stof in zit, dan zal je ook niet de positieve effecten ervaren.

Verschil tussen CBD Olie en Wietolie

Er zijn veel discussies over wietolie en cbd olie. Een vraag die je vaak terug ziet komen is, zijn wietolie en cbd olie dezelfde producten?

Het antwoord is nee. Wietolie bevat namelijk een psychoactieve stof genaamd THC. Dit stofje heeft dus invloed op je manier van denken. Deze olie kan alleen via de dokter gekocht worden en is niet legaal verkrijgbaar. Dit komt dus vooral door de hoge concentratie THC die de plant olie bevat.

CBD olie is dus een geheel ander product dan wietolie. Cbd olie bestaat namelijk uit geheel natuurlijke extracten genaamd cannabinoiden. CBD Wordt ook gewonnen van de hennepplant, maar op een uiterst unieke manier. Zo heeft cbd olie vrijwel geen THC. Dit wil dus zeggen dat het geen impact heeft op je manier van denken.

De voornaamste manier waarom mensen CBD gebruiken is vanwege de heilzame werking. Zo heeft het namelijk invloed op ons biologisch ECS systeem. Dit systeem wordt ook wel het endocannabinoide systeem genoemd. Het ECS is ondermeer verantwoordelijk voor hoe we ons voelen, honger gevoel en geheugen. Daarnaast is CBD olie volkomen legaal en vrij verkrijgbaar. Je kunt het inmiddels ook kopen bij de drogist of via een webshop.

Cbd olie wordt inmiddels bij talloze aandoeningen gebruikt als hulpmiddel. Sommige mensen geven aan dat CBD hun leven een positieve draai heeft gegeven. Het is helaas nog niet bewezen dat CBD ook daadwerkelijk pijnklachten kan beïnvloeden.

Toch zijn er talloze positieve reacties te vinden over cbd olie, die spreken natuurlijk geheel voor zich. Overigens is de werking van cannabidiol persoonsgebonden, dat wil zeggen dat niet iedereen dezelfde effecten zal voelen. Het belangrijkste is dat jij voor jezelf een goede dosis CBD weet te vinden.

De beste manier om een goede dosering te vinden is door te experimenteren. Als jij eenmaal de juiste dosering hebt gevonden kan je kijken wat voor effect CBD op je lichaam heeft

Help! ik heb een blaasontsteking

Je voelt steeds de aandrang om te plassen, maar eenmaal op de wc komt er bijna niets en heb je het gevoel dat je van onderen in brand staat. Het geeft zo’n druk dat het wel lijkt alsof je blaas naar buiten komt. Je hebt buikpijn en een zeurende pijn onder in je rug. 

Als je achterom kijkt zie je dat je plas troebel is, misschien zit er zelfs wel bloed in en er zit ook nog eens een heel vies luchtje aan. Ja, je hebt een blaasontsteking!

Laat je urine nakijken door de arts om het zeker te weten. Het beste kun je hiervoor ‘schone’ ochtendurine opvangen in een schoon potje. Was je geslachtsdeel met alleen water, zodat er geen bacteriën uit de schaamstreek in de urine terechtkomen. Vervolgens plas je het eerste beetje in de wc pot, waardoor ook de plasbuis schoonspoelt. Het middelste (schoonste) deel van de urine vang je op en het laatste beetje laat je in de wc pot lopen. Breng de urine binnen 2 uur naar de (huis)arts. Lukt dit niet, zet het dan even in de koelkast. Bewaar de urine niet langer dan 24 uur. Wat is een blaasontsteking? Bij een blaasontsteking is het slijmvlies van je blaas ontstoken. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën. Vaak gaat het om de E.Coli bacterie die in je darmen leeft. Normaal gesproken is deze bacterie onschadelijk. Je hebt hem nodig voor het verteren van voedsel. Als hij echter in je blaas terechtkomt, kan hij daar een ontsteking veroorzaken, omdat hij zich vasthaakt aan de blaaswand.

Een blaasontsteking is overigens niet besmettelijk, maar kan wel terugkomen of zelfs chronisch worden. Het is een aandoening die veel voorkomt bij vrouwen tussen de 15 en 24 jaar. Ook vrouwen boven de 60 jaar zijn vaak het slachtoffer. Hoe kom je aan een blaasontsteking? In ieder geval krijg je het niet van tocht, vieze wc’s, of via iemand anders.  Je hebt meer kans op een blaasontsteking als je:

 • een vrouw bent
 • zwanger bent. Door de druk van de baarmoeder op de urineleiders wordt de urinedoorvoer belemmerd
 • nierstenen hebt
 • blaasstenen hebt
 • diabetes mellitus (suikerziekte) hebt
 • algehele weerstand verminderd is
 • een urinekatheter hebt 
 • een laag oestrogeengehalte hebt na de menopauze
 • eerder urineweginfecties hebt gehad
 • afwijkingen aan de urinewegen hebt
 • moeder er ook last van heeft
 • prostaatproblemen hebt
 • afwijkend plasgedrag hebt

Soms gaat een blaasontsteking uit zichzelf weer over, maar het kan ook ontaarden in een nierbekkenontsteking. In dat geval wordt altijd meteen gestart met een antibiotica kuur. De oorzaak van een nierbekkenontsteking is meestal het opstijgen van de bacteriën uit de blaas naar het nierbekken.  Hoe kun je een blaasontsteking voorkomen? Soms heb je gewoon de pech dat je om de haverklap last hebt van een blaasontsteking, maar toch loont het de moeite om na te gaan of je baat hebt bij één of meerdere van de volgende adviezen:

 • drink veel (water) 1.5 tot 2 liter per dag
 • voel je aandrang om te plassen, hou het dan niet op en plas helemaal uit
 • cranberry sap drinken en cranberry capsules slikken. Deze bevatten looizuur en dat helpt tegen de E. coli bacterie
 • na de geslachtsgemeenschap meteen plassen. Je plast de eventuele bacteriën die in je plasbuis zijn terechtgekomen er direct weer uit
 • gebruik geen voorbehoedsmiddelen of een pessarium met zaaddodende middelen. De pasta vermindert de melkzuurbacterie in het vrouwelijk geslachtsdeel waardoor de E. coli bacterie de kans krijgt om te groeien
 • overweeg een behandeling met oestrogeen. Na de overgang wordt het slijmvlies van het vrouwlijk geslachtsdeel en de plasbuis dunner, waardoor ook de melkzuurbacteriën in aantal afnemen
 • een onderhoudsdosis antibiotica. Gedurende 3 tot 6 maanden slik je een lage dosis antibiotica om zo de urine vrij te houden van bacteriën. Op deze manier krijgt het afweermechanisme van de blaas de kans zichzelf te herstellen
 • meteen na de geslachtsgemeenschap eenmalig antibiotica innemen
 • zelfmedicatie. Als je een blaasontsteking aan voelt komen begin je direct met het innemen van cranberry capsules en het drinken van cranberry sap en meer water. Tegelijkertijd start je met een antibiotica kuur. Zo voorkom je schade aan de afweermechanismen Hoe wordt een blaasontsteking behandeld? Via MedicijnDokter kun je een blaasontsteking zelftest kopen. Is er op grond van het urinemonster een blaasontsteking geconstateerd, dan krijg je een antibiotica kuur voorgeschreven. Zijn er geen aanwijzingen voor een specifieke bacteriesoort dan is de eerste keus bij een ongecompliceerde of een chronische blaasontsteking meestal Nitrofurantoïne. Dit medicijn komt via de nieren in grote hoeveelheden in de urine. In het algemeen wordt dit medicijn 4 keer per dag voorgeschreven gedurende 7 dagen. De voorgeschreven dosis moet gelijk over de dag worden verdeeld.

Trimethoprim wordt 1 keer per dag voorgeschreven bij een ongecompliceerde of een chronische blaasontsteking gedurende 3 tot 5 dagen. Geadviseerd wordt dit medicijn voor het naar bed gaan in te nemen. 

Kater voorkomen? 7 anti kater tips

Hoe kan ik een kater voorkomen? Dit is een vraag die iedereen zich waarschijnlijk al wel eens gesteld heeft. Als je s’ morgens opstaat na een avondje stappen en je hebt barstende hoofpijn, je bent misselijk en moe dan is het al te laat en zit je met een kater. Er zijn een aantal tips en trics om er voor te zorgen dat jij een kater kan voorkomen en dus zorgeloos van je feestje kan genieten.

 

Stevig eten voor je feestje en genoeg water drinken

Een gemakkelijke eerste tip is om stevig te eten alvorens je gaat drinken. Eet vrij vet zodat je een goede bodemlaag legt. Hierdoor zal je lichaam alcohol veel beter kunnen verwerken en heb je al minder kans op een kater. Een kater voorkomen kan je ook doen door tijdens het alcohol drinken ook af en toe een glaasje water te drinken. Alcohol droogt je lichaam uit en als je voldoende water blijft drinken, blijft je lichaam dus ook gehydrateerd.

 

 

 

 Suiker voor het slapen gaan

Tips tegen een kater kunnen soms ook tips zijn waarbij je eerst je wenkbrauwen eens optrekt omdat ze vrij raar klinken, maar toch wel echt kunnen helpen. Probeer eens om een eetlepel suiker te eten voor je in je bed duikt. Alcohol neemt de energie uit het lichaam weg dus suiker is de ideale manier om deze energie terug op te krikken. De energie die je krijgt door de suiker kan je combineren met een partijtje stoeien voor het slapen gaan. Je lichaam heeft een diepe slaap nodig om terug te herstellen van alcohol en suiker kan hiervoor zorgen.

 

Anti katerpil

Nog een goede tip is premulon. Je kan deze anti katerpil gebruiken om een kater te bestrijden maar ook om hem te voorkomen. Neem met voldoende water 4 tot 6 stuks in voor, tijdens of na het drinken. Asparagine, de stof die in premulon zit, heeft een bloedzuiverende werking en zal er dus voor zorgen dat alcohol sneller wordt afgebroken in het lichaam en dat je fit en opgewekt opstaat. Schaf deze anti katerpil dus aan en zet hem standaard in je kast!

 

Drink bier en slaap lang genoeg

Een kater voorkomen en toch willen drinken? Drink dan het best gewoon bier. Het is algemeen geweten dat je van sterke drank sneller een serieuze kater hebt dan van bier. Van sterke drank drink je al sneller meer omdat dit meer geconcentreerd is en je dus niet beseft hoeveel je eigenlijk drinkt. Als je je hier toch niet aan kan houden is er nog 1 raad en dat is lang slapen. Tijdens je slaap verbruik je weinig energie waardoor die gebruikt kan worden om alcohol af te breken. Hoe langer je slaapt, hoe meer alcohol er dus uit je lichaam zal verdwijnen. Hierbij heb je genoeg tips tegen een kater voor als je je nog eens helemaal wil laten gaan!

Abortuskliniek nabij Amsterdam

Bent u ongewenst zwanger en heeft u besloten om abortus te laten plegen? Dan bent u op zoek naar een goede en betrouwbare abortuskliniek. U wilt graag ergens naartoe kunnen waar u in goede handen bent en waar u zich prettig voelt. U wilt misschien met iemand kunnen praten die begrip toont voor uw situatie en klaar staat met advies en antwoorden op uw vragen. Bij abortuskliniek Bloemenhove begrijpen we dit en doen we er alles aan om u gerust te stellen. Onze abortuskliniek bij Amsterdam is opgericht in 1971 om vrouwen en meisjes te kunnen helpen in geval van ongewenste zwangerschap en u kunt altijd bij ons terecht.

Ongewenst zwanger

Ongewenste zwangerschap brengt vaak zorgen en emoties met zich mee en het is prettig om dit te kunnen uiten. Misschien heeft u iemand in uw omgeving die u vertrouwt, maar het kan ook zijn dat u graag met een deskundige wilt praten. Daarom staat het team van vrouwelijke specialisten bij abortuskliniek Bloemenhove voor u klaar met een luisterend oor. Wij geven u de steun die u nodig heeft om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Daarbij zorgen we ervoor dat u zich op uw gemak voelt in onze kliniek.

Abortus behandelingen

U kunt bij Bloemenhove kliniek terecht voor het afbreken van uw zwangerschap tot 22 weken. Verschillende stadia van de zwangerschap vereisen verschillende soorten abortus behandelingen. Is uw zwangerschap nog pril, dan kan in de meeste gevallen gebruik worden gemaakt van de abortuspil. Voor een verder gevorderde zwangerschap, wordt een zuigcurettage gebruikt. Bij een zwangerschap tussen de 13 en 22 weken is vaak een instrumentele abortus vereist. Wilt u meer weten over de verschillende soorten behandelingen, dan kunt u hierover informatie vinden op onze website. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen, zodat we persoonlijk uw vragen kunnen beantwoorden.

https://www.bloemenhove.nl/