Verkoop je vordering tegen een goede prijs

Ben je van plan om een vordering te verkopen aan een financiële instelling of een incassobureau? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wanneer je te maken hebt met meerdere crediteuren die nog open staan, dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost en daarmee is het belangrijk dat je daar zo snel mogelijk achteraan gaat. Verkoop je vordering snel en zorg ervoor dat het risico dat je loopt wanneer de debiteur je niet betaald wordt vermeden en je gewoon sowieso het geld ontvangt voor het product of de dienst die je hebt geleverd. Helaas is het een veelvoorkomend probleem dat klanten niet op tijd of helemaal niet aan een betalingsverplichting voldoen. Daarmee zorgt men ervoor dat er niet altijd kan worden gewerkt op de manier dat wenselijk is, en dat is iets wat je graag wil voorkomen. Je wilt niet dat je bedrijf ‘schade’ oploopt aan een klant die niet betaald. 

Hoe werkt het?

Verkoop je vordering aan dit bedrijf. Zij zorgen ervoor dat de klant wel gaat betalen en dat jij dus in ieder geval je geld ontvangt. Hoe gaat het dan allemaal in zijn werk? Je hebt een vordering op een persoon of misschien wel op een bedrijf. Dit kan dan een vonnis zijn, maar ook een factuur of een lening bijvoorbeeld. Daarnaast kan het ook nog een vordering of wellicht een gehele portefeuille betreffen. Je hebt geld uitstaan bij derden, maar eigenlijk heb je dat geld hard nodig voor investeringen in je eigen onderneming en wil je het geld zo snel mogelijk ontvangen van deze derden. Je wilt over het bedrag beschikken en dat is niet meer dan logisch. 

2 opties

Nu heb je 2 opties. Je kunt wachten op je geld maar verkoop je vordering is ook een goede optie. Verkoop je vordering is een zeer goed alternatief, omdat je dan geen risico’s meer loopt en weer verder kunt gaan met het doen van zaken.

 

Een vordering verkopen aan incassobureau?

De verkoop van een onbetaalde factuur is niet nieuw. Het fenomeen bestaat al jarenlang, overigens onder diverse benamingen zoals een dure vordering verkopen aan incassobureau. Moet je dit willen als ondernemer?

Aantrekkelijk

Zeker in financieel zware tijden lijkt het voor een ondernemer prettig te zijn direct geld te ontvangen op een openstaande factuur en is een vordering verkopen aan incassobureau een oplossing. Geen administratief gehannes op jouw boekhouding om je klant in beweging te brengen of zelfs nachten wakker liggen omdat je niet weet of, en wanneer jouw geld binnenkomt.Een vordering verkopen aan incassobureau levert directe liquiditeit terwijl je geen debiteurenrisico meer loopt zijn veel voorkomende aanbevelingen van partijen die vorderingen (per stuk maar ook in bulk) opkopen.

Hoe werkt vordering verkopen aan incassobureau

In de praktijk wordt de openstaande factuur onderzocht op ‘haalbaarheid van inning’. Daarbij is de ouderdom van je nota van belang (hoeveel dagen, weken staat deze al open), maar ook de kwaliteit doet een (letterlijke) duit in het zakje. Afhankelijk hiervan krijg je een bedrag aangeboden voor vordering verkopen aan incassobureau waar je al dan niet op kunt ingaan. Daarna wordt via een akte de eigendom van je factuur overgedragen aan de koper. Op die manier wordt vordering verkopen aan incassobureau juridisch dichtgetimmerd. Jouw klant krijgt hiervan uiteraard bericht, omdat ook hij ‘partij’ is. De koper van je factuur doet als het ware jouw schoenen aan in de wedloop om betaling van je klant te krijgen en die moet weten dat hij een ander achter zich aankrijgt (waaraan hij moet betalen). Bij verkoop krijg je over het algemeen een (beduidend) lager bedrag dan je aan jouw klant in rekening hebt gebracht. Dat betekent dus dat je een afboeking moet doen in je boekhouding. Weet met wie je zaken doet als je de vordering verkoopt. Niets zo nadelig dan een bureau dat jouw klant bejegent op een manier waar jij niet gelukkig mee bent. Dan heb je wel geld, maar ben je jouw klant voor altijd kwijt.



Vraag vandaag nog de Miles and More Creditcard aan!

Wij merken dat heel veel mensen in Nederland problemen hebben met het creditcard aanvragen. Dat is heel jammer want een creditcard aanvragen hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Wij willen u in deze korte tekst graag uitleggen hoe gemakkelijk een creditcard aanvragen in zijn werk kan gaan.

Het enige wat wij van u vragen, is of u een keer naar onze site wilt komen kijken om te zien wat u hier aan informatie over het creditcard aanvragen kunt vinden. U zult zien dat het creditcard aanvragen bij ons een fluitje van een cent is en wij hopen daarom ook dat wij uw aanvraag snel tegemoet mogen zien.   

Kom vandaag nog een creditcard aanvragen

Als u een Miles and More creditcard aanvragen wilt, dan kunt u het formulier invullen dat u op onze site kunt vinden. Wij doen er alle aan om uw aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. Doorgaans duurt het creditcard aanvragen bij ons maar heel kort wat betekent dat u uw pas al op heel korte termijn in huis kunt hebben.

Dat is dan ook de reden dat heel veel mensen zich tot ons gewend hebben toen zij een creditcard aanvragen wilden. Wij hebben hen allemaal goed geholpen en deze mensen zijn nu in staat om over de hele wereld betalingen uit te voeren.   

Wij hopen u snel te mogen helpen

In de hoop dat wij u een duidelijk beeld hebben weten te schetsen van onze mogelijkheden, nodigen wij u uit om snel een aanvraag bij ons in te dienen. Wij zorgen er graag voor dat wij u goed kunnen helpen. Als u nog vragen heeft over onze diensten, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij staan namelijk altijd voor u klaar om u persoonlijk te woord te staan.

https://www.miles-and-more-creditcard.nl/voordelen/

Hoe kunt u direct geld lenen?

Soms staat u wel eens voor een onverwachte grote financiële uitgave. Een kapotte auto, een motor die het niet meer doet, een verbouwing die duurder uitvalt, een kappote wasmachine of keu apparatuur. Het overkomt iedereen. In sommige gevallen dekt uw verzekering de schade. Is dit niet het geval? En denkt u er aan om hiervoor direct geld te lenen? Bekijk dan eerst of u voldoende spaargeld hebt om deze financiële tegenvaller op te vangen.

Direct geld lenen, kost namelijk geld. U betaalt namelijk rente over het bedrag wat u leent. Heeft u niet voldoende spaargeld om de tegenvaller op te vangen? Dan is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn wanneer het gaat over direct geld lenen.

Mogelijkheden om direct geld te lenen

Er zijn verschillende mogelijkheden om direct geld te lenen. Als u direct geld wilt lenen kunt u kiezen voor persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze leningen worden verstrekt via banken, kredietverstrekkers en financiële tussenpersonen. Direct geld lenen via een bank is vaak duurder dan bij verschillende kredietverstrekkers in Nederland omdat de rente hoger is.

U kunt ook direct geld lenen bij een kredietverstrekker. Hier kunt u zelf vrijblijvend een offerte aanvragen, maar bepaalt u wel zelf welke lening, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, het beste bij uw situatie past. Daarentegen kan een financiële dienstverlener u wel adviseren welke lening het beste in uw situatie past. Veelal werken zij samen met meerdere kredietverstrekkers en kunnen zij verschillende offertes voor u aanvragen.

Vergelijk leningen voordat u direct geld gaat lenen

Als u direct geld wilt lenen, vergelijk dan de verschillende leningen en de verschillende kredietaanbieders met elkaar. De verschillende kredietverstrekkers in Nederland kunt u vergelijken via een aantal vergelijkingssites. Hier kunt u de leningen en de aanbieders eenvoudig met elkaar vergelijken op de rente van een lening, de totale kosten van een lening, de prijs-kwaliteit van een lening, de voorwaarden van een lening en de klantervaringen van een aanbieder.

Kortom, bekijk eerst of uw spaargeld uw onverwachte grote uitgave kan opvangen. Is dit niet het geval? Oriënteer u dan goed voordat u direct geld gaat lenen!

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/geld-lenen/direct-geld-lenen

Wat te doen als uw factuur niet wordt betaald

Stap 1: Verstuur een betalingsherinnering

Wij raden aan om 2 dagen na de vervaldatum van de dag dat betaald moet worden een betalingsherinnering te sturen. Hiermee houdt u voet bij stand en geeft u aan dat u vasthoudt aan de betalingstermijn.

Zorg ervoor dat er een korte betalingstermijn van 5 dagen in de betalingsherinnering staat. U wilt natuurlijk niet dat debiteuren de ruime betalingstermijn opvatten om voortaan niet te betalen. Reken geen extra kosten of rente in de betalingsherinnering, hiermee schaadt u de relatie met uw klant. Om de betaling soepel te laten verlopen raden we u aan om de openstaande factuur in de bijlage toe te voegen.

Wordt er niet betaald? Ga verder met stap 2.

Stap 2: Bel uw debiteur voor betaling

Mocht de eerste stap niet helpen raden wij u aan om telefonisch een betalingsafspraak te maken. Hiermee kunt u duidelijk een betalingstermijn afspreken met uw debiteuren. Mocht het zo zijn dat uw debiteur betalingsproblemen heeft, spreek dan een betalingsregeling af. Wij raden aan om deze betalingsregeling op korte termijn af te sluiten. Spreek telefonisch af dat de betalingsregeling vervalt bij wanbetaling. Dit voorkomt problemen voor in de toekomst.

Wordt er nog steeds niet betaald? Ga verder met stap 3.

Stap 3: Verstuur een aanmaning

Als er nog steeds niet wordt betaald, raden wij aan om een aanmaning te sturen. Deze aanmaning kunt u het beste 2 dagen na de, in het telefoongesprek afgesproken datum, betalingstermijn verstreken is.

Verwerk een kortere betalingstermijn in de aanmaning dan in de betalingsherinnering. Hierdoor ervaren u debiteuren meer druk om te betalen. Wij raden u aan om een kosten in rekening te brengen. De relatie met uw debiteuren blijft ontzettend belangrijk.

 

Wacht niet af als u het niet vertrouwt (!) Van uitstel komt namelijk vaak afstel. Lang wachten heeft doorgaans geen nut, tenzij er bijzondere omstandigheden spelen. Denk hierbij aan een concrete betalingstoezegging.

Wordt er dan nog niet betaald? Ga verder met stap 4.

Stap 4: Geef uw incasso uit handen

Mocht het voorkomen dat bij alle bovenstaande manieren er nog steeds niet betaald worden? Schroom dan niet en geef uw incasso uit handen. Dien uw incasso in via het incasso-portal.

 

Heeft u ook last van wanbetalers? Ga dan snel naar E-legal incasso voor een volledig overzicht van de stappen!