Carbid-theater

Dyslexie is goed te behandelen door een professionele pedagoog

Wanneer een kind dyslexie heeft, betekent dit dat hij of zij problemen heeft met technisch lezen en/of spelling. Het kan variëren in ernst, maar ook in bijkomende stoornissen zoals dyscalculie. Wat echter wel een gegeven is, is dat het voor het kind erg lastig kan zijn om bij te blijven op school. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het zelfvertrouwen en de kennisopname. Heeft u of de school vermoedens van dyslexie? Laat dan een professioneel onderzoek uitvoeren en plan een behandeling in voor uw zoon of dochter.

Waarom is het nodig om dyslexie te behandelen?

Voor het laten behandelen van dyslexie gaat u op zoek naar een pedagogisch instituut dat kinderen kan helpen bij de ontwikkeling van technisch lezen en spelling. Deze behandeling kan voor veel kinderen een prettige stap zijn. Het geeft ze vaak meer zelfvertrouwen in hun eigen vaardigheden en het zorgt ervoor dat ze verbaal sterker in hun schoenen staan. Ook zal het in de toekomst ertoe leiden dat resultaten niet onder de (destijds niet-gemaakte) diagnose leiden. Een achterstand in het onderwijs is namelijk een vaak gehoord gevolg van het niet correct laten behandelen van dyslexie. Het kind kan namelijk niet zijn of haar capaciteiten op de juiste manier ontwikkelen, omdat de taal een te groot euvel vormt. Deze gevolgen zijn voor sommigen zelfs merkbaar tot ver in de volwassenheid, wanneer zij gaan solliciteren voor een baan.

Waar kunt u terecht voor een behandeling?

Bij het Trivers – Dyslexie Instituut in Roosendaal, in het westen van Noord-Brabant, bent u op de juiste plaats voor het laten behandelen van dyslexie. De pedagogen die hier werken vinden het erg belangrijk dat kinderen, maar ook jongeren én volwassenen, zich prettig voelen bij taal. Het is niet alleen mogelijk om hier een behandeling voor dyslexie te plannen, het is ook een optie om het volledige dyslexieonderzoek bij deze specialist uit te laten voeren. Als u woonachtig bent in het westen van Noord-Brabant, dan biedt het Trivers – Dyslexie Instituut in Roosendaal de perfecte pedagogische ondersteuning voor het laten behandelen van dyslexie.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/