Carbid Theater
Image default
Rechten

Dit is wat een letselschadebureau precies doet

Wanneer u letsel oploopt omdat iemand anders onzorgvuldig of nalatig is geweest, kunt u een letselschadezaak hebben. Een letselschadezaak kan het gevolg zijn van: een auto-, vrachtwagen-, motor-, fiets-, scooter-, voetgangersongeluk, of als een persoon of bedrijf iemand letsel toebrengt omdat er een gevaarlijke toestand bestond in hun winkel of op hun terrein.

In principe is een letselschadezaak of -claim precies wat het klinkt, een letsel dat zich voordoet aan uw persoon (lichaam), geest, of emoties, en niet uw eigendom, als gevolg van de onvoorzichtigheid van iemand anders. Bijvoorbeeld, als u in een winkel bent en een grote doos valt van een rek op u waardoor u uw been breekt en ook uw horloge breekt, dan kunt u een letselschade claim tegen de winkeleigenaar hebben voor uw lichamelijke schade (het gebroken been), maar niet voor de schade aan uw horloge; dat zou een materiële schadeclaim tegen de winkeleigenaar zijn. Hier leest u alles over wat een letselschadebureau precies doet.

Wat is letselschade?

Letselschade is een letsel dat iemand lijdt aan zijn of haar lichaam, geest en emoties en dat meestal te wijten is aan nalatigheid of onvoorzichtigheid van iemand anders.  Dit omvat ook onrechtmatige dood of situaties waarin de verwondingen fataal blijken te zijn.  Letselschade valt onder het toepassingsgebied van het letselschaderecht of het recht inzake onrechtmatige daad.

Een letselschadeclaim begint gewoonlijk met het aansprakelijk stellen van een andere persoon, een bedrijf of een onderneming door de gewonde. In een dergelijk geval vordert de persoon die letselschade lijdt (de eiser) schadevergoeding van de nalatige partij (de verweerder) en eist hij een vergoeding voor het opgelopen letsel. Dit wordt in het algemeen schadevergoeding genoemd.

De meest voorkomende soorten letselschadeclaims zijn die welke voortvloeien uit auto-ongevallen, arbeidsongevallen, ongevallen door uitglijden en struikelen en mishandeling . De term “letselschade” omvat ook nalatigheid bij medische en tandheelkundige handelingen, bijvoorbeeld wanneer een arts of tandarts nalaat redelijke zorg te betrachten bij de behandeling van een patiënt.

Wat doet een letselschadebureau precies?

Als u gewond bent geraakt door de nalatigheid van iemand anders, kan een letselschadebureau u helpen de resultaten te krijgen die u verdient. In veel gevallen zal het inhuren van een letselschadespecialist u de beste kans geven om adequaat gecompenseerd te worden voor uw letsel.

Of het nu gaat om een lichamelijk of psychologisch letsel, de dagen en weken na een incident dat een letsel heeft veroorzaakt, kunnen moeilijk en verwarrend zijn. Uw letsel kan het gevolg zijn van een auto-ongeluk, of een incident op het werk, maar in de meeste gevallen kan een letselschadebureau u helpen. U kunt te maken hebben met medische afspraken en rekeningen, u bent waarschijnlijk meer aan het ontvangen van gesprekken met en van verzekeringsmaatschappijen, en zelfs andere partijen die betrokken zijn bij het ongeval. Het inhuren van een specialist lijkt misschien nog een telefoontje, maar het kan uw leven een stuk makkelijker maken. Letselschade professionals weten hoe ze met deze zaken moeten omgaan, en kunnen u over dit alles adviseren.

Behalve dat uw letselschadebureau u helpt een schadevergoeding te krijgen, kan hij nog een aantal andere diensten voor u verrichten. Elke zaak is uniek en daarom zal wat een specialist doet voor elk van hun cliënten enigszins verschillen.  In het algemeen volgen hieronder echter enkele van de taken die een letselschadebureau voor u kan uitvoeren.

  • de situatie beoordelen;

  • bescherming en degelijk advies;

  • papierwerk, formulieren en bewijsmateriaal verzamelen en invullen.

Ook zal een letselschadebureau altijd open staan voor al uw vragen, zoals wat is letselschade precies?

https://letselschadebureau.nl/