Een ongeluk zit in een klein hoekje

Jouw taak is om dat hoekje zo klein mogelijk te maken. Zo zorg je ervoor dat de kans op een ongeval afneemt. Om hier echt in te slagen is het echter aan te raden om een gespecialiseerd bureau in te huren dat zorgt draagt voor de Safety Solutions van jouw bedrijf. Hiermee zorg je ervoor dat jouw preventieve maatregelen aan alle vereisten voldoen. En heb je een zorg minder. De veiligheid van jouw medewerkers gaat je immers aan het hart. Het is echter ook niet meer dan logisch dat je zelf geen tijd hebt om je in alle regels te verdiepen.

Zorg voor onbeperkt toezicht

In sommige gevallen is er te allen tijde een toezichthouder vereist bij het uitvoeren van de werkzaamheden. In dit geval kun je ook terecht bij een bureau dat in veiligheid gespecialiseerd is. Wanneer je hiervoor zelf iemand moet aannemen dat kost dit extra tijd en geld. Deze persoon moet voordat hij aan de slag kan, eerst een hoop cursussen volgen. In de tussentijd heb jij niemand in huis die het toezicht kan houden. Voorkom zulke situaties dus zoveel mogelijk en zorg ervoor dat alles op tijd geregeld is.

Hulp op maat

Zoals de ene persoon de ander niet is, zijn ook alle bedrijven anders. Het is dus het beste om met een specialist in gesprek te gaan en aan te geven wat jouw wensen en benodigdheden zijn. Wellicht kan hij je wijzen op zaken die je zelf over het hoofd hebt gezien. Of kan hij je helpen met zaken waar je zelf niet uitkomt. In ieder geval zal hij je veel tijd besparen en zorgen dat je goed voorzien bent. Of dit betekent dat je extra materiaal huurt of een nieuw veiligheidsplan krijgt, jij kunt weer doen waar je goed in bent.

Gespecialiseerde vriesopslag

Voor de opslag van uw verse producten en diepvriesproducten heeft u een betrouwbare partner nodig. Iemand die net zo zorgvuldig met uw producten omgaat als u dat doet. Bij de opslag en het transport van voedingsmiddelen komt veel kijken. U bent daarom op zoek naar gespecialiseerde vriesopslag waar mensen werken die verstand van zaken hebben. Bij Frigo Group werken we al sinds 1973 met verschillende soorten voedingswaren. Iedereen binnen ons bedrijf beschikt over de benodigde kennis wat betreft de opslag van deze producten. Ook logistiek gezien zorgen we ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Geconditioneerd transport

Bij Frigo Group bieden we een totaaloplossing voor de opslag en distributie van uw producten. Als u de eigenaar bent van een restaurant, dan wilt u zich graag hierop kunnen richten. Daarom kunt u erop rekenen dat Frigo Group alle zaken rondom opslag en geconditioneerd transport van u overneemt. We zorgen ervoor dat uw producten naar onze vrieshuizen worden gebracht, op de juiste manier bewaard blijven en vervolgens ook op de juiste manier naar de eindbestemming worden getransporteerd. Hiervoor gebruiken wij onze eigen vrachtwagens, waarin uw producten op de gewenste temperatuur blijven. Ook beschikken we over onze eigen chauffeurs. Zij houden de kwaliteit van uw producten ten alle tijden in de gaten.

Persoonlijke aanpak van Frigo Group

Zowel grote als kleine bedrijven kunnen bij Frigo Group rekenen op onze volledige aandacht. Wij hechten waarde aan de wensen van onze klanten en vinden duidelijke communicatie erg belangrijk. Of u nu slechts een aantal dozen bij ons wilt opslaan, of een paar honderd pallets, we behandelen uw producten met de grootste zorg. Daarbij maken we gebruik van de meest moderne technieken om uw producten continu te monitoren. Zo wordt bijvoorbeeld de temperatuur in de gaten gehouden, maar ook waar de producten zich bevinden.

https://www.frigogroup.com/nl

Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding
Je hebt waarschijnlijk wel eens te maken gehad met ongedierte in je huis of ergens op straat. Nu willen we er iets aan doen om ongedierte te bestrijden en hebben daarom ook jouw hulp nodig. Woon je in de buurt van ongedierte dan horen we het graag van je.

Plaatsen in Nederland
In veel steden is er een verschil, zo is er vooral ongediertebestrijding in Purmerend nodig en ook ongediertebestrijding in Alkmaar. Deze twee hebben vooral te kampen ermee. Je kan er ook zelf iets aandoen zoals een tegengif te kopen als je er veel last van hebt. Er zijn de laatste tijd ook veel muizen in Amstelveen opgedoken wat niet zo een fijn gebeuren is voor de buurtbewoners. In Amsterdam hebben ze ook te maken met ongediertebestrijding.
Op nog veel andere plaatsen hebben ze er ook mee te kampen zo is er ook een ongediertebestrijding nodig in Haarlem, Hilversum, Hoorn, Leiden, Hengelo, Zwolle, Nijmegen en Enschede. Ook is er ongedierte in Amsterdam. Het zijn dus een hoop plaatsen waar ze te kampen hebben met ongedierte. De reden waarom er zoveel ongedierte is, is nog uiteindelijk. Een mogelijke factor is het weer. De laatste tijd is er namelijk veel regen gevallen dus dat kan een oorzaak ervan zijn. De kosten van muizenbestrijding en andere ongedierte kan je opzoeken op het internet of bij een winkel bij je in de buurt. Er is ook een muizenplaag in Amsterdam, een muis kan je redelijk makkelijk vangen of lokken in een muizenval.
In Amstelveen hebben ze ook te maken met een rattenplaag, je kan een muis en rat door een simpele truc zeer makkelijk uit elkaar houden namelijk aan de het kopje en de staart.
 
Wespen
In de zomer is er dan weer voornamelijk een wespenplaag in Zwolle, Nijmegen en Enschede. Hier zijn een paar tips hoe je wespennesten veilig kunt verwijderen. De beste tip die ik je kan geven is om het niet zelf te doen als je niet zeker bent wat je moet doen. Het beste wat je kan doen in een Imker contacteren of iemand die gespecialiseerd is er in. Als je toch liever zelf de wespen wilt bestrijden kan je een soort wespenval kopen waar er limonadesiroop inzit, waardoor je veel wespen ineens kunt doden op een milieuvriendelijke manier zonder gif. Je kan ook een wespenspray gebruiken maar het bied geen volledige zekerheid dat alle wespen dood zijn.

https://ongedierteassistent.nl/

De Boekhouder

De Boekhouder
Een boekhouder houdt zich bezig met de financiën van een bedrijf of onderneming. Hij kan alle inkomsten, uitgaven en andere kosten voor je bedrijf bijhouden. Verder kan hij ook de belasting- of btw aangifte voor je doen. Voor bedrijven die werknemers in dienst hebben, kan hij ook de loonadministratie doen. Omdat hij gespecialiseerd is doet hij het werk sneller en efficiënter dan als de ondernemer zelf deze taken zou vervullen.
 
Wat doet een registeraccountant
Een registeraccountant houdt zich bezig met de financiële verantwoording van een bedrijf en is bevoegd om de geldigheid van een jaarrekening vast te stellen. Dit is een beschermd beroep, dus niet iedereen mag het worden en het beroep is gebonden aan strenge regels.
 
Opleiding van een boekhouder
In Nederland heeft een boekhouder meestal een mbo-niveau 4 opleiding of een hbo-bachelor. Echter kan iedereen zich boekhouder noemen omdat er geen wettelijke regels daarvoor bestaan. Accountants daarentegen moeten een post-hbo of wo-opleiding gevolgd hebben en moeten zich houden aan gedrags- en beroepsregels. Verder moeten ze zich regelmatig. verplicht bijscholen.
 
Verschil tussen boekhouder en accountant
Iedereen mag zich boekhouder noemen, ongeacht hun kwalificaties (natuurlijk kan je wel hun reputatie controleren. Iedereen die verstand heeft of denkt te hebben van boekhouden mag dus aan de slag ermee. Daarentegen is de titel “accountant” beschermd. Deze kun je verdienen door een accountantsopleiding succesvol af te ronden. Daarnaast zijn er wel opleidingen voor boekhouders maar deze zijn niet verplicht. Een accountant is verplicht zich te verzekeren tegen mogelijk verkeerd uitgevoerde werkzaamheden of verkeerd gegeven adviezen maar een boekhouder niet.
 
Wat kost een boekhouder?
Het uurtarief van een boekhouder variëert tussen de 70 en 100 euro. Een beginnende boekhouder kan je vinden vanaf 45 euro per uur, maar voor eentje die zeer ervaren is moet je al gauw tussen de 150 en 200 euro per uur neertellen. Sommige bedrijven (dit zijn vooral grotere bedrijven met meerdere werknemers en een relatief hoge omzet) hebben een boekhouder in vaste dienst. Het gemiddeld salaris voor een boekhouder in loondienst is 3249 euro per maand (bruto).
 
Beste Boekhoudsoftware
Er zijn verschillende programma’s waarmee een boekhouder kan werken. Het welbekende Microsoft Excel is een robuust en breed toepasbaar programma dat je voor bijna alles wat cijfers betreft kunt gebruiken. Maar er is ook gespecialiseerde boekhoudsoftware, zoals DigiBTW en MoneyMonk. Daarnaast kan je ook online boekhouden, onder andere op e-Boekhouden.nl en Myfinance.nl. Genoeg keuze dus!

https://boekhouder-offertes.com/

Sleutels vergeten of slot kapot? Dit is de oplossing!

Sleutels vergeten of slot kapot? Dit is de oplossing!
Je bent je sleutels kwijt. Het slot zit vast. Of erger nog: je hebt je sleutel in het slot afgebroken. En dan?! Pure paniek. Je móet en zal dat slot openen! Geen stress: hier is de oplossing.  
 
Slot openbreken
Je kunt er voor kiezen om je slot open te laten breken. Want je wil graag zo snel mogelijk weer in je huis, bij je fiets of in je kluis. Toch?! Heb je nu paniek over je slot? Dat is dus echt niet nodig. We hebben het hier namelijk over elk soort slot. Van voordeurslot tot hangslot naar cilinderslot. Alhoewel, als je dat laatste slot hebt is het net even een iets ander verhaal. Je kunt je cilinderslot laten uitboren. Of je kunt je cilinderslot helemaal laten vervangen. Aan jou de keus.
 
Slot vervangen
Wil je je slot graag laten vervangen? Dan hoef je natuurlijk niet per se een cilinderslot te hebben om je slot te laten vervangen. Ha, fijn hè! Je kunt er voor kiezen om je voordeurslot te laten vervangen. Of je deursloten van de binnendeur. Je cilinderslot. Of hangslot. Je slot hoeft dus niet per se kapot te zijn, hè. Dat kan ook als je slot door draait of als je je sleutels kwijt of vergeten bent.
 
Heel even lachen
Hoe naar, vervelend en ellendig deze opsluiting of buitensluiting ook eenmaal is: grappig is het ook wel een klein mini beetje. Ja, nu niet. Snap ik. Maar straks wel. Ah, joh. Lach erom! Je bent dom geweest. Ha, ha. Wat voor hilarische situatie heb je nu weer gecreëerd?! Handen omhoog als je weleens: sleutels vergeten (grrr!), sleutels verloren (nooo!) of je sleutels gewoon helemaal kwijt bent geraakt. En handen omhoog als je: je sleutel in de deur hebt laten zitten (hoe dan?!), of je sleutel aan de binnenkant van de deur hebt laten zitten (argh!), of je sleutel is afgebroken in het slot (neeee!).
Hoe breek je dan toch dat slot weer open?! Kon je het slot maar openen zonder sleutel. Dan zat je nu niet in deze ellende. Maar geen paniek. Je weet nu wat je te doen staat. Je hebt de alles verlossende oplossingen gevonden.
Die zijn: 1) Slot openbreken, 2) slot vervangen en 3) gewoon nooit meer je sleutels vergeten. Haha, oké nog één keer lachen dan. En geen paniek! Help is on the way! Bekijk hier het overzicht van slotenmakers in Nederland

https://deslotenmaker.com/

BHV in jouw bedrijf

Stel er doet zich binnen jouw bedrijf een noodsituatie voor of een van de medewerkers heeft een ongeluk gehad. Dan ben jij als werkgever ervoor verantwoordelijk dat er snel iemand ter plaatse is, die weet wat er gedaan moet worden om het slachtoffer te helpen. Dat is de zogenaamde BHV’er, de bedrijfshulpverlener. Deze persoon of personen behoren een goede BHV training te hebben gevolgd om zich BHV’er te mogen noemen. Daarom heeft G4S, met behulp van Fabius opleidingen, verschillende BHV trainingen opgezet.

Goed getrainde BHV’er

Bij wet is de werkgever verantwoordelijk dat er binnen het bedrijf voldoende opgeleide mensen werken. Hoeveel BHV’ers er nodig zijn is afhankelijk van hoe groot het bedrijf is en hoeveel personeel er werkt. Een goede BHV training wordt verzorgd door G4S. Er zijn verschillende modules waaruit gekozen kan worden. Normaliter wordt er begonnen met de BHV Basistraining waarbij ook de werking van een AED behoort. Deze training duurt 2 dagen waarna de deelnemers hun certificaat behalen en in de praktijk mogen worden ingezet wanneer er zich op het werk iets voordoet. Tijdens deze training wordt er in een veilige en realistische setting geoefend onder leiding van gespecialiseerde instructeurs. Deze training is gericht op de praktijk. Er wordt onder andere geleerd hoe en wanneer er levensreddende handelingen verricht moeten worden. Daarnaast wordt er geoefend hoe een brand moet worden bestreden of hoe een pand ontruimd moet worden en hoe daarbij gecommuniceerd moet worden.

Overige trainingen

Wanneer men eenmaal het BHV certificaat heeft behaald moet er van tijd tot tijd een herhalingstraining worden gevolgd zodat het certificaat geldig blijft. Wellicht is het voor jouw bedrijf nodig dat er een BHV’er een certificaat volgens de NIBHV norm heeft behaald. Ook hiervoor kan je terecht bij G4S. Bovendien is het mogelijk om een BHV cursus via E-learning te volgen. Daarbij komt de theorie aan bod waarbij er uitleg gegeven wordt via video’s. Dit geldt eigenlijk als voorbereiding op de praktijkcursus waarbij het geleerde wordt geoefend.

Het materiaal van de toekomst | Deel 3: Waarom is de toekomst van glas gemaakt?

Het materiaal van de toekomst | Deel 3: Waarom is de toekomst van glas gemaakt?
 
De toekomst voorspellen is altijd een beetje riskant. In de jaren vijftig dachten mensen bijvoorbeeld dat alles in onze tijd van plastic gemaakt zou zijn. Toch valt in het geval van glas met meer zekerheid te zeggen dat het een cruciale rol in onze toekomst gaat spelen. Zoals we in deel 1 van deze serie al vertelden, zijn andere materialen al vrij snel beperkt in hoeveel verschillende functies ze kunnen hebben, maar lijkt glas bijna ongelimiteerd in de hoeveelheid moleculaire verbindingen die het aan kan gaan. En in deel 2 lieten we bovendien zien hoe die veelzijdigheid nu al de wereld verandert. In dit deel sluiten we de serie af door te kijken hoe onze toekomst er uit gaat zien dankzij glas. Hier onze top 3 van high-tech glasprojecten die momenteel al onderzocht worden en ons dagelijks leven sterk zullen gaan beïnvloeden.
 
Ramen die je huis van elektriciteit voorzien
Er wordt momenteel gewerkt aan glas met een speciale buitenlaag die zonne-energie kan opslaan. Omdat die buitenste laag maar een paar duizendste van een centimeter dik is, kan je het raam nog steeds transparant houden. Combineer deze ontwikkeling met het feit dat je huizen nú al veel energiezuiniger kunt maken door goede isolatie, en het wordt duidelijk dat gebouwen in de toekomst volledig zelfvoorzienend kunnen worden.

Telefoons die je kunt oprollen
Zou je willen dat het scherm van je telefoon wat groter was, maar wel nog steeds goed in je broekzak past? Gewoon even opvouwen dan. Het lijkt nu nog onmogelijk, maar wetenschappers hebben al glasvormen uitgevonden die je kunt oprollen of zelfs vouwen. Meerdere telecombedrijven hebben al grote interesse in deze ontwikkeling getoond.
 
Het Glazen Huis
Of misschien wat dichter bij huis: Momenteel zijn voornamelijk je ramen van glas gemaakt. Maar het is ook een uitstekend medium om ieder gewenst beeld op te projecteren, en kan zelfs sterk genoeg gemaakt worden om de space shuttle te beschermen wanneer het door de atmosfeer raast. Vele glasexperts voorspellen daarom een toekomst waar we allemaal in een glazen huis wonen. Niet omdat ze graag je privacy willen afnemen, maar juist omdat je met één enkele druk op de knop kunt veranderen hoe het glasoppervlak eruit ziet. Wil je in een houten huis wonen? Laat de muren een blokhut projecteren. Wanneer je daar genoeg van hebt, kies je zo weer iets anders. Maar dan uitstekend geïsoleerd, vrij van bacteriën, zo geluiddicht als je maar wilt, en zonder dat je ooit nog 1 dag van je leven moet behangen.
 
Dit was maar een kleine greep uit de vele projecten die nu al onderzocht worden. Je zou dagen door kunnen gaan met het opnoemen van alle manieren waarop glas allerlei aspecten van ons leven gaat veranderen. Maar we hopen dat we je inmiddels hebben kunnen overtuigen: De toekomst is van glas gemaakt.
 
Vraag de glaszetter naar meer informatie

https://glaszetterdirect.nl/

Het materiaal van de toekomst | Deel 2: Hoe beïnvloedt glas ons dagelijks leven?

Het materiaal van de toekomst | Deel 2: Hoe beïnvloedt glas ons dagelijks leven?
 
Glas is al duizenden jaren een favoriet materiaal van artiesten en architecten. De verschillende vormen, kleuren, sterktes en mate van doorzichtigheid geven tal van design opties. Tegenwoordig moeten we er niet zelfs aan denken in een huis te wonen zonder ramen. Maar glas is meer dan alleen een mooi bouwmateriaal. Zoals we in deel 1 van deze serie over de toekomst van glas al aangaven, kan glas voor ongelofelijk veel dingen gebruikt worden en dringt het al eeuwenlang door in allerlei aspecten van ons dagelijks leven.
 
Glas kan veel meer met licht dan alleen zonlicht je huis binnen laten
Heb je in de winter ooit geprobeerd om met handschoenen aan je smartphone te gebruiken? En je vervolgens afgevraagd waarom dat niet werkt? Dat komt door één van de meest nuttige eigenschappen van glas: Het kan gebruikt worden om straling heel precies te manipuleren. Bijvoorbeeld om te kunnen detecteren wanneer een beeldscherm door een warme mensenvinger aangeraakt wordt, zodat je niet per ongeluk in je broekzak je halve telefoonlijst opbelt. Maar met glasvezelkabels kan je ook razendsnel internetsignalen versturen, of nog belangrijker: met microscopen lichtstralen vergroten, waardoor we bacteriën kunnen bestuderen. Zonder glas zou de medische wetenschap waarschijnlijk honderd jaar achterlopen.
 
Augmented reality
Je hebt de term misschien al ooit gehoord: augmented reality. Kort gezegd is augmented reality een verzamelnaam voor technologie die ons extra informatie geeft over de wereld om ons heen, terwijl we er naar kijken. Zo hebben sommige auto’s al navigatie die netjes op de voorruit geprojecteerd wordt en zijn er al brillen die als smartphone gebruikt worden. Hét favoriete materiaal van al deze technologieën? Je hebt het vast al geraden.
 
Glas kan het milieu redden
Waarschijnlijk ben je al op de hoogte van het feit dat dubbel glas je huis veel beter isoleert, waardoor je veel minder energie verbruikt. Maar dit is maar één manier waarop glas bijdraagt aan een schonere toekomst. Glas kan namelijk helemaal bacterievrij gemaakt worden, wat het zeer geschikt maakt voor keukens of laboratoria. Andere materialen die dit soort eigenschappen bezitten veroorzaken vaak veel meer vervuiling. Zo is het hoofdbestanddeel van plastic nog altijd olie. Een schonere wereld wordt dus mede mogelijk gemaakt door glas.
 
Dit was maar een korte greep uit de vele toepassingen waar glas tegenwoordig voor gebruikt wordt. Maar dat betekent niet dat alle toepassingen al bedacht zijn. Experts verwachten dat we nog maar net begonnen zijn met alle mogelijkheden van glas ontdekken. Benieuwd naar de rol van glas in onze toekomst? Kijk dan bij het volgende deel van onze serie “Glas: het materiaal van de toekomst”.
 
Vraag de glaszetter naar meer informatie

https://glaszetterdirect.nl/

Het materiaal van de toekomst | Deel 1: Wat maakt glas zo’n uniek materiaal?

Het materiaal van de toekomst | Deel 1: Wat maakt glas zo’n uniek materiaal?
 
Het is één van die dingen waar je waarschijnlijk nooit bij stilstaat, maar is het je wel eens opgevallen dat bijna geen enkel materiaal zo bizar veelzijdig is als glas? Je kan het zo gek niet bedenken of glas biedt wel een optie: Transparant of ondoorzichtig, ijzersterk of flinterdun, geschikt voor de isolatie van je huis of gewoon als mooie versiering, in staat hoge of juist lage temperaturen te weerstaan, geschikt voor medisch gereedschap of juist het verzenden van elektronische signalen, geluiddempend of versterkend; we zouden de hele dag door kunnen gaan met het opnoemen van alle variaties die glas aan kan nemen. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Wat maakt glas nou zoveel anders dan andere materialen?
 
Glas en andere elementen: Gotta catch them all!
Het geheim zit hem in de moleculaire structuur van glas. Geen zorgen, we gaan hier niet een hele scheikundeles geven. Het enige wat je hoeft te weten is dat de moleculen waar glas van gemaakt is met ongelofelijk veel andere elementen een verbinding kunnen vormen. Andere materialen vormen misschien interessante combinaties met een handjevol elementen, maar glas behandelt de periodieke tafel meer als een bingokaart (of voor de jongeren onder ons: als een Pokémon game).
 
Wil je glas dat je huis inbraakveiliger maakt?* Daar is een moleculaire verbinding voor. Moet het een goed internet signaal kunnen versturen? Combineer het weer met wat andere moleculen. Moet het bacterie-afstotend zijn voor medische apparatuur? Je raadt het al: geef het wat nieuwe elementen als partner. Er zijn bijna geen materialen die zó ontzettend veel verbindingen kunnen maken. Glaswetenschappers ontdekken voortdurend weer nieuwe combinaties en mogelijkheden.

Meer weten over glas? Vraag het de Glaszetter Groningen of de Glaszetter in Zwolle.
 
Wacht even… Glaswetenschapper? Is dat een echt beroep?
Ja, je leest het goed. Glas is zó veelzijdig dat het tegenwoordig een wetenschapsgebied op zichzelf is. En dit is niet eens zo nieuw. Technologie gebaseerd op glas heeft door de eeuwen heen de wereld meerdere keren compleet veranderd. Denk aan de telescoop, de ontwikkeling van de vaccinatie tegen polio en legio andere voorbeelden. Van de ramen in de space shuttle tot aan een krasvrij keukenblad: glas was erbij. Benieuwd wat glas nu in de praktijk allemaal al kan? Lees dan verder in onze volgende post: “Hoe verandert glas op dit moment al de wereld?”
 
Vraag de glaszetter naar meer informatie
 
 

https://glaszetterdirect.nl/

Glas: Het Materiaal van de Toekomst

Glas: Het Materiaal van de Toekomst

Glas een simpel, saai materiaal? Niets is minder waar! Sterker nog, het is een van de meest geavanceerde en veelzijdige materialen die we op aarde kennen. Glas is niet alleen iets om uit te drinken, of alleen maar handig om je huis goed te isoleren. Het kan ook moderne voertuigen veiliger, lichter en stabieler maken. Glasvezels sturen informatie met de snelheid van het licht over de aarde. Glas kan sterk genoeg zijn om een lift van te bouwen, of juist flexibel genoeg om op te rollen. Het kan zeer hoge en lage temperaturen weerstaan, is één van de meest gebruikte materialen in medisch onderzoek en kan in iedere vorm gegoten worden die je maar kunt bedenken. In de toekomst kan het zelfs het milieu redden*, met transparante ramen die in staat zijn zonne-energie op te slaan.

Het materiaal wat science fiction werkelijkheid kan maken is verrassend genoeg dus geen moderne uitvinding, maar een van de langst gebruikte materialen op aarde. Waar ze in de jaren 50 nog dachten dat in de toekomst alles van plastic gemaakt zou zijn, weten we vandaag de dag wel beter: De toekomst is gemaakt van glas.

(Omdat glas zo verrassend geweldig blijkt te zijn, was één blogpost simpelweg niet genoeg. Daarom hebben we besloten er gelijk een serie van te maken. Klik op de links hieronder voor de rest .)

Deel 1: Wat maakt glas een van de meest veelzijdige materialen op aarde?

Het lijkt misschien vreemd. Dat simpele materiaal waar we ramen van maken kan voor meer verschillende functies gebruikt worden dan nagenoeg ieder ander materiaal dat ooit ontdekt is. Het geheim? Dat ontdek je in deze post.

Deel 2: Hoe verandert glas op dit moment al de wereld?

Van de microscoop tot aan de ramen van de space-shuttle en het oplossen van milieuproblemen: Glas staat al eeuwenlang centraal in allerlei wetenschappelijke revoluties. Lees hier hoe glas nu al de wereld verandert.

Deel 3: Hét materiaal van de toekomst? Je raadt het nooit: Glas.

Geen zorgen, we hebben ons schrijversteam instructies gegeven om flauwe woordspelingen over glazen bollen achterwege te laten. De toekomst van glas is namelijk een stuk meer dan alleen maar speculatie. Op dit moment zijn er wereldwijd al hele teams van wetenschappers en ingenieurs bezig aan glasprojecten die het straatbeeld van de toekomst gaan tekenen. Ontdek vandaag al hoe morgen er uit gaat zien in dit laatste deel van onze serie.

Tip! Glaszetter Amsterdam en Glaszetter Alkmaar voor het plaatsen van dubbel glas en glasreparaties.

https://glaszetterdirect.nl/