Carbid-theater

Dé snelste leveranciers van Acrylaat in Nederland

Er is een leverancier binnen Nederland die al meer dan 40 jaar ervaring heeft met het verhandelen, berwerken en vervoeren van kunststoffen. Tegenwoordig leveren zij ook acrylaat bij Vink Acrylaat. De acrylaat platen gaan tot maximaal 2×3 meter en verschillen in dikte van 5 tot 50 millimeter. De platen zijn makkelijk te bewerken, je kan dat zelfs thuis nog doen als dat schikt. Wanneer je een acrylaatplaat verwarmt tot 150 graden Ceclius dan is deze vervormbaar. De levering is zeer snel en met goede service. Naast acrylaat zijn er tig andere kunststoffen aanwezig die ieder ook leverbaar zijn. Er wordt veel rekening gehouden met het milieu bij vink. Maar wat is acrylaat nou precies?

Vervanger van glas

Acrylaat wordt veel gebruikt als vervanger van glas. De reden hiervoor is voornamelijk dat het goedkoper in productieproces is dan glas, maar veel dezelfde functies heeft. Het is namelijk lichter, laat 90% van het licht door en is kras en stootbestendig. Een aantal nadelen is wel dat het uv-licht doorlaat, waarbij glas dat niet doet. En het is minder stevig dan dat glas is. Ondanks dat acrylaat erg veel stevigheid biedt is glas daarbij niet te verslaan. 

Andere benamingen van acrylaat

Vink is een specialist in het bewerken van kunststoffen met name in acrylaat. Acrylaat kent ook andere namen waaronder : plexiglas, perspex of PMMA. Acrylaat wordt tegenwoordig voor vele doeleinden gebruikt. Zo wordt het bijvoorbeeld als tijdelijk glasvervanger gebruikt, of bij interieurdesign. Ook wordt het bij constructies van nieuwe bruggen tijdelijk en permanent in de constructie verwerkt. Meer weten over acrylaat? Bekijk dan onze website!